Stoiximan

Ευρωμπάσκετ 2007: Ο Τζέι Αρ Χόλντεν έκλεισε το σπίτι των Ισπανών και η ελληνική ανατροπή του αιώνα

Στο Ευρωμπάσκετ του 2007 ο Τζέι Αρ Χόλντεν έκλεισε το σπίτι των Ισπανών και η Ελλάδα έκανε την ανατροπάρα του αιώνα!

Το Ευρωμπάσκετ του 2007 θα μείνει στο μυαλό πολλών για αρκετούς λόγους. Ακόμα και οι Έλληνες μπορεί να μην χαμογέλασαν στο φινάλε, αλλά πανηγύρισαν σαν σήκωσαν την κούπα. Αυτή που θα το θυμάται για πάντα όμως είναι η «φούρια ρόχα», που το έχασε μέσα στο σπίτι της! Η Ισπανία αναλαμβάνει τη διοργάνωση ενός ακόμα Ευρωμπάσκετ και φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί, για να πατήσει, επιτέλους, στην κορυφή του βάθρου, αλλά…

Οι Ισπανοί την πατάνε στο φινάλε από τους Ρώσους και έναν Αμερικανό. Βλέπετε, ήταν το σουτ του Τζέι Αρ Χόλντεν, που έριξε στο καναβάτσο τους «φούριας ρόχας» σχεδόν στην εκπνοή! Ο Ρωσοποιημένος Αμερικανός γκαρντ έκλεψε για λίγο τη δόξα από τον MVP και συμπαίκτη του Αντρέι Κιριλένκο και χάρισε στη Ρωσία τον πρώτο της τίτλο μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Στην τρίτη θέση τερμάτισαν οι Λιθουανοί, που επικράτησαν της Ελλάδας στον μικρό τελικό με 78-69. Καλντερόν, Σισκάουσκας, Κιριλένκο, Νοβίτσκι και Πάου Γκασόλ ήταν τα μέλη της κορυφαίας πεντάδας.

Ευρωμπάσκετ 2007: Ο Τζέι Αρ Χόλντεν το έδωσε στη Ρωσία

Η προσπάθεια της «γαλανόλευκης» μπορεί να μην κατέληξε στο πολυπόθητο μετάλλιο, ωστόσο φυσικά και έμεινε στην ιστορία για έναν σπουδαίο λόγο. Στα προημιτελικά κόντρα στη Σλοβενία, η ομάδα του Λάκοβιτς προηγούταν (61-49), δύο λεπτά και 40 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε. Με... κάποιο μαγικό τρόπο, η «επίσημη αγαπημένη», όχι μόνο το γύρισε, αλλά πήρε και μια επική πρόκριση που θα μείνει αξέχαστη για πάντα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x