Παράξενα

Παράξενο πλάσμα που κοστίζει 350 ευρώ το κιλό ξεβράστηκε στην Ουαλία

Στη βόλτα του σε ακτή της Ουαλίας, ένας άνδρας αντίκρισε ένα παράξενο πλάσμα που του τράβηξε το ενδιαφέρον, χωρίς όμως να γνωρίζει ότι αυτό κοστίζει 350 ευρώ το κιλό!

Αντιμέτωπος με ένα τουλάχιστον… παράξενο θέαμα ήρθε ένα άνδρας στις δυτικές ακτές της Ουαλίας, όταν κατά την βόλτα του σε παραλία, συνάντησε ένα απόκοσμο πλάσμα. Όπως το περιέγραψε, ήταν κάτι ανάμεσα σε αστερία και αράχνη, με σώμα σαρκώδες και αργές κινήσεις. Μόλις όμως πόσταρε την φωτογραφία στα social media, οι χρήστες έδωσαν απάντηση στο ερώτημά του.

Οι αμυχές της χήνας (η πιο απλή μετάφραση στα ελληνικά), που ονομάζονται επίσης κροκοφόροι, είναι καρκινοειδή που τρέφονται με φίλτρο και ζουν προσκολλημένα σε σκληρές επιφάνειες πετρωμάτων και πεταλούδων στην ωκεάνια παλιρροιακή ζώνη, με τον πληθυσμό τους να είναι τρομερά περιορισμένος και προφανώς δύσκολο να βρεθεί.

Στην πλειονότητά του, ζει στην Ισπανία και την Πορτογαλία, ενώ αποτελεί ένα από τα πιο ακριβά εδέσματα στον πλανήτη! Η τιμή του φτάνει τα 350 ευρώ το κιλό, ενώ ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν την ικανότητα να προσεγγίσουν τα κοφτερά βράχια και να το «πιάσουν», με σκοπό να βγάλουν πολλά χρήματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x