Stoiximan

Ντέρμπι-ορόσημο στο Βικελίδης, για το 7/7 ο Παναθηναϊκός, ζόρικη έξοδος για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την επέλαση του στο πρωτάθλημα και στοχεύει στο 7/7 φιλοξενώντας τον Αστέρα στη Λεωφόρο.

Πλούσια η δράση και για την 7η αγωνιστική της Super League, με τον ΟΦΗ να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στις 16:00 στο 'Γεντί Κουλέ'. Προβληματικό το ξεκίνημα της ομάδας του Νίκου Νιόπλια στη σεζόν. Οι μεταγραφές άργησαν αν γίνουν, παίκτες ακόμη ενσωματώνονται στο σύνολο και ο χρόνος είναι περισσότερο εχθρός παρά σύμμαχος.

Ζόρικο και το πρόγραμμα, με τον ΟΦΗ να έχει μια νίκη - ανάσα επί του Βόλου εκτός έδρας, με την ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΟΚ και τέσσερις ήττες να συμπληρώνουν το ρεκόρ του. Με 4 βαθμούς ο ΟΦΗ είναι στην 11η θέση και ψάχνει ένα καλό σερί αποτελεσμάτων για να ξεφύγει από την ουρά.

Με πολλή πίεση φτάνει ο Ολυμπιακός στο ματς. Οι 'ερυθρόλευκοι' διανύουν ένα πολύ δύσκολο και περίεργο τρίμηνο με επιλογές που αφήνουν άσχημο αποτύπωμα στο χορτάρι. Κάτι που φάνηκε και στην ήττα 0-3 από την Κάραμπαχ στο Europa League, με την απογοήτευση να κυριαρχεί δημιουργώντας έναν κύκλο εσωστρέφειας.

Με ρεκόρ 3Ν-2Ι-1Η και 11 βαθμούς, η ομάδα του Μίτσελ είναι στην 3η θέση του πρωταθλήματος, στο -7 από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό. Η ανάγκη για τρίποντο στο Ηράκλειο είναι επιτακτική, αφού η κατάσταση είναι οριακή στο στρατόπεδο των Πειραιωτών.

Ο ΟΦΗ ακόμη ψάχνεται. Μόλις οι παίκτες του προσαρμοστούν στα δεδομένα, ενδεχομένως να βελτιωθεί η εικόνα. Για την ώρα πάντως παλεύει πρώτα με τον εαυτό του και μετά με τον εκάστοτε αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός αναμένεται -εκ των πραγμάτων- να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο, καθώς οι αλλαγές στην ενδεκάδα θα είναι σχεδόν... σαρωτικές σε σχέση με την Καραμπάχ.

Οι άμυνες δεν εμπνέουν και εφόσον το ματς πάει στην ποιότητα της μεσοεπιθετικής γραμμής, οι 'ερυθρόλευκοι' έχουν το προβάδισμα. Το συνδυαστικό στοίχημα ημίχρονο/τελικό 2/2 & να σκοράρει ο Μπακαμπού σε απόδοση 4.15 στο Bet Builder της Stoiximan.

Στις 16:30, ο Λεβαδειακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Όπως αναμενόταν, η ομάδα της Βοιωτίας αντιμετωπίζει δυσκολίες με την επιστροφή της στη Super League. Δεν κρύβεται στα ματς, χρειάζεται χρόνο όμως για να συνηθίσει τα νέα δεδομένα και μοιραία τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά για την ώρα. Αγνοεί τη νίκη στα έξι πρώτα ματς και με ρεκόρ 2Ι-4Η (2-8 τα γκολ) είναι στην πρότελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με δύο βαθμούς.

Η πρώτη ήττα της σεζόν για τον ΠΑΟΚ πόνεσε αρκετά. Ο 'Δικέφαλος' προηγήθηκε στο ντέρμπι της Τούμπας μόλις στο 18' με σκόρερ τον Ολιβέιρα, αλλά είδε τον Παναθηναϊκό να φτάνει στην ανατροπή με δύο γκολ του Αϊτόρ στο δεύτερο ημίχρονο. Στους 11 βαθμούς έμεινε η ομάδα του Λουτσέσκου, στην 5η θέση και στο -7 πλέον από την κορυφή. Τα σημάδια εσωστρέφειας έκαναν ήδη την εμφάνιση τους και η νίκη στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς είναι αναγκαία για να επανέλθει η ηρεμία.

Τα αποτελέσματα δεν τον δικαιώνουν, αλλά ο Λεβαδειακός το παλεύει. Δεν κρύβεται, ούτε φοβάται να πάρει τη μπάλα. Ξέρει να ξεδιπλώνεται καλά στην κόντρα, του λείπει ωστόσο η αυτοπεποίθηση, στοιχείο που μπορεί να αλλάξει η έλευση του Βέλιτς στην τεχνική ηγεσία. Τα πράγματα είναι απλά για τον ΠΑΟΚ, που δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλειες.

Ερώτημα είναι ωστόσο πώς θα καλυφθεί το πρόβλημα στη θέση του φορ, ειδικά από τη στιγμή που οι Ολιβέιρα και Τόμας είναι ανέτοιμοι. Το συνδυαστικό στοίχημα Goal/Goal & over 5,5 κόρνερ για τον ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση σε απόδοση 4.00 στο Bet Builder της Stoiximan.

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την επέλαση του στο πρωτάθλημα και στοχεύει στο 7/7 φιλοξενώντας τον Αστέρα στη Λεωφόρο. Sold out στην αναμέτρηση, ενθουσιασμός επικρατεί στον κόσμο των 'πρασίνων'.

Η ψυχολογία εκτοξεύθηκε μετά το εμφατικό 'διπλό' στο ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, ο Αϊτόρ είναι σε εκπληκτική κατάσταση (πρώτος σκόρερ στη λίγκα με επτά γκολ) και ο πάντα μετρημένος Γιοβάνοβιτς αποφεύγει τα μεγάλα λόγια. Με 18 βαθμούς ο Παναθηναϊκός έχει ήδη ένα +7 από τους διώκτες του και φυσικά το μίνιμουμ που στοχεύει είναι να διατηρήσει αυτή τη διαφορά.

Με το 2-0 επί του ΟΦΗ ο Αστέρας έφτασε στο πρώτο του φετινό τρίποντο και έδιωξε πάρα πολύ από την πίεση που κουβαλούσε. Με ρεκόρ πλέον 1Ν-4Ι-1Η και γκολ 6-6, είναι στην 9η θέση με επτά βαθμούς και στο -3 από την 6άδα που αποτελεί στόχο για φέτος. Φτάνει στη Λεωφόρο με την πρόσφατη παράδοση να είναι υπέρ του, καθώς στα επτά τελευταία παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό έχει τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες!

Οι απουσίες των Τσέριν και Σπόραρ είναι ένα θέμα για τον Παναθηναϊκό, αφού τώρα θα 'ζυγιστούν' οι αντικαταστάτες τους. Το θετικό για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς είναι πως έχει γερές βάσεις και υπομονή στο παιχνίδι της, παρουσιάζοντας ένα πολύ αξιόπιστο πρόσωπο ανασταλτικά.

Ο Αστέρας είναι εξαιρετικά δυσκολοκατάβλητος. Συμπαγής και πειθαρχημένος, χωρίς να ρισκάρει τίποτα στο γήπεδο. Σίγουρα φαβορί οι 'πράσινοι', καθόλου εύκολο το παιχνίδι και το συνδυαστικό στοίχημα 1 & under 3,5 γκολ & over 2,5 κάρτες για τον Αστέρα συναντάμε σε απόδοση 3.05 στο Bet Builder της Stoiximan.

Το ντέρμπι της αγωνιστικής διεξάγεται στις 21:15 στο 'Κλεάνθης Βικελίδης'. Μετά το 'διπλό' στην Τρίπολη και τη μεγάλη νίκη με ανατροπή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Άρης έμοιαζε ικανός για μεγάλα πράγματα φέτος.

Ήρθε όμως το ματς με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό για να προσγειώσει άπαντες στην πραγματικότητα. Ήττα με σκορ 2-0 για τους 'κίτρινους' και με απογοητευτική εμφάνιση - πισωγύρισμα. Ισόβαθμος στους 10 με τον Παναιτωλικό ο Άρης, στην 7η θέση με μίνιμουμ στόχο για φέτος την Ευρώπη.

Η ΑΕΚ έζησε ένα ιστορικό τριήμερο με τα εγκαίνια της 'OPAP Arena' αλλά και το πρώτο ματς στο νεόδμητο γήπεδο, στο 4-1 κόντρα στον Ιωνικό. Σε απόλυτο θετικό μομέντουμ, ισχυρή η σύνδεση της με τον κόσμο, ο Αλμέιδα έχει ήδη περάσει πράγματα στο χορτάρι και το μέλλον προδιαγράφεται ακόμη καλύτερο.

Μόνη στην 2η θέση η Ένωση με 12 βαθμούς αλλά και στο -6 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Δεν 'φωνάζει' ότι θέλει το πρωτάθλημα, δεδομένα όμως θα το προσπαθήσει όσο μπορεί.

Οριακό 90λεπτο στο 'Κλ. Βικελίδης' για τους στόχους των δύο ομάδων τη φετινή σεζόν. Επί της ουσίας καμία δεν έχει περιθώριο να παίξει ούτε για καν για την ισοπαλία. Ο Άρης έχει αποδείξει ότι μεταμορφώνεται προς το καλύτερο στην έδρα του, ειδικά στα ντέρμπι. Ακόμη όμως έχει θέματα σταθερότητας.

Η ΑΕΚ έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα, σίγουρα όμως ο βαθμός δυσκολίας τώρα ανεβαίνει κατακόρυφα. Το συνδυαστικό στοίχημα Goal/Goal & Χ ημίχρονο σε απόδοση 4.40 στο Bet Builder της Stoiximan.

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

 

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x