Games

Παρουσίαση του Resident Evil Revelations 2 Episode 1

Η κυκλοφορία του Resident Evil Revelations για το Nintendo 3DS (και αργότερα για PS3, Xbox 360, Wii U και PC) θα έλεγε κανείς ότι ήταν μία απρόσμενη κι ευχάριστη έκπληξη από την Capcom...

Η κυκλοφορία του Resident Evil Revelations για το Nintendo 3DS (και αργότερα για PS3, Xbox 360, Wii U και PC) θα έλεγε κανείς ότι ήταν μία απρόσμενη κι ευχάριστη έκπληξη από την Capcom για τη μερίδα των οπαδών που απογοητεύτηκαν από την πορεία του franchise από το Resident Evil 4 και μετά και που ουσιαστικά ζητούσαν να επιστρέψει η σειρά στις πιο τρομακτικές και κλειστοφοβικές εποχές της.

Μπορεί το Revelations να μην κατάφερε να υλοποιήσει στο έπακρο τη μεγάλη επιστροφή στον τρόμο, ωστόσο φρόντισε να απομακρύνει από την πυρήνα της παραγωγής το υπερβολικό shooting και το action, πετυχαίνοντας παράλληλα εξισορρόπηση μεταξύ survival horror, εξερεύνησης και δράσης, κάτι που κατάφερε να ικανοποιήσει σε μεγάλο βαθμό εκείνους που αποφάσισαν να το τιμήσουν. Τρία χρόνια μετά, το Revelations αποκτά sequel κι επιστρέφει σε μορφή επεισοδίων, επαναφέροντας στο προσκήνιο δύο ακόμα αγαπημένους χαρακτήρες, την Claire Redfield και τον Barry Burton, οι οποίοι πλαισιώνονται από δύο νέες παρουσίες, την Moira Burton (κόρη του Barry) και την Natalia, ένα μυστηριώδες κορίτσι που έχει τη δύναμη να διαισθάνεται τους εχθρούς και να φανερώνει την παρουσία τους. Το πρώτο επεισόδιο βρίσκει την Claire και την Moira να έχουν απαχθεί και να έχουν φυλακιστεί σε ένα απομονωμένο νησί από όπου θα προσπαθήσουν να αποδράσουν, κάτι που θα αποδειχτεί ιδιαίτερα δύσκολη κι επίπονη διαδικασία αφού οι εγκαταστάσεις του νησιού είναι γεμάτες μεταλλαγμένες παρουσίες, τη μοίρα των οποίων κινδυνεύουν να μοιραστούν και οι δύο κοπέλες… Ένα σήμα κινδύνου της Moira θα οδηγήσει τον Barry στο απομακρυσμένο αυτό νησί αλλά, δυστυχώς, ο εντοπισμός των συντεταγμένων του σήματος ολοκληρώνεται αρκετούς μήνες μετά, οπότε δεν γνωρίζουμε τι έχει συμβεί κι αυτό είναι κάτι που καλείται να ανακαλύψει ο Barry. Υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σίγουρα ατμόσφαιρα μυστηρίου στο σενάριο, κάτι που ενισχύεται από τη μορφή διάθεσης του τίτλου που είναι μοιρασμένος σε επεισόδια. Στο πρώτο λοιπόν επεισόδιο φάνηκαν ακριβώς οι προθέσεις της Capcom όσον αφορά στον πυρήνα του gameplay και ότι οι δημιουργοί προσπαθούν να εξισορροπήσουν τη δράση με τον τρόμο, ενώ ακόμα πιο έντονο είναι το στοιχείο της επιβίωσης και η χρήση stealth επιθέσεων.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x