Παράξενα

Εξαγριωμένος βίσωνας επιτέθηκε σε οικογένεια

Τα ογκώδη ζώα, με τη χαρακτηριστική καμπούρα στην κορυφή της σπονδυλικής τους στήλης, τα γνωρίζουμε οι περισσότεροι ως ιθαγενή ζώα της Βόρειας Αμερικής, ιερό σύμβολο των Ινδιάνων.

Ένας άγριος βίσωνας επιτέθηκε σε έναν άνδρα και την οικογένειά του, ο οποίος μάλιστα κατέληξε τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Όλα έγιναν τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, όταν ο 34χρονος άνδρας και η οικογένειά του περπατούσαν σε έναν πεζόδρομο στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone. Προφανώς, η οικογένεια πλησίασε λίγο παραπάνω από όσο θα έπρεπε τον βίσωνα, ο οποίος τους επιτέθηκε... ρίχνοντας τον άνδρα και το παιδί στο έδαφος.



Οι αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι ο άνδρας τραυματίστηκε στο χέρι του και διακομίστηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Οι εκπρόσωποι του πάρκου αναφέρουν ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά φέτος, που ένας επισκέπτης πλησίασε πολύ κοντά σε έναν βίσωνα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Τα ογκώδη ζώα, με τη χαρακτηριστική καμπούρα στην κορυφή της σπονδυλικής τους στήλης, τα γνωρίζουμε οι περισσότεροι ως ιθαγενή ζώα της Βόρειας Αμερικής, ιερό σύμβολο των Ινδιάνων. Ο βίσωνας είναι απρόβλεπτος και με πνεύμα ανεξάρτητο.

Οι επισκέπτες του αχανούς πάρκου πρέπει να μένουν σε απόσταση 25 μέτρων από όλα τα μεγάλα ζώα. Οι βίσωνες είναι άγρια ζώα που αντιδρούν στις απειλές, επιδεικνύοντας επιθετική συμπεριφορά: Χτυπώντας τις οπλές τους στο έδαφος, βγάζοντας θορύβους, κουνώντας το κεφάλι τους και υψώνοντας την ουρά τους. Αν αυτά δεν απομακρύνουν την απειλή, όπως στην περίπτωση της οικογένειας, ένας βίσωνας που απειλείται μπορεί να επιτεθεί.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x