Παράξενα

«Χημικός ευνουχισμός σε όσους διέπραξαν σεξουαλικά εγκλήματα με αντάλλαγμα μικρότερη ποινή»

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης προχωρά για θέσπιση νόμου βάσει του οποίου οι καταδικασθέντες για σεξουαλικά εγκλήματα θα μπορούν να υποβληθούν σε χημικό ευνουχισμό για να μείνουν λιγότερο καιρό στη φυλακή.

Μία ριζοσπαστική λύση φαίνεται πως βρήκε η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης για να αντιμετωπίσει όσους καταδικάζονται για σεξουαλικά εγκλήματα.

Όπως αναφέρουν διεθνή δημοσιεύματα, εγκρίθηκε από τη γερουσία (και μένει να περάσει και από τη βουλή) νόμος που θα επιτρέπει στους καταδικασθέντες να μένουν για λιγότερο καιρό στη φυλακή αν αποδεχτούν να υποβληθούν σε χημικό ευνουχισμό.

Αυτό θα συμβαίνει μονάχα με την συναίνεση του καταδικασθέντος, καθώς και με την έγκριση δύο γιατρών.

Οι Ταϊλανδοί επιχειρούν έτσι να μειώσουν τον κίνδυνο να διαπράξουν ξανά έγκλημα αντίστοιχης φύσης μετά την αποφυλάκισή τους, καθώς υπολογίζεται ότι από τους 16.413 που αποφυλακίστηκαν μεταξύ 2013 και 2020, οι 4.848 εγκλημάτισαν ξανά.

Αντίστοιχες πρακτικές έχουν εμφανιστεί και σε χώρες όπως η Νότια Κορέα, το Πακιστάν, η Πολωνία αλλά και σε μερικές πολιτείες των ΗΠΑ.

Πάντως υπήρξαν αντιδράσεις, σχετικά με το πόσο αποτελεσματική θα είναι η νέα μέθοδος προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x