Γενικά

O Μαδέσης στους παίδες και η Μεραμβελλιωτάκη στις κορασίδες πρωταθλητές Ελλάδας 2020 στο πινγκ πονγκ

Ο Αλέξανδρος Μαδέσης και η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας στο απλό παίδων και το απλό κορασίδων αντίστοιχα στην επιτραπέζια αντισφαίριση για την περίοδο 2019-2020.

Ο 15χρονος αθλητής του Π.Κ.Δ. Ταύρου και η 14χρονη αθλήτρια του Α.Ο. Νέου Φαλήρου πρόσθεσαν αυτόν τον τίτλο στη συλλογή τους και πρωταγωνίστησαν στο κλείσιμο της τριήμερης διοργάνωσης στο ΣΕΦ, που σηματοδότησε και την επανέναρξη στην αγωνιστική δράση μετά από τέσσερις μήνες.

Ο Μαδέσης προχώρησε ως πρώτο φαβορί και στον απόλυτα ισορροπημένο τελικό έκαμψε τον Κίμωνα Μήτκα του Φάρου Αλεξανδρούπολης (νούμερο 2) με 3-2 σετ.

Η Μεραμβελλιωτάκη ήταν δεύτερο φαβορί και στον συναρπαστικό τελικό ξεπέρασε με 3-1 σετ τη Λεμονιά Γκαϊντατζή του ΑΣΕΑ Καβάλας, η οποία ήταν στην κορυφή του ταμπλό.

Το αγώνισμα άρχισε από το μεσημέρι του Σαββάτου με ομίλους και, παρά την έντονη ζέστη και τις ειδικές συνθήκες, λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου, επιφύλαξε αγώνες πολύ καλού επιπέδου.

Στο απλό παίδων, η τελευταία μέρα περιελάμβανε τα «νοκ άουτ» ματς από τον γύρο των «32». Ο Μαδέσης και ο Μήτκας αγωνίστηκαν κατευθείαν σε αυτήν τη φάση και πήγαν με σταθερή απόδοση στον τελικό. Τα έδωσαν όλα σε συγκλονιστικό ματς με διακυμάνσεις και στις λεπτομέρειες επικράτησε ο Μαδέσης με 3-2 (11-9, 5-11, 9-11, 11-8, 11-9).

Με την επιτυχία του έγραψε παράλληλα όμορφη… οικογενειακή ιστορία, καθώς τη δεκαετία του ’80 είχε αναδειχτεί πρωταθλητής Ελλάδας παίδων και μάλιστα τρεις συνεχόμενες χρονιές ο πατέρας του Κώστας, που είναι και προπονητής του.

Στο ταμπλό ο νέος νικητής μπήκε bye στους «16» και μετά απέκλεισε τον Κωνσταντίνο Μηλικούδη της Φιλίας Ορεστιάδας με 3-0 σετ. Στην οκτάδα, «λύγισε» με 3-2 σετ τον Γιώργο Κατσαπρακάκη του Γυμνασίου και στα ημιτελικά με 3-1 τον Αλέξανδρο Αλεξόπουλο.

Ο Μήτκας μπήκε στον δεύτερο γύρο, επίσης, χωρίς ματς κι εκεί ξεπέρασε τον Σάββα Βατσακλή της Δόξας Πεύκης με 3-0 σετ. Στην οκτάδα, κατέβαλε τον αμυντικό Βασίλη Τζιότζιο του Αίαντα Ευόσμου με 3-0 σετ και στην τετράδα τον, επίσης, αμυντικό Διονύση Τιμαμόπουλο με 3-1.

Πρώτα μετάλλια στο απλό του θεσμού για Τιμαμόπουλο και Αλεξόπουλο.

Στο απλό κορασίδων επιβεβαιώθηκαν τα προγνωστικά για τις αθλήτριες που θα έφταναν στο ματς για το χρυσό μετάλλιο. Ήταν τα δύο πρώτα φαβορί, η Λεμονιά Γκαϊντατζή και η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη αντίστοιχα, οι οποίες είχαν συναντηθεί και το Σάββατο στον τελικό του ομαδικού.

Η αθλήτρια του Α.Ο.Ν.Φ. είχε επικρατήσει 3-0 σετ και την Κυριακή κατάφερε μία ακόμη σπουδαία νίκη με 3-1 κόντρα στην κυρίαρχη των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων.

Η πορεία των φιναλίστ άρχισε από το ταμπλό των «16». Η Μεραμβελλιωτάκη μπήκε χωρίς αγώνα στα προημιτελικά κι, εν συνεχεία, απέκλεισε τη Φωτεινή Τράκα από τον ΠΑΟ Φυλής με 3-2 σετ και τη Δήμητρα Πετσίβα με 3-0.

Η Γκαϊντατζή είχε, επίσης, bye στην αρχή, στα προημιτελικά επιβλήθηκε 3-0 της Δέσποινας Άμπα (Σάρισες Φλώρινας) και στα ημιτελικά 3-1 της Βασιλείας Χάλαρη. Η Πετσίβα και η Χάλαρη, που ήταν, επίσης, στην πρώτη τετράδα των φαβορί κατέκτησαν το πρώτο μετάλλιο στο θεσμό στο συγκεκριμένο αγώνισμα.


Οι νικητές και οι νικήτριες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος:

ΑΠΛΟ ΠΑΙΔΩΝ:
1. Αλέξανδρος Μαδέσης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)
2. Κίμωνας Μήτκας (Φάρος Αλεξανδρούπολης)
3. Διονύσης Τιμαμόπουλος (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)
-. Αλέξανδρος Αλεξόπουλος (Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας)

ΑΠΛΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:
1. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)
2. Λεμονιά Γκαϊντατζή (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)
3. Βασιλεία Χάλαρη (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)
-. Δήμητρα Πετσίβα (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x