Κινηματογράφος

Σήμερα αποφασίζει η Ακαδημία αν θα αφαιρέσει το Όσκαρ από τον Γουίλ Σμιθ

Μέσα στη μέρα τα μέλη της Ακαδημίας θα ψηφίσουν για το αν θα αφαιρεθεί το Όσκαρ από τον Γουίλ Σμιθ λόγω του χαστουκιού στον Κρις Ροκ.

Εντός της ημέρας αναμένεται η Ακαδημία των Όσκαρ να αποφασίσει για την τύχη του Γουίλ Σμιθ. Ο 57χρονος ηθοποιός κινδυνεύει να χάσει το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου που κέρδισε για την ταινία «King Richard» λόγω του χαστουκιού που έδωσε πάνω στη σκηνή στον Κρις Ροκ, όταν εκείνος έκανε ένα απρεπές αστείο για την κόμμωση της συζύγου του, Τζέιντα.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, τα 9.000 μέλη της Ακαδημίας είναι διχασμένα και η απόφαση, που θα ληφθεί μετά από τηλεδιάσκεψη μέσω zoom, θα κριθεί οριακά. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από συζητήσεις που γίνονται σε διάφορα διαδικτυακά γκρουπ μελών της Ακαδημίας.

Πάντως οι επικεφαλής της Ακαδημίας φέρονται να είναι κατά της αφαίρεσης του Όσκαρ από τον Γουίλ Σμιθ. Θεωρούν πως μια τέτοια κίνηση θα είναι υποκριτική, από τη στιγμή που δεν είχαν ληφθεί ανάλογες αποφάσεις για τον Χάρβεϊ Γουάινστιν ή τον Ρομάν Πολάνσκι για πολύ σοβαρότερες υποθέσεις από το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ.

Υπενθυμίζεται πως ο Γουίλ Σμιθ παραιτήθηκε από τη θέση του στην Ακαδημία απολογούμενος για τη συμπεριφορά του.

Στα χρονικά η Ακαδημία έχει ακυρώσει μόνο ένα Όσκαρ. Το 1969 είχε αφαιρέσει το βραβείο από το ντοκιμαντέρ «Young Americans», όταν διαπιστώθηκε πως είχε κυκλοφορήσει το 1967.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x