Stoiximan

Μουντιάλ 2002: Όταν η Αργεντινή έζησε «ποδοσφαιρικά Φόκλαντς»

Το νέο επεισόδιο του El Sobrero Stories με τους Γιάννη Τσαούση και Κώστα Βαϊμάκη.

Το 2002, η εθνική Αργεντινής ταξίδεψε στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας ως το δευτερο φαβορί για να σηκώσει την κούπα και γύρισε σπίτι με την ουρά στα σκέλια, αποκλεισμένη από τη φάση των ομίλων, και έχοντας μας χαρίσει την εμπειρία να τη δούμε να παίζει για μιση ώρα με τους Λόπεζ, Κίλι, Αιμάρ, Ορτέγκα, Κρέσπο και Βερόν ταυτοχρόνως στον αγωνιστικό χώρο.

Το καλοκαίρι του 2002, στο Μουντιάλ της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, η Αργεντινή θεωρούνταν γκανιάν.

Η αναιμική Βραζιλία έχει περάσει ασθμαίνοντας στην τελική φάση, έχοντας διανύσει τα προκριματικά με 3 προπονητές (Λέαο, Λουξεμπούργκο, Σκολάρι) άπειρες κλήσεις προς τέρψιν των μάνατζερ και με τον Ρομάριο κομμένο, όπως και τον υπερπαραγωγικό τότε, Μάριο Ζαρντέλ.

Η “αλμπισελέστε” από την άλλη, έχει την ευκολία να αφήνει εκτός παίκτες όπως ο Σαβιόλα ή ο Ρικέλμε και να δημιουργεί ένα ρόστερ που θεωρείται το Νο2 μεταξύ των υποψηφιοτήτων για κατάκτηση πίσω από το γαλλικό.

Ο όμιλος δύσκολος. Αγγλία, Σουηδία, Νιγηρία.

21 χρόνια μετά δεν μπορεί να χωνέψει πολύς κόσμος το πως μια ομάδα, με Βερόν, Μπατιστούτα,Σανέτι, Αγιάλα (τραυματίστηκε και δεν αγωνίστηκε), Σορίν, Σάμουελ, Κρέσπο, Αλμέιδα, Σιμεόνε, Κλαούντιο Λόπεζ, Γκαγιάρδο και Κίλι Γκονσάλες πήγε άπατη.

Μια νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα ήταν η τελική συγκομιδή σε εκείνο τον φοβερά δύσκολο έκτο όμιλο, για την ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα που ήταν ο επικεφαλής εκείνης της ποδοσφαιρικής στρατιάς.

Γενικώς, ήταν μια διοργάνωση με πολλά περίεργα σε επίπεδο αποτελεσμάτων. Δύο κορεσμένες ομάδες πήγαν τελικό (Βραζιλία, Γερμανία), 2 φαβορί αποκλείστηκαν στον όμιλο (Γαλλία, Αργεντινή) και άλλα δύο σύνολα μεγάλης ισχύος  (Ιταλία, Ισπανία) τσακίστηκαν πάνω στα Κορεατικά τείχη, μιας διοργανώτριας που έμοιαζε με μυστήριο φρούτο και κανείς δεν μπορούσε να χωνέψει το πόσο καλά απέδιδε.

Το σοκ όμως του αποκλεισμού των Αργεντινών ήταν το μεγαλύτερο. Το τι είχε συμβεί και το πλοίο από τη Λατινική Αμερική βυθίστηκε τελικά αύτανδρο στα Ασιατικά παράλια, μας θυμίζουν στο νέο El Sombrero podcast στο Spotify της Stoiximan, ο Κώστας Βαϊμάκης και ο Γιάννης Τσαούσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x