Γενικά

SEAT, η πρώτη μάρκα με ενσωματωμένη μουσική εφαρμογή Shazam

Η συνεργασία αυτή επιτρέπει στους πελάτες SEAT να αναγνωρίσουν εύκολα και με απόλυτα ασφαλές τρόπο τα αγαπημένα τους τραγούδια.

Του Άρη Γαλανόπουλου

Η SEAT πρόκειται να γίνει ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο με ενσωματωμένη εφαρμογή Shazam, μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές που χρησιμοποιείται από εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες για να συνδεθούν μαγικά με τον κόσμο της μουσικής. Η είδηση αυτή ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της SEAT, Luca de Meo στη συνέντευξη τύπου στα πλαίσια της έναρξης του Mobile World Congress. Η εφαρμογή Shazam στα μοντέλα SEAT θα τεθεί σε λειτουργία από τον Απρίλιο μέσω του SEAT DriveApp για Android Auto.

Η συνεργασία αυτή επιτρέπει στους πελάτες SEAT να αναγνωρίσουν εύκολα και με απόλυτα ασφαλές τρόπο τα αγαπημένα τους τραγούδια, χάρη στα χαρακτηριστικά ασφαλείας που διαθέτει το SEAT DriveApp. Η SEAT κάνει ένα ακόμα βήμα προς τον στόχο της, να προσφέρει στους οδηγούς εμπειρία απλή, εξατομικευμένη και κυρίως ασφαλή. «Για όλους τους λάτρεις της μουσικής, η δυνατότητα ταυτοποίησης τραγουδιών θα βρίσκεται στα χέρια τους. Η ενσωμάτωσης της μουσικής εφαρμογής Shazam θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε την πρόοδο προς τον στόχο μας να παρέχουμε τη μέγιστη ασφάλεια στους πελάτες μας με μηδενικά οδικά ατυχήματα», δήλωσε ο Luca de Meo. Στην παρουσίαση του πρόσθεσε ότι «η συμμετοχή μας στο MWC όχι μόνο μας επιτρέπει να παρουσιάσουμε τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες μας, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή και να γνωρίσουμε σημαντικές εταιρείες του χώρου ώστε να κάνουμε τα μελλοντικά σενάρια, πραγματικότητα».
Η μελλοντική κινητικότητα ήταν ένα ακόμη σημαντικό θέμα της ομιλίας του Luca de Meo, ο οποίος την πρώτη ημέρα του συνεδρίου είχε την ευκαιρία να προβεί σε αποκλειστική ανακοίνωση σχετικά με τη δημιουργία της XMOBA, μίας νέας εταιρείας που εντοπίζει, δοκιμάζει, εμπορεύεται και επενδύει σε επιχειρηματικά projects που συμβάλλουν στη προώθηση λύσεων που βελτιώνουν τη μελλοντική κινητικότητα.

Η νέα αυτή οντότητα, θα εργαστεί ανεξάρτητα για να εντοπίσει νέες τάσεις και επιχειρηματικά μοντέλα και να εφαρμόσει πιλοτικά projects μέσω επενδύσεων ή ανάπτυξης πρωτοβουλιών που προσφέρουν λύσεις στις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις της κινητικότητας. «Η δημιουργία της XMOBA πλαισιώνεται από την αναδιοργάνωση της SEAT ως μια επιχειρηματική συμμετοχή διαφορετικών εταιρειών. Η XMOBA συμμετέχει στη Metropolis: Lab Barcelona ή στη νέα σπορ μάρκα CUPRA. Με αυτές τις πρωτοβουλίες αναδημιουργούμε και ενισχύουμε το πνεύμα των startups στα πλαίσια μίας μεγάλης εταιρείας, όπως η SEAT», επεσήμανε ο de Meo.

Η ΧΜΟΒΑ ξεκινά τη δραστηριότητα της με δύο σημαντικές πρωτοβουλίες. Η πρώτη είναι η “justmoove”, μία πλατφόρμα που ενσωματώνει ένα σύνολο χρήσιμων υπηρεσιών για τους χρήστες όπως κράτηση και πληρωμή θέσης στάθμευσης, διόδια, ανεφοδιασμός καυσίμου κ.α. Η άλλη, η εταιρεία Respiro που πρόσφατα αποκτήθηκε από τη SEAT θα ενταχθεί εξ ολοκλήρου στη νέα οντότητα, η οποία θα συγκεντρώνει και θα συντονίζει τις δραστηριότητες της. Η νέα οντότητα XMOBA όχι μόνο θα προσφέρει τις υπηρεσίες της στους χρήστες της SEAT, αλλά θα αναπτύσσει επίσης συμβατές λύσεις για το ευρύ κοινό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x