Τεχνολογία

Δωρεάν προγράμματα για όλες τις δουλειές

Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, δεν είναι να ξοδεύει κανείς πολλά χρήματα για κανένα λόγο, γιατί είτε δεν υπάρχουν είτε δεν είναι αρκετά. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για software υπολογιστή.

Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, δεν είναι να ξοδεύει κανείς πολλά χρήματα για κανένα λόγο, γιατί είτε δεν υπάρχουν είτε δεν είναι αρκετά. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για software υπολογιστή, το οποίο πολλές φορές είναι αρκετά ακριβό. Όχι όμως πάντα, αφού υπάρχουν τρόποι να κάνουμε εύκολα, ξεκούραστα και.. δωρεάν τη δουλειά μας. Μη πάει ο νους σας στο κακό, δεν πρόκειται να δημοσιεύσουμε μια λίστα μα τα καλύτερα torrent sites για να βρείτε όλες τις πειρατικές εκδόσεις. Δε χρειάζεται καν να σκεφτείτε την πειρατεία γιατί, ευτυχώς, το δωρεάν λογισμικό εξακολουθεί να υπάρχει και να υποστηρίζεται. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, το τσάμπα είναι καλύτερο από το επί πληρωμή. Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τις δέκα καλύτερες (και εντελώς δωρεάν) εφαρμογές που αν εγκαστασήσετε στο PC ή και στο Mac σας, θα κάνετε το 99% των εργασιών που κάνει ο καθημερινός χρήστης και θα σας μείνουν και όλα τα χρήματα στην τσέπη! Από εγγραφή δίσκων CD/DVD σε επεξεργασία φωτογραφίας και από συμπίεση/αποσυμπίεση σε video trascoding, η λίστα μας περιλαμβάνει τα πάντα!

Filezilla
Οι FTP clients δεν είναι ακριβώς... sexy εφαρμογές, όμως έχουν ιδιαίτερα μεγάλη χρησιμότητα, κυρίως για επαγγελματική χρήση. Το Filezilla είναι εντελώς δωρεάν και κάνει τα πάντα. Μετά την εγκατάστασή του, ο χρήστης δε χρειάζεται κανένα άλλο client για να μπει σε κάποιο ανάλογο server και να ανεβάσει ή να κατεβάσει αρχεία. Επιτρέπει πολλαπλά παράλληλα παράθυρα σε διάφορες συνδέσεις, προσφέρει μαζικό download και upload και λειτουργεί απρόσκοπτα. Το χρησιμοποιούμε καθημερινά εδώ στο Enternity για να ανεβάζουμε τις εικόνες από τα άρθρα και δεν έχουμε δει ποτέ κανένα πρόβλημα. Για αυτούς μάλιστα που θέλουν να το πάνε ένα βήμα παραπέρα, υπάρχει και η server έκδοση, που επιτρέπει στον υπολογιστή στον οποίο θα εγκατασταθεί να γίνει -τι άλλο- FTP server και να μοιράζει αρχεία σε άλλους χρήστες, που ξέρουν να μπουν. Κυκλοφορεί σε εκδόσεις για Windows, Mac και Linux.

VirtualDub
Το Virtualdub είναι ένα εργαλείο για λίγους, μια εφαρμογή που επιτρέπει την επεξεργασία μέχρι ενός βαθμού, βίντεο οποιασδήποτε ανάλυσης, όχι όμως όλων των format. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους θέλουν να κόβουν και να ράβουν αρχεία avi χωρίς όμως να χρειάζεται να κάνουν re-encode, σπαταλώντας χρόνο αλλά και χάνοντας σε ποιότητα. Προσφέρει πολλές δυνατότητες, ωστόσο το interface του είναι σχετικά δύσχρηστο και ίσως να μη μπορέσουν όλοι να το χρησιμοποιήσουν άμεσα. Παρόλα αυτά, για συγκεκριμένες λειτουργίες δεν υπάρχει καλύτερη εφαρμογή που να μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς. Κυκλοφορεί αποκλειστικά για λειτουργικό Windows και διατίθεται τόσο σε 32bit έκδοση όσο και σε 64bit.

Audacity
Τα παλαιότερα χρόνια, η εφαρμογή που χρησιμοποιούσαν όλοι για επεξεργασία ήχου ήταν το Cool Edit, το οποίο όμως εξαγοράστηκε από την Adobe και δεν υφίσταται πλέον με την τότε μορφή του. Τη θέση του, τόσο στους home υπολογιστές όσο και σε επαγγελματικά studios έχει πάρει το πανίσχυρο Audacity, μια εφαρμογή που τρέχει παντού και κάνει τα πάντα. Ανοίγει τα περισσότερα ήδη αρχείων ήχου και επιτρέπει εύκολο κόψε-ράψε, δίνει τη δυνατότητα για βελτίωση της ποιότητας ή τη χρήση φίλτρων παραμετροποίησης και κάνει export σε ένα σωρό διαφορετικά formats. Το καλό είναι, πέρα από ο γεγονός ότι είναι δωρεάν, ότι υποστηρίζεται από την κοινότητα και ο χρήστης μπορεί να βρει διάφορα add-ons με περισσότερα φίλτρα και νέες δυνατότητες. Υπάρχει σε εκδόσεις για Windows, Mac και Linux.

Βρείτε όλα τα σχετικά links και διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x