TV

Παρά τρίχα: Τι συνιστά κακοποίηση ζώου - Πώς την καταγγέλλουμε

Μπορεί πλέον η κακοποίηση ζώου να θεωρείται κακούργημα, όμως πολλοί από εμάς μπορεί να μην γνωρίζουμε τι ακριβώς συνιστά κακοποίηση.

Μπορεί πλέον η κακοποίηση ζώου να θεωρείται κακούργημα, όμως πολλοί από εμάς μπορεί να μην γνωρίζουμε τι ακριβώς συνιστά κακοποίηση.

Όπως εξηγεί στον ΣΚΑΪ η Έλενα Δέδε, Νομικός/Πρόδερος ΜΚΟ Dog’s Voice, κακοποίηση ζώου είναι κάθε πράξη βίας, είτε σωματικής είτε ψυχολογικής, είτε αποστέρηση του ζώου από βασικές του ανάγκες, όπως είναι η τροφή, το νερό, ο προαυλισμός, η ελεύθερη κίνηση.

Δυστυχώς στη χώρα μας η κακοποίηση συμβαίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Οι συνηθέστερες μορφές κακοποίησης που παρατηρούνται είναι μόνιμη αλυσόδεση, η διαβίωση σε πάρα πολύ μικρούς χώρους, είτε σε μπαλκόνια είτε σε ταράτσες. Στην επαρχία, από την άλλη, τα ζώα χρησιμοποιούνται ως εργαλεία με αποτέλεσμα η κακοποίησή τους να είναι πιο συχνή.

Δείτε όλες τις εκπομπές του «Παρά Τρίχα» στο SKAITV.GR.

Η κακοποίηση ξεκινάει από την έλλειψη ενσυναίσθησης, διευκρινίζει η κα Δέδε. «Σηκώνει κάποιος το χέρι του σε ένα ζώο και εκείνη τη στιγμή αδιαφορεί για τον πόνο που προκαλεί.» 

Η έλλειψη ενσυναίσθησης δεν σταματά μόνο στο ζώο, τόνισε. Έρευνες στην Αμερική έχουν συνδέσει την κακοποίηση ζώων με την ενδοοικογενειακή βία.



Πώς καταγγέλλουμε περιστατικά βίας 

Αρχικά, συλλέγουμε στοιχεία. Πού συμβαίνει η κακοποίηση και σε τι αφορά.

Στη συνέχεια πάμε στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής μας να καταγγείλουμε την κακοποίηση, είτε ανώνυμα είτε επώνυμα, και να ζητήσουμε την ποινική δίωξη του δράστη.

#ParaTrixa#SkaitvGR

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x