Παράξενα

Ο «κάπτεν Κερκ» του Star Trek πήγε στο διάστημα στα 90 του

Ο Γουίλιαμ Σάτνερ, που ενσάρκωσε πρώτος τον «Κάπτεν Κερκ» στο Star Trek, πήγε στα 90 του στο διάστημα και μίλησε για τη μοναδική εμπειρία που έζησε.

Ο Γουίλιαμ Σάτνερ, ο ηθοποιός που για δεκαετίες ενσάρκωνε τον «κυβερνήτη Τζέιμς Ταϊμπέριους Κερκ» στην τηλεοπτική σειρά Star Trek για τρεις σεζόν και εν συνεχεία σε επτά ταινίες που ακολούθησαν, έγινε στα 90 του ο γηραιότερος άνθρωπος που έφτασε στο διάστημα.

Ο ίδιος μίλησε ενθουσιασμένος για τη μοναδική εμπειρία που έζησε στο show του Τζίμι Φάλον, αλλά και για την αγωνία του για το μέλλον του πλανήτη. «Δεν μπορείς να το περιγράψεις. Πώς να περιγράψεις την έλλειψη βαρύτητας; Πας στο διάστημα και βλέπεις αυτό που τόσο λίγοι άνθρωποι είχαν την τύχη να δουν. Είναι σαν να κρέμεσαι στο σκοτάδι. Και μετά κοιτάζεις κάτω και βλέπεις αυτό το πολύτιμο πράγμα. Τη θερμή μας Γη, βλέπεις τον θάνατο και τη ζωή και σε συνεπαίρνει η πιθανότητα να σταματήσει κάποια στιγμή να υπάρχει. Ο πλανήτης μας θα καταστραφεί και πρέπει να κάνουμε κάτι γι’ αυτό», τόνισε.

Το αυτοματοποιημένο διαστημόπλοιο New Shepherd της εταιρείας New Origin χθες από μια αγροτική περιοχή, στο δυτικό Τέξας και ξεπέρασε τη Γραμμή Κάρμαν που, σε ύψος 100 χιλιομέτρων από τη Γη, συνιστά το «σύνορο» του διαστήματος.
Στο διαστημόπλοιο επέβαιναν άλλοι τρεις επιβάτες: ο πρώην μηχανικός της Nasa Κρις Μποσούιζεν, ο συνιδρυτής της εταιρείας Planet Labs, ο Γκλεν ντε Βρις, συνιδρυτής της εταιρείας Medidata Solutions και η Όντρεϊ Πάουερς, στέλεχος της Blue Origin, αρμόδια για τις πτήσεις και τη συντήρηση του διαστημοπλοίου.

Η υποτροχιακή πτήση κράτησε μόλις 11 λεπτά και το σκάφος επέστρεψε με ασφάλεια στη Γη, με τη βοήθεια τριών αλεξιπτώτων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x