sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι experts της Super League μίλησαν, ψήφισε κι εσύ: Ποιος είναι ο καλύτερος γκολκίπερ στον κόσμο;

Το sport-fm.gr καλεί τον κόσμο να ανακηρύξει τον καλύτερο τερματοφύλακα παγκοσμίως, προσφέροντας τη βοήθεια των Βατσλίκ, Μπρινιόλι, Κουέστα, Στάνκοβιτς, Λοντίγκιν, Χουτεσιώτη, Γιαννιώτη και Κότσαρη.

Ώρα για γκάλοπ! Αποτελούν τη μονάδα, από την οποία ξεκινά κάθε ποδοσφαιρική ενδεκάδα. Παρόλα αυτά, ενίοτε δεν λαμβάνουν την αναγνώριση που τους αρμόζει. Ενδεικτικό αυτού ότι η μοναδική Χρυσή Μπάλα που έχει δοθεί σε τερματοφύλακα είναι στον Λεβ Γιασίν κι αυτή το… σχεδόν παλαιολιθικό 1963.

Με τη σεζόν να οδεύει προς την ολοκλήρωσή της, το sport-fm.gr ανοίγει τον φάκελο «πορτιέρε» και καλεί τον κόσμο να αποφασίσει: Ποιος είναι ο καλύτερος γκολκίπερ αυτήν τη στιγμή παγκοσμίως!

Μάλιστα, προσφέρεται κι η βοήθεια των πλέον ειδικών. Οκτώ τερματοφύλακες της Super League 1 -και συγκεκριμένα οι Τόμας Βατσλίκ, Αλμπέρτο Μπρινιόλι, Χουλιάν Κουέστα, Τσίτσαν Στάνκοβιτς, Γιούρι Λοντίγκιν, Λευτέρης Χουτεσιώτης, Ανδρέας Γιαννιώτης και Κωνσταντίνος Κότσαρης (κατά σειρά, αντίστοιχα με τη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων τους σε playoffs και playouts)- καταθέτουν τη γνώμη τους.

Σαφές προβάδισμα στην προτίμησή τους παίρνει ο Τιμπό Κουρτουά. Fun Fact: Οι περισσότεροι κατέθεσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον κίπερ της Ρεάλ Μαδρίτης, πριν την εντυπωσιακή του εμφάνιση στον δεύτερο ημιτελικό με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Πάμε!

Οι ψήφοι των experts:



Τόμας Βατσλίκ (Ολυμπιακός): Άλισον Μπέκερ - Τιμπό Κουρτουά



«Δεν μπορώ να διαλέξω ανάμεσα στον Άλισον και τον Κουρτουά. Για εμένα αυτοί οι δύο είναι αυτήν τη στιγμή οι κορυφαίοι γκολκίπερ στον πλανήτη.

Ο Άλισον είναι εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια και τον διαλέγω επίσης για την προσωπικότητά του. Παρακολουθώ τη La Liga και βλέπω πόσο σημαντικός είναι ο Τιμπό στην πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης. Με τις επεμβάσεις του έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην κυριαρχία της Ρεάλ στο πρωτάθλημα
».

Αλμπέρτο Μπρινιόλι (Παναθηναϊκός): Μάικ Μενιάν



«Θα επιλέξω τον Μάικ Μενιάν. Πρόκειται για τερματοφύλακα που έχει πολύ καλή επαφή με την άμυνα, την οποία συντονίζει καλά. Παίζει με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Έχει σιγουριά στις εξόδους του, με καλά αντανακλαστικά, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί και φανταστική σεζόν με τη Μίλαν».

Χουλιάν Κουέστα (Άρης): Τιμπό Κουρτουά



«Ο Κουρτουά γιατί είναι ο πιο ολοκληρωμένος. Έχει ποιότητα στα ψηλά, με τα πόδια και πολύ καλά ριφλέξ. Ήταν καθοριστικός, έτσι ώστε η ομάδα του να κερδίσει πολλούς βαθμούς φέτος. Τέλος, είναι τερματοφύλακας που βοηθά πολύ στην ψυχολογία των συμπαικτών του και γενικότερα όλης της ομάδας».

Τσίτσαν Στάνκοβιτς (ΑΕΚ): Τιμπό Κουρτουά



«Υπάρχουν πάρα πολλοί τερματοφύλακες στο ίδιο υψηλό επίπεδο, από τους οποίους έχεις να προσέξεις πολλά πράγματα. Ωστόσο, επιλέγω τον Κουρτουά, γιατί την τρέχουσα χρονική περίοδο έχει τη μεγαλύτερη σταθερότητα και τη μεγαλύτερη συνέπεια».

Γιούρι Λοντίγκιν (ΠΑΣ Γιάννινα): Μάνουελ Νόιερ



«Είναι μια δύσκολη ερώτηση για μένα. Στη διάρκεια των χρόνων ίσως διάλεγα τον Νόιερ, εάν και πιο παλιά δεν θα τον διάλεγα. Τώρα μπορώ να πω τον Νόιερ. Μου αρέσει ο επιθετικός τρόπος παιχνιδιού του. Παίζει αρκετά με τα πόδια, ρισκάρει και είναι σταθερός. Ο καθένας κάνει λάθη, αλλά τις περισσότερες φορές είναι σταθερός. Φυσικά, διεκδικεί και με την Μπάγερν Μονάχου τον τίτλο σ' ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί τερματοφύλακες που είναι σε τρομερό επίπεδο, αλλά νομίζω ότι αυτός μου αρέσει πιο πολύ από όλους».

Λευτέρης Χουτεσιώτης (Ιωνικός): Τιμπό Κουρτουά



«Με τα τωρινά δεδομένα και με την απόδοση που έχει το τελευταίο διάστημα, κατά τη γνώμη μου, ο πιο φορμαρισμένος τερματοφύλακας είναι ο Κουρτουά. Πέρα των ατομικών δυνατοτήτων του, διανύει και μια από τις πιο φορμαρισμένες περιόδους της καριέρας του. Είναι σημαντική για έναν γκολκίπερ η περίοδος φορμαρίσματος, καθώς του δίνει τη δυνατότητα να πιάσει τα υψηλότερα στάνταρ της καριέρας του.

Έχει καθιερωθεί σε πολλές ομάδες. Διαβάζει καλά το παιχνίδι. Έχει πολύ καλή αντίληψη και τεχνική κατάρτιση, όπως και πολύ καλές επαφές με τα πόδια, στοιχείο πολύ σημαντικό για έναν σύγχρονο τερματοφύλακα. Επίσης, εάν και είναι ψηλός και δεν συνηθίζεται τερματοφύλακες του ύψους του και του σωματότυπού του να έχουν τόσο καλά αντανακλαστικά, διακρίνεται για τις αντιδράσεις του
».

Ανδρέας Γιαννιώτης (Ατρόμητος): Σαμίρ Χαντάνοβιτς



«Επιλέγω τον Χαντάνοβιτς. Μου αρέσει η ηγετική του παρουσία. Είναι καλός με τα πόδια και με κομβικές αποκρούσεις, στοιχεία με τα οποία έχει βοηθήσει πολύ την Ίντερ».

Κωνσταντίνος Κότσαρης (Απόλλων Σμύρνης): Τιμπό Κουρτουά



«Θα ψηφίσω τον Κουρτουά, γιατί θεωρώ ότι είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τη φετινή πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης. Εάν και ο αγαπημένος μου τερματοφύλακας είναι ο Νόιερ κι όσο παίζει θεωρώ ότι δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν. Όμως, φέτος λόγω της καταπληκτικής σεζόν που κάνει, θα πω Κουρτουά».

Και τώρα η... ώρα του κοινού:



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x