Champions League

Preview: Γαλατάσαραϊ-Ρεάλ Μαδρίτης

Με προίκα το 3-0 της Μαδρίτης, η Ρεάλ είναι έτοιμη να «σφραγίσει» το εισιτήριο στα ημιτελικά του Champions League απέναντι στη Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη.

Έτοιμη να δώσει το «παρών» για 24η φορά στην ιστορία της (επίδοση ρεκόρ» στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Αρκεί να υπερασπιστεί το βράδυ της Τρίτης στο «Αλί Σάμι Γεν» το 3-0 με το οποίο είχε επικρατήσει την Τετάρτη της Γαλατάσαραϊ.

Οι γηπεδούχοι, που το Σάββατο επικράτησαν της ουραγού Ιντμάν Γιουρντού με 3-1 και παραμένουν πρωτοπόροι, θέλουν να αποχαιρετίσουν τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι. Ο Φατίχ Τερίμ δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του πρώτου σκόρερ της ομάδας Μπουράκ Γιλμάζ και του αμυντικού Ντάνι Νουνκέ λόγω τιμωρίας. Για τη «βασίλισσα» η οποία συνέτριψε 5-1 τη Λεβάντε αλλά παραμένει στο -13 από την Μπαρτσελόνα, ο Ζοσέ Μουρίνιο που μετρά 6/6 προκρίσεις στα προημιτελικά του Champions League, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Σέρχιο Ράμος και Τσάμπι Αλόνσο, ενώ στη Μαδρίτη έμεινε και ο Ίκερ Κασίγιας που θεωρείται ακόμη ανέτοιμος.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν, όλες τη σεζόν 2000/01. Η Γαλατάσαραϊ είχε κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με 2-1 στην παράταση απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στο Μονακό, ενώ συναντήθηκαν στα προημιτελικά του Champions League, όπου οι Τούρκοι είχαν επικρατήσει με 3-2 στο πρώτο ματς στην Πόλη, αλλά στη ρεβάνς η «βασίλισσα» έκανε περίπατο με 3-0. Ως γηπεδούχος απέναντι σε ισπανικές ομάδες η Γαλατάσαραϊ έχει 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες, ενώ η Ρεάλ στη μοναδική άλλη επίσκεψή της στην Τουρκία είχε έρθει ισόπαλη 1-1 με την Μπεσίκτας στον πρώτο γύρο του Πρωταθλητριών τη σεζόν 1958/59.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γάλλος Στεφάν Λανουά. Στο όριο των καρτών για τη «Γαλατά» είναι οι Σελτσούκ Ινάν, Φελίπε Μέλο, Άλμπερτ Ριέρα, Ντιντιέ Ντρογκμπά και Νορντίν Αμραμπάτ, ενώ για τη Ρεάλ μόνο ο Μικαέλ Εσιέν.

Πιθανές συνθέσεις:

Γαλατάσαραϊ (Τερίμ): Μουσλέρα, Εμπουέ, Καγιά, Ριέρα, Αμραμπάτ, Μέλο, Ινάν, Αλτιντόπ, Σνάιντερ, Μπουλούτ, Ντρογκμπά.

Ρεάλ Μαδρίτης (Μουρίνιο): Λόπεθ, Αρμπελόα, Βαράν, Πέπε, Κοεντράο, Κεντίρα, Μόντριτς, Ντι Μαρία, Εζίλ, Ρονάλντο, Μπενζεμά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x