sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Από τον Μπερμούντες στον Πίνο και τώρα στον Χάμες: Oι Κολομβιανοί που πέρασαν από τον Ολυμπιακό

Ο Χάμες Ροντρίγκες έφτασε στη χώρα μας για λογαριασμό του Ολυμπιακού και προσθέτει τον όνομα του στο «κλειστό κλαμπ» των Κολομβιανών που έπιασαν λιμάνι.

Η «βόμβα» του Χάμες Ροντρίγκες εξερράγη στον Πειραιά, με τον Κολομβιανό σταρ να φοράει τα «ερυθρόλευκα» του Ολυμπιακού. Ο 31χρονος μέσος έχει πίσω του μια εξαιρετική καριέρα με τη φανέλα της Πόρτο, της Μονακό, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Έβερτον, ενώ η παρουσία του και στην εθνική του ομάδα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.

Ο Χάμες ωστόσο, κατορθώνει να γίνει μόλις ο τέταρτος ποδοσφαιριστής από την Κολομβία που γίνεται παίκτης του Ολυμπιακού και το sport-fm.gr πραγματοποιεί την… καθιερωμένη αναδρομή στο παρελθόν, θυμίζοντας σας τους προηγούμενους τρεις.

Ο «Ινδιάνος» που διέψευσε τις προσδοκίες


Καλοκαίρι του 2001 και ο Ολυμπιακός με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο του αναζητάει τον νέο ηγέτη της αμυντικής του γραμμής. Έτσι η διοίκηση των Πειραιωτών πραγματοποιεί την οικονομική υπέρβαση αποκτώντας τον Χόρχε Μπερμούντες από τη Μπόκα Τζούνιορς βγάζοντας από το ταμείο ένα πόσο που άγγιζε τα 3.5 εκατ. ευρώ.

Ο σκληροτράχηλος στόπερ θα επέστρεφε στην Ευρώπη μετά το πέρασμα του από τη Λισαβόνα και τη Μπενφίκα στην οποία αγωνίστηκε μόλις για μια σεζόν καταγράφοντας 8 συμμετοχές.

Με τον Ολυμπιακό ωστόσο παρότι προαλειφόταν για… ηγέτης, ο Μπερμούντες διέψευσε τους πάντες καθώς κατέγραψε 22 συμμετοχές στις οποίες τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο. Κάποιοι περιπαικτικά μετέτρεψαν το παρατσούκλι που τον συνόδευε από «Ελ Πατρόν» σε... «Ελ Παλτόν». Παρόλα αυτά στέφθηκε δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδας ενώ βρήκε δίχτυα τρεις φορές.

Τον Ιούλιο του 2003 αποχώρησε ως ελεύθερος επιστρέφοντας στη λατινική Αμερική και την Αργεντινή για λογαριασμό της Νιούελς Ολ Μπόις.

Το «φάντασμα» της Καρταγένα


Ίσως ελάχιστοι είναι εκείνοι που θυμούνται ότι τον Ιανουάριο του 2013 ο Ολυμπιακός απέκτησε έναν 26χρονο Κολομβιανό εξτρέμ με παρουσία σε Μονακό και Γαλατασαράι.
Ο Χουάν Πάμπλο Πίνο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως «φάντασμα» αφού στον Ολυμπιακό πέρασε και δεν «ακούμπησε» εξαιτίας του περιορισμένου χρόνου συμμετοχής αλλά και των κακών εμφανίσεων του με τα «ερυθρόλευκα».

Το μοναδικό «στιγμιότυπο» της παρουσίας του στον Πειραιά ήταν οι 3 ασίστ που μοίρασε σε 291’ λεπτά συμμετοχής, ή αλλιώς σε 6 ματς.
Ο Πίνο δόθηκε δανεικός στο δεύτερο μισό της σεζόν 2013/14 στη Μεδεγίν της Κολομβίας ενώ το οριστικό του «αντίο» το είπε το ίδιο καλοκαίρι όταν και παραχωρήθηκε στη γαλλική Μπαστιά.



Ο... τίμιος Φελίπε


Τελευταίος στη λίστα τόσο ονομαστικά όσο και χρονικά δε θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον Φελίπε Πάρντο. Σε μια «σφιχτή» οικονομικά περίοδο ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Κολομβιανό εξτρέμ αρχικά ως δανεικό από τη Μπράγκα, με τον ογκώδη εξτρέμ να πραγματοποιεί μια εξαιρετική πρώτη σεζόν με 8 γκολ και 7 ασίστ σε 32 συμμετοχές γεγονός που οδήγησε τους Πειραιώτες σε εκ νέου ανανέωση του δανεισμού.

Η απόδοση του Πάρντο σταδιακά έπεφτε, όμως ο Κολομβιανός έμεινε στην ιστορία για τα σημαντικά γκολ που πέτυχε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με την Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς» όπου η ελληνική ομάδα επικράτησε με 3-2, με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο 2-1 του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» αλλά και στην ήττα με 3-2 στο φαληρικό γήπεδο από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας όπου σκόραρε δις ως αλλαγή.

Τον Ιανουάριο του 2017 δόθηκε δανεικός στη Ναντ, ενώ δύο χρόνια αργότερα αποκτήθηκε από τη Τολούκα του Μεξικού ως ελεύθερος, έχοντας καταγράψει συνολικά 77 συμμετοχές, με 15 γκολ και 13 ασίστ, ενώ κατέκτησε και δύο φορές τη Super League.

Σήμερα ο Πάρντο, «εντοπίζεται» ξανά στην πατρίδα του αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν.



Επιμέλεια: Γιώργος Ζαχαρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x