Stoiximan

Ευρωμπάσκετ 2015: Μία ασταμάτητη Ισπανία

Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχθηκε η Ισπανία στο Ευρωμπάσκετ του 2015 και ο Πάου Γκασόλ την οδήγησε σε μία ακόμη κορυφή.

Η Ισπανία κατέβηκε στο Ευρωμπάσκετ του 2015 με υψηλές -όπως συνηθίζει- απαιτήσεις και διάθεση να συνεχίσει να κυριαρχεί στις διοργανώσεις, που λαμβάνει μέρος. Το ρόστερ, με κύριο κομμάτι και επίκεντρο τον Πάου Γκασόλ, κυμαινόταν στα συνηθισμένα επίπεδα και δεν χωρούσε αμφιβολία πως θα αποτελέσει για μία ακόμη φορά φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Στον όμιλο (2ο) δεν εντυπωσίασε με τη παρουσία της, όμως έκανε τη δουλειά της σε ικανοποιητικό βαθμό, διασφαλίζοντας την πρόκρισή στη φάση των νοκ άουτ αγώνων. Επικράτησε των Γερμανίας, Ισλανδίας και Τουρκίας, αλλά οι ήττες από Σερβία και Ιταλία προβλημάτισαν όσους σκεφτόντουσαν πως οι «φούρια ρόχα» πάνε με… σπασμένα τα φρένα για τον τίτλο.

Πρώτος αντίπαλος για την ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο ήταν η Πολωνία, όπου σαν παράδοση ο γηραιότερος Γκασόλ μπήκε σαν… δαιμονισμένος στο παρκέ, σκοράροντας 30 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Από τη μεριά της ολάκερη η Ισπανία ήταν και λειτουργούσε ως καλύτερο σύνολο, επικρατώντας 80-66.

Στα προημιτελικά πάνω στους πάνοπλους Ισπανούς έπεσε η Ελλάδα, σε μία αναμέτρηση, που έμεινε στα χρονοντούλαπα της ιστορίας για το σασπένς που πρόσφερε. Εκ νέου ο δις πρωταθλητής κόσμου με τους Λος Άντζελες Λέικερς ήταν από άλλο πλανήτη, καταγράφοντας 27 πόντους και 9 ριμπάουντ. Όσο και αν πάλεψε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, λύγισε με 73-71, χάνοντας τεράστια ευκαιρία να προκριθεί.



Εκδίκηση… κέρασε η πρωταθλήτρια κόσμου του 2006 στη Γαλλία και πάτσισε τον αποκλεισμό από τους «τρικολόρ» στο περασμένο Ευρωμπάσκετ (2013), με τον Γκασόλ να μην… καταλαβαίνει και να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στις δύο ρακέτες, σημειώνοντας 40 πόντους στη νίκη της ομάδα του στην παράταση με 80-75!

Στον τελικό όλα ήταν πιο απλά για τους Ισπανούς απέναντι στη σαφέστατα πιο αδύναμη Λιθουανία, επικρατώντας κατά κάποιον τρόπο άδοξα με 80-63, με τον Γκασόλ να κλείνει ιδανικά το τουρνουά, τελειώνοντας με 25 πόντους και αναμενόμενα δέχθηκε τις δάφνες του πολυτιμότερου παίκτη της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x