Παράξενα

Φιγούρα που μοιάζει με διάβολο αποκαλύφθηκε σε πίνακα 230 ετών μετά από αποκατάσταση

Μια «φιγούρα που μοιάζει με διάβολο» εμφανίζεται σε έναν πίνακα 230 ετών, ενός διάσημου καλλιτέχνη, όπως ανακαλύφθηκε μετά από μία πρόσφατη αποκατάσταση!

Μια ανατριχιαστική ανακάλυψη έφερε στο φως μία αποκατάσταση πίνακα ηλικίας 230 ετών.

Η ανακάλυψη ήταν αποτέλεσμα των εργασιών συντήρησης, που έγιναν από το National Trust σε έναν πίνακα ζωγραφικής μιας σαιξπηρικής σκηνής από τον καλλιτέχνη του 18ου αιώνα Joshua Reynolds, ο οποίος πέθανε το 1792.

Αναφερόμενος από το Trust ως διάβολος, κακό πνεύμα ή δαίμονας, η ζωγραφισμένη φιγούρα -αμφιλεγόμενη εκείνη την εποχή- ήταν καλυμμένη από στρώματα μπογιάς και βερνίκι και συμπεριλήφθηκε στον πίνακα του Reynolds, που βασίζεται σε μια σκηνή θανάτου του Σαίξπηρ, η οποία είχε τον τίτλο «Ο θάνατος του καρδινάλιου Μποφόρ».

Συγκεκριμένα, ο πίνακας δείχνει μια σκηνή από το «Ερρίκος VI, Μέρος 2» του Σαίξπηρ, με τον βασιλιά να είναι μάρτυρας του θανάτου του καρδινάλιου Μποφόρ.

Η φιγούρα, που έχει κυνόδοντες και μια απαίσια έκφραση, ήταν ζωγραφισμένη στο κεφάλι του κρεβατιού, ακριβώς πάνω από το κεφάλι του ετοιμοθάνατου Μποφόρ.

«Δεν ταίριαζε σε ορισμένους από τους καλλιτεχνικούς κανόνες της εποχής να αντιπροσωπεύεται ένα ποιητικό σχήμα λόγου τόσο κυριολεκτικά σε αυτή την τερατώδη φιγούρα», είπε ο John Chu, ανώτερος εθνικός επιμελητής του Trust για εικόνες και γλυπτική.

«Ενώ θεωρήθηκε αποδεκτό στη λογοτεχνία να εισάγουμε την ιδέα του δαίμονα ως κάτι στο μυαλό ενός ατόμου, το να το συμπεριλάβουμε οπτικά σε έναν πίνακα του έδωσε υπερβολικά φυσική μορφή. Υπήρχαν ακόμη και άνθρωποι που υποστήριξαν ότι θα έπρεπε να είχε ζωγραφιστεί, αν και τα αρχεία των συνομιλιών με τον καλλιτέχνη δείχνουν ότι αντιστάθηκε σε τέτοιες προσπάθειες να αλλάξει το έργο».

Ο πίνακας του Reynolds, που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Πινακοθήκη Σαίξπηρ το 1789, είναι ένας από τους τέσσερις που συντήρησε το National Trust για να σηματοδοτήσει την 300ή επέτειο από τη γέννηση του καλλιτέχνη.

Διάβολος: Αποκαλύφθηκε σε πίνακα 230 ετών

Διάβολος: Αποκαλύφθηκε σε πίνακα 230 ετών

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x