Παράξενα

Η τραγική ιστορία του «αληθινού Σρεκ» που έπασχε από σπάνια ασθένεια

Η πλοκή του θρυλικού Σρεκ μπορεί να βασίζεται σε παραμύθι, ο χαρακτήρας της DreamWorks, ωστόσο, ίσως έχει εμπνευστεί από έναν παλαιστή της πραγματικής ζωής!

Η πλοκή του θρυλικού Σρεκ (ίσως η καλύτερη animation ταινία όλων των εποχών) μπορεί να βασίζεται σε παραμύθι, ο χαρακτήρας της DreamWorks, ωστόσο, ίσως έχει εμπνευστεί από έναν παλαιστή της πραγματικής ζωής!

Το γκρινιάρικο πράσινο τέρας λέγεται ότι έχει μια απίστευτη ομοιότητα με τον Μορίς Τιλέ, έναν Γάλλο, που έπασχε από μια σπάνια ασθένεια, η οποία του είχε προκαλέσει πρήξιμο στις αρθρώσεις και το πρόσωπό του.

Όπως όλα τα παραμύθια, η ιστορία του Τιλέ ξεκίνησε με τον θάνατο ενός γονιού.

Γεννημένος στη Ρωσία το 1903, ο πατέρας του Τιλέ ήταν μηχανικός σιδηροδρόμων και πέθανε, ενώ ο μετέπειτα παλαιστής ήταν πολύ νέος.

Καθώς η επανάσταση άρχισε να εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα, η οικογένεια του Τιλέ φοβήθηκε για τη ζωή της και κατέφυγε στη Γαλλία, όπου εγκαταστάθηκαν στην ύπαιθρο, κοντά στη Ρεμς.

Ο Τιλέ ήλπιζε σε μια απλή ζωή και σε ηλικία 20 ετών, ξεκίνησε να σπουδάζει νομική στο Πανεπιστήμιο της Τουλούζης, με την ελπίδα να γίνει δικηγόρος.

Δυστυχώς, αυτό δεν ήταν γραφτό να γίνει, καθώς ο τότε νεαρός Τιλέ άρχισε να παρατηρεί πρήξιμο στο πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια του.

Η εξέλιξη της ασθένειας επηρέασε ακόμη και τη φωνή του, με αποτέλεσμα να γίνει αισθητά πιο βαθιά μέσα σε λίγα χρόνια.

Ο παλαιστής, τελικά, αναζήτησε ιατρική περίθαλψη και διαγνώστηκε με καλοήθη όγκο στην υπόφυσή του, ο οποίος είχε προκαλέσει ταχεία πάχυνση των οστών του.

Σρεκ: Η τραγική ιστορία ενός ανθρώπου που του έμοιαζε

Μια κοινή πάθηση για τους ψηλότερους ανθρώπους στον κόσμο, η ασθένεια είναι επίσης γνωστή ως ακρομεγαλία και μπορεί συχνά να έχει επιπλοκές, που περιορίζουν το προσδόκιμο ζωής.

Αυτά περιλαμβάνουν υψηλή αρτηριακή πίεση, άπνοια και καρδιακή ανεπάρκεια -αν και αυτό δεν ήταν γνωστό εκείνη την εποχή.

Λόγω της περίεργης εμφάνισής του, λοιπόν, ο Τιλέ αποφάσισε ότι δεν θα γινόταν ποτέ επιτυχημένος δικηγόρος και εγκατέλειψε τη δικηγορική του καριέρα για να ενταχθεί στο γαλλικό ναυτικό.

Πέρασε πέντε χρόνια, υπηρετώντας τη Γαλλία, αλλά ο Τιλέ στη συνέχεια στράφηκε στην πάλη ως κύρια πηγή εισοδήματος, με την καριέρα του να απογειώνεται μόλις ξεκίνησε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος!

Σρεκ: Η τραγική ιστορία ενός ανθρώπου που του έμοιαζε

Υπό το άγρυπνο βλέμμα του προπονητή του, Καρλ Πογιέλο, ο παλαιστής άρχισε να γίνεται γνωστός για την ασυνήθιστη εμφάνισή του και μετακόμισε στη Βοστώνη των ΗΠΑ, με την ελπίδα να τα καταφέρει.

Εκεί, γνώρισε τον promoter Πολ Μπόουζερ, ο οποίος παρουσίασε τον Τιλέ ως το κύριο γεγονός σε μεγάλους αγώνες και ο παλαιστής θα παρέμενε αήττητος για περισσότερους από 19 μήνες.

Ακριβώς όπως η Σταχτοπούτα, ο πρώην πρόσφυγας είχε φύγει από μια ζωή στα κουρέλια και ζούσε, πλέον, στα πλούτη, αλλά η επιδείνωση της κατάστασής του θα σήμαινε, τελικά, το τέλος για την καριέρα του.

Ο Μορίς Τιλέ, ο «Γάλλος Άγγελος» όπως ήταν το παρατσούκλι του, θεωρείται ότι ενέπνευσε την εμφάνιση του Σρεκ στην ταινία της δεκαετίας του 2000.

Αν και ο παλαιστής πέθανε λίγα χρόνια αργότερα το 1953, η μνήμη του παραμένει ζωντανή μέσα από την πάλη του. Και ως αγαπημένος χαρακτήρας για τα παιδιά -και όχι μόνο- σε ολόκληρο τον κόσμο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x