Τεχνολογία

Παρουσίαση του micro PC Intel NUC D34010WYKH

Υπάρχει ένα μεγάλο μέρος των χρηστών τεχνολογίας που θέλει να έχει ένα μικρό σε διαστάσεις υπολογιστή. Χρόνια τώρα άλλωστε υπάρχουν τα micro ATX cases/motherboards.

Υπάρχει ένα μεγάλο μέρος των χρηστών τεχνολογίας που θέλει να έχει ένα μικρό σε διαστάσεις υπολογιστή. Χρόνια τώρα άλλωστε υπάρχουν τα micro ATX cases/motherboards, ενώ από τότε που κυκλοφόρησαν το mini-ITX cases/motherboards, μπορεί κανείς να συνθέσει ένα πραγματικά μικρό PC με πλήρες όμως hardware. Ακόμα και αυτά τα συστήματα πάντως δε μπορούν να χαρακτηριστούν πραγματικά μικρά, απλά είναι μικρότερα από τους κανονικούς υπολογιστές. Για τέτοιες λύσεις ήταν αναγκασμένος κανείς να καταφύγει στις pico-atx προτάσεις της VIA, με όλες τις παραχωρήσεις σε επίπεδο επιδόσεων.

Η Intel παρατήρησε τη συγκεκριμένη ανάγκη και αποφάσισε να δώσει τη δική της πρόταση με τη σειρά των NUC barebone. Το πρώτο τέτοιο σύστημα το είχαμε παρουσιάσει μέσα από τι σελίδες μας όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Από τότε μέχρι σήμερα, η κατηγορία αυτή έχει εξελιχθεί παράλληλα με την εξέλιξη των επεξεργαστών της Intel, φτάνοντας πλέον στο σήμερα όπου έχουμε συστήματα NUC με Haswell επεξεργαστές. Ένα από αυτά είναι και το παρόν, το οποίο έφτασε στα χέρια μας από το ελληνικό γραφείο της εταιρείας έτοιμο, με προεγκατεστημένο δίσκο SSD, μνήμες και λειτουργικό σύστημα.

Με την τελευταία γενιά των NUC barebones, η Intel έχει στην αγορά ένα πλήθος από προτάσεις σε διάφορα επίπεδα κόστους. Το συγκεκριμένο έρχεται με επεξεργαστή Core i3 4010, όμως ανάλογα με τα χρήματα που θέλει να δαπανήσει κάποιος μπορεί να βρει NUC με διάφορους επεξεργαστές, από Celeron μέχρι Core i7 Atom (σε διαφορετικό case) μέχρι Core i5. Επίσης, το ίδιο το barebone έρχεται σε δυο μεγέθη με τη διαφορά τους να αφορά αποκλειστικά το ύψος. Το μεγαλύτερου ύψους κουτί -που είχαμε και εμείς στα χέρια μας- δέχεται πέρα από mSATA δίσκους, και κανονικούς 2,5’’, είτε μηχανικούς είτε SSD.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x