Κινηματογράφος

Το ντοκιμαντέρ του Φέργκιουσον σε εμπνέει, αλλά... κάτι λείπει!

Είδαμε το ντοκιμαντέρ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και σας παραθέτουμε την γνώμη μας.

Το ντοκιμαντέρ της καριέρας του σπουδαίου Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κυκλοφορεί στην πλατφόρμα «Amazon» με τίτλο «Sir Alex Ferguson: Never Give In» και τρέξαμε να το δούμε. Ασφαλώς και αποζημιωθήκαμε, αφού πρόκειται για μια προσεγμένη παραγωγή και με τον Σερ Άλεξ να εξηγεί ο ίδιος την ιστορία της ζωής του μιλώντας στον γιο του, ωστόσο ίσως να θέλει και κάτι ακόμη...

Γιώργος Τσανάκας

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ. Λογικά, αφού μιλάει για τον σπουδαίο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (σσ. παρότι είμαι Λίβερπουλ δεν είμαι και ο μεγαλύτερος φαν του)... Αναλώνεται αρκετά στη ζωή του, στη νοοτροπία του και στη φιλοσοφία του ως προπονητής. Προσπαθεί να σε χτυπήσει αρκετά στο συναίσθημα και στο να μην σταματήσεις να προσπαθείς ποτέ σε ό,τι και να κάνεις.

Δείχνει αρκετά τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής στη Σκωτία. Σου δίνει άγνωστα στοιχεία και λεπτομέρειες για τη ζωή και την καριέρα του, αμοντάριστα πλάνα από την δεκαετία του '70 και του '80. Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: Μην παραδίνεσαι ποτέ) ουσιαστικά χρησιμοποιείται για δύο λόγους. Για την απίστευτη κατάκτηση του Champions League στη Βαρκελώνη με τα δύο γκολ της Γιουνάιτεντ στις καθυστερήσεις, αλλά και για το πρόβλημα υγείας που πέρασε προ τριετίας.

Παρότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι ορισμένες στιγμές που πηγαίνει υπερβολικά αργά. Περίμενα να δω κι άλλες λεπτομέρειες μέσα, κάποιες ίντριγκες και αναφορές σε παίκτες όπως ο Κριστιάνο, ο Ρούνεϊ, ο Σκόουλς, ο Ρίο Φέρντιναντ, αλλά και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ίσως και κάποια μικρή ιστορία για το δεύτερο Champions League ή για τον χαμένο τελικό με την Μπαρτσελόνα, θα περίμενα να δω κάτι λίγο από την κόντρα με την Λίβερπουλ και τον Αρσέν Βενγκέρ... Ασφαλώς και στα μεγάλα συν ότι δείχνει πως διαχειριζόταν τα αποδυτήρια ο... απόλυτος Σερ Άλεξ, αλλά και μια ομολογουμένως δύσκολη και περίεργη προσωπικότητα όπως ο Ερίκ Καντονά.


Αναστασία Βοσνάκη

Ανάμεικτα συναισθήματα σου αφήνει το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Αρχικά, είναι αρκετά αναλυτικό, ωστόσο κάπου στο τέλος… χάνει. Και αυτό διότι παραλείπει πολλά σημεία ακόμα από την καριέρα του, όπως την κόντρα που είχε με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, το περίφημο πέταγμα του παπουτσιού, τον Ρούνεϊ, τον Κριστιάνο Ρονάλντο…

Ωστόσο, ήταν ωραίο που εστίασε στο πρόβλημα υγείας που είχε, γιατί ανέλυε ο ίδιος ο Φέργκιουσον τις σκέψεις του και τους φόβους που είχε μην χάσει τη μνήμη του και στερηθεί τις στιγμές που ο ίδιος απλόχερα χάρισε σε όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου. Έδωσε επίσης βάση στην αρχή της προπονητικής του καριέρας όταν ανέλαβε την Αμπερντίν το 1978 και το πόσο ήθελε να σταθεί απέναντι στην Ρέιντζερς και να τη νικήσει, κάτι που κατάφερε βέβαια και το παραδέχεται στο ντοκιμαντέρ.

Γενικά, περνάει ευχάριστα η ώρα, μαθαίνεις αρκετά πράγματα για τον σπουδαίο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και δεν θα χάσετε εάν τη δείτε!


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x