Games

Τα καλύτερα video games ανεξάρτητων δημιουργών

Ο ορισμός του indie developer είναι φαινομενικά απλός και αναφέρεται σε ομάδες ανάπτυξης που δεν έχουν εξαγοραστεί από κάποιον publisher.

Από εκεί και πέρα όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και κάθε ανεξάρτητος developer δεν λειτουργεί κάτω από τις ίδιες προϋποθέσεις (για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να κάνει συμφωνία με κάποιον publisher για κάποιο χρονικό διάστημα), οπότε δύσκολα θα βρείτε δύο λίστες indie games που να μοιάζουν μεταξύ τους.

Να είστε σίγουροι πάντως ότι θα βρείτε πολλές ελλείψεις στο συγκεκριμένο top 10, ακόμη κι αν λάβουμε υπόψη τα «άξια αναφοράς», λόγω του τεράστιου αριθμού των εν λόγω τίτλων και της μικρής -έως μηδαμινής- προώθησης που δέχονται συνήθως. Όσο για την κατάταξη, είναι εξ ορισμού κάτι αφηρημένο και υποκειμενικό στα υπόλοιπα top 10, εδώ όμως αυτό ισχύει ακόμη πιο έντονα λόγω της ιδιαίτερης φύσης των περισσότερων ανεξάρτητων κυκλοφοριών. Προτείνουμε λοιπόν να δείτε τη συγκεκριμένη λίστα σαν μια ευκαιρία να ρίξετε μια ματιά σε τίτλους που μπορεί να σας έχουν διαφύγει για τους προαναφερθέντες λόγους, παρά σαν οτιδήποτε άλλο.

Η ουσία είναι ότι πρόκειται πλέον για ένα τμήμα της βιομηχανίας που γνωρίζει τεράστια άνθηση, λόγω της ευρείας διάθεσης προσιτών game engines (όπως η Unity) και της ενισχυμένης υποστήριξης που λαμβάνουν πλέον οι developers αυτοί από Sony, Microsoft, Nintendo και Valve. Ήδη λοιπόν οι δύο τελευταίες χρονιές είχαν εξαιρετικό output και το ίδιο ισχύει και για φέτος, όμως όλα δείχνουν ότι τα αμέσως επόμενα χρόνια οι ανεξάρτητες ομάδες ανάπτυξης θα παίξουν ακόμη πιο σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του τοπίου της βιομηχανίας.

Βρείτε λοιπόν πληροφορίες για τα 10 καλύτερα παιχνίδια ανεξάρτητων δημιουργών αυτή τη στιγμή εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x