Τεχνολογία

Εξαγορά της Pinterest εξετάζει η PayPal

Η PayPal επιθυμεί να εισέλθει στην αγορά των κοινωνικών δικτύων για να εκμεταλλευθεί την αλματώδη ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου

Σε συζητήσεις για την εξαγορά του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου ανάρτησης και διαμοιρασμού φωτογραφιών Pinterest βρίσκεται ο κολοσσός των ψηφιακών πληρωμών της PayPal, όπως αναφέρει σε σχετικό του δημοσίευμα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Βloomberg. Eν τω μεταξύ, προ καιρού η βρετανική εφημερίδα των Financial Times είχε αναφέρει πως την εταιρεία είχε προσεγγίσει και η Microsoft, αλλά δεν είχαν τότε λάβει χώρα σχετικές διαπραγματεύσεις. Σήμερα, και όπως επισημαίνει το Bloomberg, η διοίκηση της PayPal εξετάζει την πιθανότητα απόκτησης του Pinterest, έχοντας ήδη προσεγγίσει τους ανθρώπους της εταιρείας. Οι μέχρι στιγμής συζητήσεις εξελίσσονται σε ιδιωτικό επίπεδο, με την πιθανή τιμή εξαγοράς να κυμαίνεται στα 70 δολάρια ανά μετοχή. Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ισοδυναμεί με ένα ποσό της τάξεως των σχεδόν 45 δισ. δολαρίων, εφόσον πρόκειται για το 100% των μετοχών του Pinterest. Οταν έγινε γνωστή η πρόθεση της PayPal, η τιμή της μετοχής της τελευταίας στην αμερικανική αγορά εμφάνισε πτώση 5%, ενώ αντιθέτως εκείνη του Pinterest εκτινάχθηκε έως και 13%. Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης η μετοχή του Pinterest είχε κλείσει στα 55,58 δολάρια και μετά τη χθεσινή άνοδο είχε διαμορφωθεί στα 63,31 δολάρια, με την κεφαλαιοποίησή της να ξεπερνάει τα 40 δισ. δολάρια.

Η κυοφορούμενη συμφωνία συζητείται ενώ έχουν περάσει μόνο δύο χρόνια από τότε που η εταιρεία του Pinterest εισήλθε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με αποτίμηση τότε στα 10 δισ. δολάρια. Πάντως, όπως επισημαίνουν αναλυτές, εάν ευοδωθεί η εξαγορά, τότε η εταιρεία ψηφιακών πληρωμών θα εισέλθει δυναμικά και στον κλάδο των κοινωνικών δικτύων, ο οποίος χάρη στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου γνωρίζει άνθηση. Αξίζει να αναφερθεί ότι πρόσφατα η PayPal απέκτησε την ιαπωνική εταιρεία PaidFor αντί τιμήματος 2,7 δισ. δολαρίων, η οποία δραστηριοποιείται στο πεδίο «αγόρασε τώρα, πλήρωσε μετά».

Οσες εταιρείες βρίσκονται σε αυτή την αγορά αναπτύσσουν δημοφιλείς χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, επιτρέποντας στους καταναλωτές γενικά και στους νεότερους ειδικά, που τις προτιμούν, να επιμερίζουν τις οφειλές τους μέσα στον χρόνο. Συνήθως δεν καταβάλλουν τόκους. Η PayPal επιδιώκει να εκμεταλλευθεί το πλεονέκτημα της ισχυρής μετοχής της, ώστε να διεκπεραιώσει τη συναλλαγή, δεδομένου ότι από το ναδίρ του Μαρτίου πέρυσι, έχει εκτιναχθεί σήμερα κατά 150%. Με το εργαλείο αυτό θα προωθήσει στρατηγικές εξαγορών, προσβλέποντας να καταστεί μια υπερεφαρμογή, όπως το WeChat στην Κίνα, το οποίο επίσης λειτουργεί ως μια πλατφόρμα κοινωνικών δικτύων. Τέλος, τον Ιούλιο ο πρόεδρος της PayPal ήδη είχε παρουσιάσει την εφαρμογή «Consumer Wallet SuperAppli» για τις ΗΠΑ, η οποία παρείχε δυνατότητες αποταμίευσης, ηλεκτρονικού εμπορίου, συναλλαγών σε κρυπτογραφημένα νομίσματα και ανταλλαγής μηνυμάτων.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x