Stoiximan

KAIZEN GAMING: Στηρίζοντας τους Μικρούς Ήρωες της Ελλάδας

Η Kaizen Gaming ατενίζει το μέλλον μέσα από δράσεις με ευρύ κοινωνικό αποτύπωμα.

Έχοντας συμπληρώσει 10 χρόνια από τη δημιουργία της, η Kaizen Gaming συγκαταλέγεται στις πλέον αναπτυσσόμενες εταιρίες Gametech παγκοσμίως και αποτελεί ένα ελληνικό success story ανάπτυξης και εξέλιξης.

Η κοινωνική συνεισφορά βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της. Μέσα σε αυτή την πρώτη περίοδο δραστηριοποίησής της και έχοντας πλέον παρουσία σε 12 χώρες, από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της, παράλληλα με την επιχειρηματική της ανάπτυξη, έθεσε τη δική της βέλτιστη πρακτική ενεργής κοινωνικής προσφοράς, έχοντας ενσωματώσει την κοινωνική δράση στη λειτουργία της και στην κουλτούρα των 1.500 και πλέον εργαζομένων της.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες της κοινωνικής της συνεισφοράς επικεντρώνεται στο παιδί, με στόχο την υλοποίηση ενεργειών για την ενίσχυση της πρόσβασης και της συμμετοχής των παιδιών σε εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς και την υποστήριξή όσων διαβιούν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Σαφής ειναι η στόχευση και προς την κοινωνία, με τη στήριξη οργανισμών και φορέων όπως και η άμεση συμβολή της εταιρίας σε έκτακτες συνθήκες όπου προκύπτει ανάγκη.



Στηρίζοντας τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα

Για περισσότερα από πέντε χρόνια, η εταιρία, μέσα το πρόγραμμα Μικροί Ήρωες, δίνει την ευκαιρία σε εκατοντάδες παιδιά δημοτικών σχολείων να έχουν άμεση πρόσβαση σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, μέσα από τη δράση «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν», που υλοποιείται κάθε χρόνο.

Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 42.000 παιδιά ηλικίας 5-18 ετών, από περισσότερα από 1.200 σχολεία αστικών κέντρων, είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις και διαδραστικές εκπαιδευτικές εμπειρίες καθώς και σε προγράμματα τεχνολογίας και επιστήμης.

Το πρόγραμμα, που βρίσκεται σε ισχύ από το 2017 προσφέρει τα μέσα σε εκπαιδευτικούς και συλλόγους γονέων να οργανώσουν, μέσα από την πλατφόρμα iroes.gr, τη συμμετοχή χωρίς κόστος, τάξεων των δημοτικών σχολείων, σε εκπαιδευτικά προγράμματα Μουσείων και Ιδρυμάτων, όπως το Εθνικό Αστεροσκοπείο, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, το Μουσείο Παιχνιδιών (Μουσείο Μπενάκη), το Μουσείο Πειραμάτων, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το ΝΟΗΣΙΣ – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας και το Ολυμπιακό Μουσείο.

Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή, αφού από το 2017 η Kaizen Gaming προσφέρει σε όλα τα παιδιά ανεκτίμητες εμπειρίες, με τη δημιουργία του προγράμματος «Οι Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν». Επίκεντρο της δράσης αποτελούν τα παιδιά που διαμένουν σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, τα οποία έχουν εκ των πραγμάτων μικρότερη δυνατότητα πρόσβασης και συμμετοχής σε προγράμματα με εκπαιδευτικά ερεθίσματα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, υλοποιούνται ταξίδια του συνόλου των σχολείων από απομακρυσμένες περιοχές, στην Αθήνα, έτσι ώστε τα παιδιά να ζήσουν μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία, με οικοδεσπότες τους Πρεσβευτές των Μικρών Ηρώων, καταξιωμένους Έλληνες αθλητές όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης.



Η λογική της δημιουργίας των προγραμμάτων των Μικρών Ηρώων, στηρίζεται στην κάλυψη μιας σύγχρονης ανάγκης, αυτής της δυνατότητας πρόσβασης όλων των παιδιών σε εκπαιδευτικά προγράμματα ποικίλης ύλης που θα τους δώσουν εφόδια για την ανάπτυξή τους και την καλλιέργεια χρήσιμων δεξιοτήτων για το μέλλον.

Η Kaizen Gaming μέσα από το brand Stoiximan που διαχειρίζεται σε Ελλάδα και Κύπρο, δημιούργησε και το τρίτο πρόγραμμά της για παιδιά «Οι Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα», που υλοποιείται μέσα από τη συνεργασία της με την HopeGenesis και τη Συμπλεύση.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, η εταιρία σε μια προσπάθεια συνεισφοράς στην προσπάθεια αντιστροφής της υπογεννητικότητας και σε συνεργασία με τη ΜΚΟ HopeGenesis, εχει υιοθετήσει 10 νησιά, με στόχο να στηρίξει νέες γυναίκες να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη μητρότητα ενώ έχει έχει καλωσορίσει μέχρι σήμερα 58 μωρά.

Εκτός από τα παιδιά, η Kaizen Gaming ενισχύει την κοινωνία και τον αθλητισμό ενώ στα πλαίσια ενεργούς και ουσιαστικής στήριξης της περιφέρειας υλοποιεί ενέργειες κατασκευής αθλητικών υποδομών με ευρύ κοινωνικό όφελος, σε συνεργασία με τον οργανισμό Σύμπλευση, και ταξιδεύει στα ακριτικά νησιά καλύπτοντας ανάγκες υποδομών, όπως εκπαιδευτικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό σε σχολεία, ανακατασκευές γηπέδων και χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας.

Σημαντικά παραδείγματα αποτελούν η κατασκευή νέου γηπέδου στον περιβάλλοντα χώρο του Παγκρήτιου Σταδίου στο Ηράκλειο Κρήτης και στον Άη Στράτη, η ανακατασκευή του πολυγηπέδου στην Κάσο, τα οποία, έρχονται σε συνέχεια αντίστοιχων δράσεων των τελευταίων ετών, όπως η παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού και γηπέδου μπάσκετ στους Λειψούς, η κατασκευή γηπέδου μπάσκετ στη Σίκινο αλλά και η κατασκευή των pillars στο λιμάνι της Ηρακλειάς.

Συνεισφέροντας αποτελεσματικά και σε περιόδους κρίσεων

Τέλος, η στήριξη των παιδιών από την Kaizen Gaming, επεκτείνεται και πέρα από τα διαρκή προγράμματά της, με την υλοποίηση δράσεων που καλύπτουν έκτακτες ανάγκες, όταν αυτές προκύπτουν, όπως για παράδειγμα η πρόσφατη ανθρωπιστική κρίση, αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία. Η Kaizen Gaming, αφού ήρθε σε επαφή με την οργάνωση Help Ukraine, μερίμνησε για τη μεταφορά και φιλοξενία 100 παιδιών από την Ουκρανία, που διαμένουν σε προσφυγικές δομές στη χώρα μας, σε κατασκηνώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρέχοντας τους έτσι την ευκαιρία να ζήσουν μερικές ημέρες παιχνιδιού, εκπαίδευσης και διακοπών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x