Τα τραγούδια της... άλλης όχθης

Χαρά Βέρρα: «Θα κάνω ζημιές»

Αν υπάρχει κάποια τραγουδίστρια, στην εποχή της κρίσης, που κάνει «ζημιές», αυτή σίγουρα είναι η πατρινιά Χαρά Βέρρα!

Ανιψιά της μεγάλης Τασίας Βέρρα και με τους θείους της να ασχολούνται όλοι με την παραδοσιακή μουσική, πήρε την αύρα τους και την έκανε δικό της τραγούδι, που τη συντρόφευε στα νεανικά της χρόνια. Τότε που η φαντασία μπλέκεται με την πραγματικότητα και μας φέρνει όλο και πιο κοντά στα πρότυπά μας.

Ακολουθώντας τον πατέρα της στα πανηγύρια της περιοχής της, «έκλεβε» τις νότες από τους τραγουδιστές και τις φύλαγε στα φυλλοκάρδια της, για να ντύσουν μελωδικά την πρώτη δική της εμφάνιση, που δεν άργησε να έρθει. Ήταν δεν ήταν 16 χρόνων, όταν εμφανίστηκε σε κέντρο της Πάτρας και μετά πήρε το… τρένο για την πρωτεύουσα. Μπορεί στο σταθμό Λαρίσης να μην την περίμεναν με λουλούδια, αλλά την περίμεναν στο ιστορικό κέντρο «Έλατος».

Εκεί όπου η Μηττάκη, η Αλεξανδροπούλου και η Γόντικα είχαν αφήσει μια θέση γι αυτήν!

Με τέτοια «προίκα», η Βέρρα έγινε πολύφερνη «νύφη» και στις χαρές της έχει πάντα τους καλύτερους καλεσμένους.

Με τα τραγούδια της ενώνει ένα ετερόφυλο κοινό, που θύει στο βωμό της “ιέρειας” του λαϊκοδημοτικού τραγουδιού και γεμίζει τα γήπεδα της Β’ Εθνικής.



O Γιώργος Τσάμπρας μάς ξαναθυμίζει τραγούδια και ερμηνευτές που είχαν το δικό τους φανατικό κοινό, αλλά δεν κέρδισαν ποτέ την άνοδο στην… εθνική κατηγορία. Κάποια από αυτά τα τραγούδια άφησαν εποχή, όμως ξεχάστηκαν μαζί με τους δημιουργούς τους, αφήνοντας στους παλαιότερους μια πικρή ανάμνηση για τους ήχους και τις εικόνες μιας γενιάς, που χάθηκαν μαζί με τα χρόνια της νιότης τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x