Κινηματογράφος

Οι κορυφαίες ταινίες του Anrold Schwarzenegger

Ήταν μια συνηθισμένη μέρα στην προπόνηση μιας τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου ενός ορεινού χωριού της Αυστρίας...

Ήταν μια συνηθισμένη μέρα στην προπόνηση μιας τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου ενός ορεινού χωριού της Αυστρίας. Ο προπονητής αποφάσισε ότι ο μικρός, τότε, Arnold, έπρεπε να κάνει κάτι για να ενδυναμώσει του τετρακέφαλους του για να μπορεί να σουτάρει και να θέτει την μπάλα σε διαπλανητική τροχιά! Αυτή ήταν και η πρώτη επαφή του Arnold Schwarzenegger με το γυμναστήριο και από τότε του έγινε εμμονή. Άρχισε να σηκώνει βάρη σαν λυσσασμένος, κατάπινε τα κιλά σαν καραμέλες, στράβωνε τις ίσιες μπάρες και ίσιωνε τις στραβές, τον ρωτούσαν «Τι κάνεις;» και απαντούσε είτε «Επαναλήψεις», είτε «Όγκο», είτε «Γράμμωση». Ο μικρός Arnold με τον καιρό μεγάλωσε. Πολύ. Αρκετά ώστε να στεφθεί επτά φορές Mister Olympia και να θεωρηθεί ο μεγαλύτερος body builder όλων των εποχών. Επειδή όμως ο τιτάνιος bodybuilder διέθετε και μυαλό, αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην υποκριτική, σε ρόλους που ταίριαζαν απόλυτα με τη φυσιογνωμία του. Τόσο απόλυτα ώστε όλοι σχεδόν να ταυτιστούν με το όνομά του και να τον καταστήσουν έναν από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς στον κόσμο. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά σε 10 από τις καλύτερες ταινίες της «Αυστριακής Βελανιδιάς», με τα υποκειμενικά κριτήρια του γράφοντος, όπως αυτά προέκυψαν από επανειλημμένες θεάσεις τους…

The Kindergarten Cop (1990)
Εδώ ο Arnie υποδύεται έναν αστυνομικό ο οποίος έχει μάθει να συναναστρέφεται με κακοποιά στοιχεία του υποκόσμου και ξαφνικά βρίσκεται με ένα τσούρμο κωλόπαιδα που του κάνουν τη ζωή δύσκολη, αφού αναγκάζεται να αντικαταστήσει την άρρωστη συνάδελφό του. Έτσι, ο Arnold αναγκάζεται να κάνει τον νηπιαγωγό στην θέση της νηπιαγωγού. Η συγκεκριμένη ταινία αναδεικνύει σε πολύ λίγες στιγμές την σωματική διάπλαση του Arnie αλλά περιλαμβάνεται στο top 10 λόγω του χιούμορ της και της κορυφαίας ατάκας “Who are you? I’m the party poopaaaa!”



The Red Heat (1988)
Πάλι έναν αστυνομικό υποδύεται εδώ ο Arnold, ρωσικής καταγωγής αυτή την φορά. Ο Ρώσος αστυνομικός λοιπόν καταφθάνει από την Κόκκινη Πλατεία στo Σικάγο, με απώτερο σκοπό να συλλάβει έναν Ρώσο κακοποιό ονόματι Victor Rosta, με την βοήθεια ενός Αμερικάνου αστυνομικού, τον οποίο ενσαρκώνει ο James Belushi.

The Running Man (1987)
Σε αυτή την ταινία ο Arnold κατηγορείται για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε και εκτίει την ποινή του σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, όπου μετά από μια εξέγερση καταφέρνει να αποδράσει μαζί με κάποιους συγκροτούμενους του. Εν συνεχεία συλλαμβάνεται ξανά και συμμετέχει σε ένα τηλεοπτικό παιχνίδι παρά την θέληση του, το οποίο έχει την φιλοσοφία της ρωμαϊκής αρένας και κατά συνέπεια έχει ως σκοπό την εξόντωση των κρατουμένων.

Διαβάστε τη συνέχεια του θέματος εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x