Κινηματογράφος

Είδαμε την ταινία του Ρομπέρτο Μπάτζο και έχουμε... ανάμεικτα συναισθήματα

Δύο συντάκτες του sportfm.gr είδαν την ταινία του Ρομπέρτο Μπάτζο στο Netflix, αποκόμισαν... ανάμεικτα συναισθήματα και τα μοιράζονται μαζί σας.

Το Netflix έβγαλε προ ημερών στην κυκλοφορία την ταινία για τη ζωή και καριέρα του Ρομπέρτο Μπάτζο. Την είδαμε και έχουμε... ανάμεικτα συναισθήματα σχετικά με την παραγωγή και τα όσα μας δίνει στο πιάτο η εν λόγω ταινία.

Αναστασία Βοσνάκη

Ούσα ταινία που αφορά το ποδόσφαιρο, ήμουν προκατειλημμένη προτού την παρακολουθήσω ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα μου άρεσε. Και ειδικότερα όταν πρόκειται για ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν αφήσει ιστορία και έχουν μείνει στο πάνθεον του ποδοσφαίρου! Σαν τον Ρομπέρτο Μπάτζο!

Στην ταινία επικρατεί κυρίως το συναίσθημα, η συγκίνηση και ο θυμός επίσης. Μας δείχνει τα πρώτα βήματα του Μπάτζο και επίσης πως τελειώνει την καριέρα του. Ωστόσο, αρνητικά στοιχεία είναι ότι πηγαίνει κάπως σε… fast forward και επικεντρώνεται κυρίως στο χαμένο πέναλτι του Μουντιάλ κόντρα στην Βραζιλία. Λογικό να επικεντρώνεται εκεί, αφού ακόμα και τώρα όλοι το θυμούνται, αλλά η ταινία θα είχε περισσότερο ουσία εάν μας έδειχνε ολόκληρη την πορεία του σε όλες τις ομάδες.

Είναι συγκινητικό πως δείχνει ότι ο Ιταλός περίμενε ουσιαστικά μέχρι σε μεγάλη ηλικία την… επιβεβαίωση από τον πατέρα του και εκείνη ήρθε στο τέλος. Μπορεί να εμφανίζεται ο πατέρας του Μπάτζο σαν «δύστροπος» που δεν λέει ένα μπράβο στο παιδί του, αλλά καταλαβαίνεις πως το κάνει για να τον μυήσει στην αληθινή ζωή, η οποία συμπεριλαμβάνει ατυχίες, κλειστές πόρτες και… αρκετό λούκι!

Η ταινία έχει ενδιαφέρον, την παρακολουθείς ευχάριστα και είναι αρκετά καλογυρισμένη. Η προσπάθεια του Netflix δεν πέφτει στο κενό, αν εξαιρέσουμε κάποια κενά που υπάρχουν όπως είπαμε παραπάνω. Γενικότερα η ταινία του Ρόμπερτο Μπάτζο αξίζει να τη δεις, ειδικά αν είσαι φαν του. Αν δεν είσαι, ίσως γίνεις. Πάντως, δες την και δεν θα χάσεις!




Γιώργος Τσανάκας

Αν μη τι άλλο, οι προσδοκίες που είχαν πριν την ταινία της ζωής του Ρομπέρτο Μπάτζο ήταν υπερβολικά μεγάλες! Ωστόσο, απογοητεύτηκα αρκετά... Μια ταινία από την οποία λείπει ο... χαμός που είχε γίνει όταν μεταγράφηκε από την Φιορεντίνα στη Γιουβέντους, που λείπει η καριέρα του στους συλλόγους και επικεντρώνεται από το ξεκίνημα μέχρι το φινάλε στο χαμένο πέναλτι κόντρα στην Βραζιλία στο Μουντιάλ του 1994!

Η ταινία δείχνει να επικεντρώνεται περισσότερο στον άνθρωπο Μπάτζο και όχι τόσο στον ποδοσφαιριστή, περισσότερο στη φυσιογνωμία του, στον χαρακτήρα του και στις ατυχίες που του χτύπησαν πολλάκις στην πόρτα. Δίνει έμφαση στα θρησκευτικά του πιστεύω, στις σχέσεις του με την οικογένειά του, αλλά και στις εντάσεις που είχε με προπονητές και κυρίως με τον Αρίγκο Σάκι στην εθνική Ιταλίας.

Προφανώς, θα μπορούσε να κυλήσει πολύ πιο αργά το ντοκιμαντέρ και να δείξει περισσότερες λεπτομέρειες για την καριέρα του, αφού δεν... καταλαβαίνεις πότε αγωνιζόταν στην Φιορεντίνα και πότε έφτασε η ώρα του περιβόητου Μουντιάλ στις ΗΠΑ το 1994. Σίγουρα, θα ήθελα να δω και τον ίδιο τον Ρομπέρτο Μπάτζο να μιλάει στην ταινία, να αφηγείται ο ίδιος άγνωστες ιστορίες, κάνοντας πιο ζωντανό το όλο εγχείρημα του Netflix.

Θα κάτσεις να το δεις ευχάριστα, αλλά με τα τόσα κενά που έχει και με το πόσο γρήγορα διαδραματίζονται όλα στην ταινία, σε... χαλάει παρότι το τέλος του είναι συγκινητικό και αρέσει!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x