Stoiximan

Euroleague F4, 2024: Bet Builder με Ναν για το έβδομο αστέρι

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στον τελικό της Ευρωλίγκας έχοντας μια ιστορική ευκαιρία να πατήσει και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης. Ανάλυση και προγνωστικά.

Είναι ο Παναθηναϊκός η μοναδική ομάδα που μπορεί να γονατίσει αυτήν τη Ρεάλ Μαδρίτης; Πιθανόν ναι. Για να το καταφέρει όμως, θα χρειαστεί το τέλειο παιχνίδι.

Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός

Οι δύο καλύτερες ομάδες της φετινής χρονιάς φτάνουν στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν και υπόσχονται έναν τελικό μεγάλων συγκινήσεων. Είναι η πρώτη φορά που το Νο1 και το Νο2 της κανονικής περιόδου φτάνουν στο ματς του τίτλου και αυτό λέει πολλά για την ποιότητα και τα ψυχικά αποθέματα τους.

Κοινό χαρακτηριστικό των δύο φιναλίστ είναι ο two-way αγωνιστικός χαρακτήρας που διέπει το παιχνίδι τους. Διαθέτουν μεγάλο επιθετικό οπλοστάσιο αλλά και πολύ καλά δουλεμένη άμυνα, όντας σε θέση να επιβιώσουν σε μάχες διαφορετικής φύσεως.

Missions με Ευρωλίγκα στη Stoiximan!

Η Ρεάλ έκανε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο απέναντι στον Ολυμπιακό, δείχνοντας τη δυναμική της όταν η επιθετικά ρολάρει και η άμυνα της παράγει stops. Στην αντίπερα όχθη, οι πράσινοι ακούμπησαν στη δική τους άμυνα επίσης, «στραγγαλίζοντας» τη Φενέρ στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου ημιτελικού.

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να εκμεταλλευτεί την αδυναμία της Ρεάλ να ενεργοποιήσει πολύ επιθετικές άμυνες επάνω στις ball-screen δράσεις, κυρίως λόγω της φύσεως των ψηλών της (μεγάλα κορμιά). Το σουτ μετά από ντρίμπλα των Κέντρικ Ναν και Κώστα Σλούκα θα αποτελέσει το μεγάλο όπλο στην ελληνική φαρέτρα ενόψει τελικού. Ο Έλληνας πόιντ γκαρντ είχε κάνει μεγάλο ματς εκτελεστικά και δημιουργικά στην κανονική περίοδο στη Μαδρίτη. Είναι σαφές ότι η παρουσία του Ματίας Λεσόρ θα είναι και πάλι το βαρόμετρο απέναντι στην πολύ ποιοτική και βαθιά γραμμή ψηλών του Τσους Ματέο. Σημειώστε ότι στις δύο αναμετρήσεις της regular season, ο Γάλλος σέντερ του Έργκιν Αταμαν είχε 22.0 πόντους και ο Ναν 20.5 πόντους και 5.5 τελικές πάσες.

LIVE STREAMING το Final Four της Ευρωλίγκας, δωρεάν και χωρίς προϋπόθεση κατάθεσης στη Stoiximan!

Το «τριφύλλι» πρέπει να κυνηγήσει μανιασμένα (στη μπάλα και μακριά από αυτήν) το δίδυμο Μούσα-Χεζόνια, να εστιάσει στην αναχαίτιση του ισπανικού Pick & Roll και να μη δώσει επιθετικά ριμπάουντ στον αντίπαλο, για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου. Το δεύτερο παιχνίδι της κανονικής περιόδου έδειξε ότι μπορεί να ανταγωνιστεί τη Ρεάλ, αν και στη συγκεκριμένη περίσταση θα χρειαστεί το βάθος του πάγκου του.

Kostas Sloukas Ασσίστ 6+ σε απόδοση 2.07 στη Stoiximan

Οι πράσινοι πηγαίνουν ως outsider στον τελικό όμως έχουν τον “οπλισμό”, την ποιότητα και κυρίως την προσωπικότητα για να βάλουν δύσκολα στη “Βασίλισσα”. Θα χρειαστούν (απαραίτητα) ένα μεγάλο παιχνίδι δημιουργικά από τον ηγέτη του, Κώστα Σλούκα, ώστε να είναι σε θέση να εκτοξεύσουν την παραγωγική τους δυναμική.

 Bet Builder με Πόντοι Over 153.5 και Kendrick Nunn Πόντοι 16+ σε απόδοση 2.02 στη Stoiximan

Ολυμπιακός-Φενέρ

Οι ερυθρόλευκοι δεν τα κατάφεραν απέναντι σε μια σπουδαία Ρεάλ Μαδρίτης η οποία έδειξε έμπρακτα γιατί αποτέλεσε το Νο1 της κανονικής περιόδου στη φετινή Ευρωλίγκα, αποδίδοντας το γνωστό της «χειρουργικό» μπάσκετ σε ένα ακόμα παιχνίδι χωρίς αύριο. Πλέον καλούνται να κατακτήσουν την τρίτη θέση κλείνοντας νικηφόρα μια αναμφίβολα επιτυχημένη σεζόν.

Απέναντι στη Φενέρ, ο Ολυμπιακός γνωρίζει ότι οφείλει να βελτιώσει αρκετά πράγματα ξεκινώντας από την άμυνα του η οποία δυσκολεύτηκε πολύ να ελέγξει τις ball-screen δράσεις των Μαδριλένων στο πρώτο ημίχρονου του παιχνιδιού της Παρασκευής. Η Φενέρ είναι καλή Pick & Roll-ομάδα και ξέρει να παράγει περιφερειακά σουτ με αφετηρία τέτοιες καταστάσεις, δουλεύοντας με πειθαρχία την έξτρα πάσα.

Παρόλα αυτά οι ερυθρόλευκοι μπορούν να κρατήσουν σχετικά χαμηλά τη Νο2 επίθεσης της φετινής Ευρωλίγκας εφόσον ελέγξουν την τριάδα Μπιμπέροβιτς-Χέιζ-Σεστίνα που διανύει καλό φεγγάρι. Η υπεροπλία της ελληνικής ομάδας κοντά στο καλάθι είναι σημαντικά και η παραγωγική δυναμική των Πειραιωτών στο χαμηλό ποστ μπορεί να αποβεί κομβική με γνώμονα την προφανή αδυναμία των Τούρκων να αμυνθούν εκεί.

Χάντικαπ Ολυμπιακός -2.5 και Πόντοι Over 148.5 σε απόδοση 2.68 στη Stoiximan

Οι αποδο?σεις ενδε?χεται να υπο?κεινται σε αλλαγε?ς |  ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x