Παράξενα

Γράφει βιβλίο… με το πόδι!

Το πρώτο της μυθιστόρημα γράφει νεαρή Κινέζα που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση χρησιμοποιώντας τα άκρα του αριστερού της ποδιού.

Ενάντια στις ιατρικές και όχι μόνο πιθανότητες στάθηκε η 23χρονη Χιου Χιουγάν επιδεικνύοντας τεράστια αποθέματα υπομονής και ψυχικής δύναμης.

«Όταν γεννήθηκε, οι γιατροί μας είπαν ότι θα ζήσει μόνο για λίγες μέρες. Δεν είχαν καταλάβει από τί έπασχε αλλά, μετά από δέκα μήνες, μας ανακοίνωσαν ότι πάσχει από εγκεφαλική παράλυση», δηλώνει ο πατέρας της. Το κεφάλι και το αριστερό της πόδι είναι τα μόνα μέλη που έχουν μείνει ανεπηρέαστα από την εγκεφαλική παράλυση.

Αυτό η Χιου το εκμεταλλεύτηκε για να γράφει μιας και η δίψα της για μάθηση ήταν ιδιαίτερα εμφανής από τα παιδικά της χρόνια όταν για να μάθει να μιλάει σωστά, επαναλάμβανε μια λέξη μέχρι και χίλιες φορές για να την προφέρει σωστά.

Η ίδια δηλώνει τυχερή που μπορεί να διαβάζει και να γράφει: «Έμαθα μόνη μου να διαβάζω και να γράφω. Αυτό μου δίνει την δυνατότητα να επικοινωνώ με ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Δεν είμαι καμία μεγαλοφυΐα αλλά είμαι πολύ συγκεντρωμένη. Όταν έχεις μια αναπηρία πρέπει να έχεις υπομονή και ψυχική δύναμη».

Αυτή τη περίοδο γράφει 20 με 30 λέξεις το λεπτό και βρίσκεται στο έκτο κεφάλαιο του βιβλίου της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x