podcasts

Golaso podcast: Η ιταλική σχολή διαλύεται, πού είναι οι Ιταλοί αμυντικοί;

Το ιταλικό ποδόσφαιρο ανέκαθεν έβγαζε σπουδαίους αμυντικούς, αλλά και μεγάλους τερματοφύλακες. Πλέον, όμως, οι στόπερ αγνοούνται και μελλοντικά η «σκουάντρα ατζούρα» θα έχει προβλήματα.

Η Serie A αποτελεί ένα πρωτάθλημα που διαρκώς αναπτύσσεται. Κάνει βήματα προς τα εμπρός, πλέον ίσως και να θεωρείται το δεύτερο καλυτερο πρωτάθλημα μετά το αγγλικό και το dna των ομάδων έχει αλλάξει τελείως.

Φουλ επίθεση, η άμυνα ψηλά στο γήπεδο, ποδόσφαιρο κατοχής και παραγωγή φάσεων. Κάτι τελείως αντίθετο δηλαδή με το κατενάτσιο και το αμυντική στιλ παιχνιδιου των ιταλικών ομάδων μέχρι πριν από λίγα χρόνια.

Το ιταλικό ποδόσφαιρο έχει ομορφυνει και μαγνητίζει κόσμο, όπως και η εθνική ομάδα. Αυτό όμως έχει φέρει ως αποτέλεσμα να μην έχουν βγει νέοι κεντρικοί αμυντικοί. Η Ιταλία παντα διακρινόταν για τους αμυντικούς της, ήταν το νούμερο ένα... προϊόν της. Πλέον δεν βγάζει και παίζει ακόμη με τον Μπονούτσι και τον Κιελίνι, έχοντας σαφέστατο ζήτημα στην παραγωγή αμυντικών.

Στο επίκεντρο του Golaso podcast το ανησυχητικό γεγονός πως η ιταλική σχολή... διαλύεται και οι διάδοχοι των Μπονούτσι-Κιελίνι αγνοούνται. Παρουσιάζει ο Γιώργος Τσανάκας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x