Stoiximan

Κάρλο Αντσελότι: Ένα φρύδι, μα τι φρύδι!

Το νέο επεισόδιο του El Sobrero Stories με τους Γιάννη Τσαούση και Κώστα Βαϊμάκη.

Ο σχεδόν 65άρης Ιταλός, ζει μια καριέρα απόλυτα παραμυθένια από τη μέρα που κοίταξε τη δερμάτινη μπάλα.

Τι χρειάζεται άραγε ένας άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στο κορυφαίο των αθλητικών παιχνιδιών για να θεωρηθεί θρύλος; Πολύ λιγότερα από αυτά που έχει καταφέρει έως τώρα στη διαδρομή του ο Κάρλο Αντσελότι.

Η φινετσάτη, αυστηρή αλλά και γλυκειά φιγούρα του περιφέρεται στις πιο εκλεκτές προπονητικές θέσεις εδώ και σχεδόν 30 χρόνια. Από το 1996 που ανέλαβε την Πάρμα, την τότε Πάρμα των 90’s, οι δουλειές του είναι μία και μία. Το ίδιο και τα τρόπαια που σηκώνει.

Όπου και να πήγε άφησε αποτύπωμα, πλήθυνε τα εκθέματα στις τροπαιοθήκες, εισέπραξε άπειρα λεφτά και δημιούργησε και πολύ καλές σχέσεις με παίκτες.

Με σήμα κατατεθέν το σηκωμένο του φρυδι, ο Ιταλός προπονητής συνεχίζει να διαπρέπει, εκ νέου στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία έχει κατακτήσει τα δύο από τα τέσσερα Champions League της διαδρομής του.

Γιουβέντους, Μίλαν, Τσέλσι, Παρί Σεν-Ζερμέν, Ρεάλ, Μπάγερν, Νάπολι, Έβερτον και ξανά Ρεάλ. Πρωταθλητής σε Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία ο Αντσελότι στα 64 του παραμένει μια κυρίαρχη φυσιογνωμία για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Γεγονός είναι ότι σε μεγάλο βαθμό εισέπραξε αμφισβήτηση, ως ένας προπονητής που δεν εξέπεμπε τη σιγουριά του τεχνικά καταρτισμένου, στα παραδείγματα του Μουρίνιο, του Γουαρδιόλα ή του Κλοπ. Αυτή η αμφισβήτηση όμως έχει πλέον αδυνατίσει, δεν μπορεί να σταθεί σοβαρό επιχείρημα αποδόμησης του πιο επιτυχημένου προπονητή στην ιστορία του Champions League.

Κάθε ιστορία για τον Κάρλο με το σηκωμένο φρύδι είναι ωραία κι εσύ μπορείς να απολαύσεις μία ακόμα στο νέο επεισόδιο El Sombrero Stories, στο Spotify της Stoiximan, όπου ο Γιάννης Τσαούσης και ο Κώστας Βαϊμάκης, πίνουν λίγη γκράπα στην υγειά του αρχοντικού κυρίου των ευρωπαϊκών και προσεχώς των Βραζιλιάνικων πάγκων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x