Games

Παρουσίαση του Dark Souls 2 στο PS4

Με μόλις δώδεκα μήνες να έχουν περάσει από την κυκλοφορία του Dark Souls 2 σε PlayStation 3, Xbox 360 και PC, κανείς θα μπορούσε να πει πως ο χρόνος δεν φέρθηκε δίκαια στον τίτλο της From Software.

Με μόλις δώδεκα μήνες να έχουν περάσει από την κυκλοφορία του Dark Souls 2 σε PlayStation 3, Xbox 360 και PC, κανείς θα μπορούσε να πει πως ο χρόνος δεν φέρθηκε δίκαια στον τίτλο της From Software, τουλάχιστον όσον αφορά τα συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας. Σε ένα βαθμό αυτό σίγουρα οφείλεται και στο γεγονός ότι το sequel του cult classic κυκλοφόρησε στη δύση της περασμένης γενιάς - με όλους τους περιορισμούς που αυτό συνεπάγεται. Μετά από ένα χρόνο, τρία πακέτα επέκτασης, tweaks και fixes, η From Software έρχεται να διορθώσει τις «αδικίες» του παρελθόντος με την κυκλοφορία του Dark Souls 2: Scholar of the First Sin για PlayStation 4, Xbox One και PC. Αλλά τι ακριβώς περιλαμβάνει η κυκλοφορία αυτή - και ποιος ο λόγος για κάποιον να επιστρέψει, αν ήδη έχει απολαύσει όλα όσα είχε να του προσφέρει το Drangleic;

Η ενσωμάτωση των 3 πακέτων επέκτασης σίγουρα αποτελεί ισχυρό δέλεαρ για όσους δεν είχαν την τύχη να ασχοληθούν με αυτά, ωστόσο η From Software προσφέρει κάτι περισσότερο από τον οπτικό τομέα των PCs με το περιεχόμενο του Season Pass. Η πιο σημαντική διαφορά δεν είναι άλλη από το πως η ομάδα ανάπτυξης καταφέρνει να κάνει ακόμα και τους βετεράνους του Drangleic να ξανασκεφτούν πώς θα προσεγγίσουν την κάθε μία από τις γνωστές περιοχές, σαν να τις εξερευνούν για πρώτη φορά. Και πως το καταφέρνει αυτό; Μεταξύ άλλων, αλλάζοντας όχι μόνο την τοποθέτηση των εχθρών, αλλά τους τύπους και τους αριθμούς αυτών. Οι προθέσεις των σχεδιαστών είναι σαφείς από τις πρώτες περιοχές, όπου ξαφνικά όχι μόνο την εμφάνισή τους κάνουν εχθροί που δεν περίμενε κανείς, σε μέρη και αριθμούς που πιάνουν τους παίκτες απροετοίμαστους, αλλά ταυτόχρονα μονοπάτια που μέχρι πρότινος ήταν, τώρα πια δεν είναι εξ αρχής διαθέσιμα προς εξερεύνηση. Η τελευταία κίνηση σε ένα βαθμό χρησιμεύει και ως ένας λεπτός τρόπος ορισμού (ή έστω υπόδειξης) της προτεινόμενης κατεύθυνσης, ούτως ώστε να υπάρχει ένα σαφέστερο πλαίσιο στην πρόοδο και την εξερεύνηση. Ταυτόχρονα όμως οι υπόλοιπες αλλαγές στο περιβάλλον εγγυώνται ότι οι «θρύλοι» του Drangleic θα σηκώσουν για ακόμη μια φορά την ασπίδα τους και θα προσπαθήσουν να καλύψουν τα νώτα τους ενάντια σε κάθε πιθανή μορφή απειλής. Πολύ γρήγορα η κάθε περιοχή μετατρέπεται από γνωστή σε οικεία και οι μηχανικές κινήσεις εκκαθάρισης ολόκληρων κομματιών του χάρτη δίνουν την θέση τους στην προσεκτική και αγχώδη εξερεύνηση κάθε γωνίας.

Διαβάστε τη συνέχεια του θέματος εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x