Stoiximan

Ευρωμπάσκετ 2009: Ο θρίαμβος της Ισπανίας και το τελευταίο μετάλλιο της Ελλάδας

Δύο χρόνια μετά την ήττα μέσα στο σπίτι της, η Ισπανία πηγαίνει στο Ευρωμπάσκετ του 2009 και θριαμβεύει, την ώρα που η Ελλάδα κατακτά το τελευταίο της μέχρι σήμερα μετάλλιο.

Στα γήπεδα της Πολωνίας το 2009 η Ισπανία πατάει για πρώτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης και η Ελλάδα επιστρέφει στα μετάλλια. Καθοδηγούμενη από το σπάνιο ταλέντο της χρυσής τους φουρνιάς, οι «φούριας ρόχας» ξεπερνάνε την ήττα από τη Σερβία στον όμιλο και στα νοκ άουτ αποκλείουν με τη σειρά τη Γαλλία, την Ελλάδα στα ημιτελικά, πριν πάρουν την εκδίκησή τους από τους Σέρβους στον μεγάλο τελικό.

Η «γαλανόλευκη», πριν αποκλειστεί από τους νικητές, απέκλεισε στην παράταση την Τουρκία και κατάκτησε σε ματς-θρίλερ με 57-56 το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στη Σλοβενία. Ο Βασίλης Σπανούλης, ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο Έραζεμ Λόρμπεκ και οι θριαμβευτές Ρούντι Φερνάντεζ και Πάου Γκασόλ συμπεριλήφθηκαν στην κορυφαία πεντάδα.

Ευρωμπάσκετ 2009: Ο θρίαμβος της Ισπανίας

Μόλις δύο χρόνια μετά από τους «εφιάλτες» που είχε προκαλέσει η Εθνική στους Σλοβένους, αυτοί θέλησαν να πάρουν ρεβάνς έστω για την τρίτη θέση, ωστόσο… δεν τους βγήκε καθόλου ούτε καν σαν σκέψη. Με μπροστάρη τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη στα καλά του, η «επίσημη» αγαπημένη πέτυχε την τελευταία της μεγάλη επιτυχία και φυσικά φέτος θέλει να το ξανακάνει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x