Ψυχαγωγία

Σαββιδάκης στον ΣΠΟΡ FM: «Σταματούσαμε τη συναυλία για να δούμε τον τελικό του ‘87»

Τον τρόπο με τον οποίο βίωσε τις μέρες της επιτυχίας του 1987, όταν η Ελλάδα κατέκτησε το πρώτο ευρωπαϊκό στο μπάσκετ, αποκάλυψε ο Γιάννης Σαββιδάκης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Έναν ξεχωριστό φίλο του μπάσκετ φιλοξένησε ο ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο λόγος για τον Γιάννη Σαββιδάκη, ο οποίος μίλησε για την αγάπη του για την «πορτοκαλί θεά», και αποκάλυψε ένα άγνωστο περιστατικό από την επιτυχία του 1987, όταν έκανε περιοδεία στην Ολλανδία και, όπως είπε, έκανε… διαλείμματα για να παρακολουθήσει στιγμιότυπα του τελικού.

Δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο περιβόητο μπασκετικό επεισόδιο της θρυλικής σειράς «Της Ελλάδος τα παιδιά.»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Σαββιδάκης στην εκπομπή «Οι μπάσχετοι» με τον Χρήστο Ρομπόλη και τον Παναγιώτη Κεφαλά

Για την αγάπη του για το μπάσκετ και τον αθλητισμό: «Δεν ξέρω αν το ξέρετε, έχω τελειώσει γυμναστική ακαδημία και είχα πάρει ως ειδικότητα το τένις. Είχα παίξει στον Σπόρτινγκ και στη Νέα Ιωνία.

Είμαστε άρρωστοι με τα σπορ. Με τον κορωνοϊό έχει σταματήσει η αθλητική δραστηριότητα. Μου αρέσουν πολύ τα ομαδικά. Το τρέξιμο το βαριέμαι, αν και κάνω λιγάκι. Οι υποχρεώσεις δεν σου επιτρέπουν να είσαι συνεπής».

Για το περιβόητο επεισόδιο στη σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά»: «Εκεί κάναμε τους κακούς παίκτες για να κάνουμε τον κόσμο να γελάσει. Οι άλλοι δεν ξέρανε (γέλια)… Δεν πειράζει… Οι μπασκετικοί ήμασταν εγώ και ο Μπέζος. Είχαμε και τον Δημήτρη Κοκολάκη ως προπονητή για τις ανάγκες της σειράς».

Για την επιτυχία της σειράς: «Ήταν μία σειρά ξεχωριστή. Σιγά-σιγά βλέπουμε πως αυτό το πράγμα ήρθε για να μείνει. Υπάρχει η λεγόμενη μύηση από τους παλαιότερους που ήταν τηλεθεατές της σειράς».

Για την επιτυχία του 1987: «Το μικρόβιο κόλλησε πολύ καιρό πριν από την επιτυχία του ’87. Βλέπαμε αρκετούς αθλητές και στη συνέχεια ήρθε ο Γκάλης που τον παρακολουθούσαμε. Το ’87 ήμουν στην Ολλανδία και τραγουδούσαμε με ένα γκρουπ. Πάθαμε τεράστιο σοκ, επειδή δεν το περιμέναμε. Παίζαμε με ενωμένη Γιουγκοσλαβία και Σοβιετική Ένωση. Ήταν έκπληξη για εμάς. Σταματούσαμε και πηγαίναμε στο υπόγειο κατά τη διάρκεια συναυλίας για να δούμε στιγμιότυπα του τελικού. Έδωσε το έναυσμα σε αρκετούς για να ασχοληθούν με το μπάσκετ. Από παλιά θυμάμαι ότι κοντράραμε τις ισπανικές και ιταλικές ομάδες, χωρίς να έχουμε Γκάλη, Φασούλα και Γιαννάκη. Ακόμα και σήμερα έχουμε πρόβλημα στο σουτ μέσης απόστασης. Δεν μπορούμε να απειλήσουμε από τα 5-6 μέτρα. Ο αγαπημένος μου παίκτης είναι ο Γκάλης. Ο Φάνης έδωσε μεγάλη βοήθεια στα προηγούμενα παιχνίδια και μας ξελάσπωσε. Εμείς είχαμε έξι παίκτες, ενώ οι άλλοι είχαν δέκα. Δεν ξέρω με τι κριτήρια τους επιλέγουμε. Δεν υπάρχει ιδιαίτερο βάθος, παρότι έχουμε παίκτες. Ο πάγκος εμπνέει όλη την ομάδα…».



Για τον Αντεντοκούμπο: «Προπονείται αρκετά και δουλεύει στις προπονήσεις. Ο Πορζίκινς και ο Λόπες εξελίσσονται σε μεγαλύτερη ηλικία. Παρακολουθώ NBA και τένις, που είναι τα μόνα που βλέπω φανατικά».

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x