Παράξενα

Τα ζώα αλλάζουν τα χαρακτηριστικά τους λόγω της κλιματικής αλλαγής για να ζήσουν!

Τα ζώα αλλάζουν τα σώματά τους για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην κλιματική αλλαγή. Σοκάρει η διαπίστωση των ερευνητών...

Σε μια σοκαριστική διαπίστωση έφτασαν οι επιστήμονες οι οποίοι διενήργησαν μια μεγάλη έρευνα. Αυτή είχε να κάνει με την κλιματική αλλαγή και τους κινδύνους που φέρνει στα ζώα. Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν στα χέρια τους αποδείξεις ότι πολλά ομοιόθερμα ζώα έχουν αρχίσει να αλλάζουν για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην αύξηση της θερμοκρασίας, γενικότερα στις αλλαγές του κλίματος του πλανήτη για να μπορέσουν να ζήσουν.

Όπως αναφέρεται στη διαπίστωση της έρευνας, αυτή την χρονική στιγμή, δεν μιλάμε για μεγάλες διαφοροποιήσεις στο σώμα τους. Όμως είναι τέτοιες που ίσως δεν είναι ακόμη ορατές από τους μη γνωρίζοντες αλλά ικανές για να μπορέσουν να τα βοηθήσουν να ζήσουν περισσότερο εύκολα.

Έτσι για παράδειγμα, διαπιστώθηκε ότι σε κάποια πτηνά έχουν μεγαλώσει τα φτερά τους αλλά και οι ουρές τους, κατά λίγα εκατοστά. Κάποια γενικότερα το σώμα τους και κάποια άλλα μέρη στο σώμα τους. Σχετικά με το τελευταίο, έχει καταμετρηθεί ότι ένα είδος παπαγάλου έχουν μεγαλώσει το ράμφος τους, και τα αυτιά τους, καθώς όπως είναι γνωστό τα δύο όργανα αυτά, βοηθούν τα πτηνά στην διαμόρφωση της θερμοκρασίας του σώματός τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x