Games

Παρουσίαση του Mario Vs. Donkey Kong Tipping Stars

H Nintendo ρίχνεται γι’ άλλη μια φορά στη «μάχη» των puzzle games και των γρίφων με το Mario vs. Donkey Kong, ένα από τα πλέον γνωστά franchises της εταιρίας του Κιότο.

H Nintendo ρίχνεται γι’ άλλη μια φορά στη «μάχη» των puzzle games και των γρίφων με το Mario vs. Donkey Kong, ένα από τα πλέον γνωστά franchises της εταιρίας του Κιότο.

H «Ninty» έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι κατέχει το εν λόγω genre, με πανέμορφους και πανέξυπνους τίτλους που κρατούν το ενδιαφέρον του μέσου χρήστη, έστω και αν δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές των αντίστοιχων προϊόντων για Android/iOS.

Το Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars προσπαθεί να γλυκάνει το χάπι των 20 ευρώ ως cross-buy κυκλοφορία, ως ένας τίτλος που χρειάζεται να αγοραστεί μονάχα μία φορά ώστε να παιχτεί σε Nintendo 3DS και Wii U.

Και πράγματι, η συγκεκριμένη ιδιότητα το κάνει να μοιάζει με καλό «value-for-money deal», αν και το ξεκίνημα του παιχνιδιού είναι κάπως νωθρό.

Η αρχή του Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars κάνει τις ιστορίες των Super Mario 3D World και New Super Mario Bros. U να μοιάζουν με πολύπλοκα λογοτεχνικά έργα.

Φυσικά και δεν χρειάζεται κάποιο ιδιαίτερο backstory ή ιντριγκαδόρικο character development σε τέτοιου είδους puzzle games, αλλά η φτωχή εικόνα του Donkey Kong να απαγάγει την πριγκίπισσα και το απογοητευτικά λίγο «Hey, come back here!» αφήνουν ένα περίεργο συναίσθημα στον παίκτη.

Μοιάζει περισσότερο με την τυπική εισαγωγή ενός πολύ απλού tablet game, αφήνοντας τον παίκτη να αναρωτιέται αν αγόρασε ένα κανονικό Nintendo game ή αν πήρε τελικά έναν τίτλο για smartphone με χαρακτήρες της Nintendo.

Το τελευταίο σχόλιο θα ήταν σίγουρα υπερβολικό για να χαρακτηρίσει το Tipping Stars, αν και η αλήθεια είναι ότι η μαγεία της πετυχημένης σειράς έχει κάπως εξασθενίσει. Σίγουρα δεν πρόκειται για έναν μέτριο τίτλο, αλλά την ίδια στιγμή δεν αποτελεί κάποιο δημιουργικό διαμάντι.

Η εν λόγω σειρά γνώρισε αρκετή επιτυχία επειδή κατάφερνε να διασκεδάζει τον gamer που αναζητεί «γεμάτα» παιχνίδια γρίφων σε περιεχόμενο αλλά και διάρκεια.

Σε αυτόν τον τομέα, το Tipping Stars ακολουθεί τυφλά την πεπατημένη της σειράς Mario vs. Donkey Kong.

Οι παίκτες καλούνται να οδηγήσουν τους κουρδιστούς χαρακτήρες προς τις πολυπόθητες πόρτες σε καρτουνίστικες πίστες όπου χρειάζονται την ενεργή συμμετοχή του χρήστη ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την επίτευξη του στόχων.

Βέβαια, η ασφαλής απόβαση των ρομποτικών Mario και Toad που ακολουθούν μια συγκεκριμένη κατεύθυνση εξασφαλίζει μόνο τη μετάβαση στο επόμενο επίπεδο.

Ο χρόνος ολοκλήρωσης, η συλλογή των νομισμάτων αλλά και του μεγάλου Mario-coin παίζουν καθοριστικό ρόλο στα high scores και στα αστέρια που θα συλλεχθούν σε κάθε επίπεδο.

Τα αστέρια αποτελούν μία in-game ανταμοιβή η οποία λειτουργεί και ως συνάλλαγμα, αφού μέσω αυτών ξεκλειδώνονται οι μυστικοί κόσμοι και τα έξτρα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν αργότερα στον level editor.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x