Κινηματογράφος

Η διάσημη πινακίδα του Χόλιγουντ αποκτά νέα όψη

Με αφορμή την 100η επέτειο που θα γιορταστεί το 2023 η διάσημη πινακίδα του Χόλιγουντ... ανανεώνεται.

Το 2023, το Χόλιγουντ θα γιορτάσει τα 100 χρόνια του πιο δημοφιλούς αξιοθέατου, της πινακίδας που βρίσκεται στην περιοχή του Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, η οποία θα αποκτήσει μια πιο σύγχρονη όψη.

Τα τεράστια λευκά γράμματα πάνω στο λόφο έχουν καθαριστεί και βαφτεί, μια διαδικασία που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει για τις επόμενες οκτώ εβδομάδες. Για να βαφτούν τα γράμματα θα χρειαστούν 45 γαλόνια μπογιάς και αστάρι. Μάλιστα, όποιος επιθυμεί να παρακολουθήσει τη διαδικασία βαψίματος, μπορεί να το κάνει μέσα από το Διαδίκτυο και την κάμερα της πινακίδας που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.

Η πινακίδα αποτελεί συχνό στόχο δημιουργικών παρεμβάσεων. Κατά καιρούς έχει βανδαλιστεί με πιο πρόσφατη την εικαστική παρέμβαση της πινακίδας από «Hollywood» σε «Hollyweed».

Η τελευταία φορά που η πινακίδα βάφτηκε ξανά ήταν πριν από μια δεκαετία, για τα 90α γενέθλια. Η αμερικανική εταιρεία Sherwin-Williams με έδρα το Οχάιο, συνεργάζεται ξανά με το Hollywood Sign Trust για το πρότζεκτ.

Τοποθετήθηκε για πρώτη φορά το 1923, αρχικά ονομαζόταν «Hollywoodland», μια αναφορά όχι στην κινηματογραφική βιομηχανία αλλά στην κινητήρια δύναμη της οικονομίας της Νότιας Καλιφόρνια: την ανάπτυξη ακριβών ακινήτων. Ο άνδρας που δημιούργησε την πελώρια διαφήμιση για την ανάπτυξη του Hollywoodland, Χάρι Τσάντλερ, ήταν και ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Los Angeles Times.

Η πινακίδα, που αρχικά σχεδιάστηκε για να κοσμεί τον λόφο μόνο για 18 μήνες, έχει ξεπεράσει σχεδόν έναν αιώνα από τότε που τοποθετήθηκε εκεί για πρώτη φορά. Ωστόσο, έπρεπε να κατεδαφιστεί και να κατασκευαστεί εκ νέου το 1978, όταν τα αρχικά γράμματα κατέρρευσαν. Τότε, η ονομασία της πινακίδας έγινε πιο μικρή, πλέον οι κάτοικοι και επισκέπτες έβλεπαν τη λέξη «Hollywood».

«Η πινακίδα είναι το καμάρι του Λος Άντζελες και είμαστε ενθουσιασμένοι που οι θαυμαστές από όλο τον κόσμο θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τη μεταμόρφωση για την πολύ ξεχωριστή 100η επέτειο», είπε σε ανακοίνωσή του ο Τζεφ Ζάριναμ, επικεφαλής του Hollywood Sign Trust.

Πηγή: Kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x