Stoiximan

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στους τελικούς με super ενισχυμένες αποδόσεις

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συγκρούονται στον πρώτο τελικό της Stoiximan Basket League. Ανάλυση και προγνωστικά.

Για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα κονταροχτυπηθούν για τον τίτλο στη Stoiximan Basket League! Οι δύο «αιώνιοι» συγκρούονται στο ΣΕΦ στον πρώτο τελικό της σειράς, με το τζάμπολ να είναι προγραμματισμένο για τις 21:00.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν το πλεονέκτημα έδρας και επιθυμούν να επιστρέφουν στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος έπειτα από το 2016. Η ομάδα του Μπαρτζώκα έχει κατακτήσει ήδη το Κύπελλο Ελλάδας κι έφτασε μέχρι το Final Four της Ευρωλίγκας, όπου έμεινε στην 4η θέση.

Από την άλλη, το «τριφύλλι» βρίσκεται σε τελικούς της Stoiximan Basket League για 19η συνεχόμενη σεζόν (σ.σ. εξαιρείται το 2019-20 που δεν ολοκληρώθηκε λόγω κορωνοϊού) και επιθυμεί να διατηρήσει τα σκήπτρα του.

Ο Ολυμπιακός «σκούπισε» τον Προμηθέα στους ημιτελικούς (3-0) φτάνοντας με χαρακτηριστική άνεση στην πρόκριση. Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός ζορίστηκε περισσότερο, όμως έκαμψε την αντίσταση της Λάρισας (3-2), την οποία συνέτριψε 89-43 στο πέμπτο ματς της σειράς.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 4 σερί νίκες επί των αιωνίων αντιπάλων, στις περισσότερες ξεχώρισε ο Σακίλ ΜακΚίσικ. Ο 31χρονος γκαρντ/φόργουορντ έχει… παράδοση καλών εμφανίσεων κόντρα στους «πράσινους» και περιμένουμε ότι θα παρουσιαστεί το ίδιο ανεβασμένος. Το ενδεχόμενο να πετύχει περισσότερους από 8,5 πόντους, πληρώνει 2.00 στη Stoiximan.

Σακίλ ΜακΚίσικ over 8,5 πόντοι: 2.00

Ο Κώστας Παπανικολάου έδειξε στη σειρά των ημιτελικών με τον Προμηθέα ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ο διεθνής φόργουορντ μαζεύει 3,2 ριμπάουντ/μέσο όρο στα playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ τώρα αναμένεται να λάβει ακόμα περισσότερα λεπτά συμμετοχής λόγω της πληθωρικής παρουσίας του.

Κώστας Παπανικολάου over 3,5 ριμπάουντ: 2.20

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, ο Γιώργος Παπαγιάννης αναμένεται να έχει αυξημένες αρμοδιότητες και να κάνει… υπερωρίες στη ρακέτα της ομάδας του, λόγω της παρουσίας του Φαλ (και όχι μόνο). Ο διεθνής σέντερ είναι υπεραπαραίτητος και κομβικός για το παιχνίδι της ομάδας του Βόβορα, ενώ έχει πολλά να αποδείξει. Πολύ πιθανό να κινηθεί σε ρυθμούς double double.

Γιώργος Παπαγιάννης να κάνει double double: 3.75

Για να έχουν ελπίδες οι «πράσινοι», θα πρέπει να στηριχθούν στην άμυνά τους και να βελτιωθούν αισθητά σε αυτό το κομμάτι. Πολλά θα εξαρτηθούν από την παρουσία του Οκάρο Γουάιτ, ο οποίος δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα τη φετινή σεζόν, αλλά το κομμάτι της άμυνας συγκαταλέγεται στα προτερήματά του. Δίνουμε αρκετές πιθανότητες να σταματήσει με τάπα κάποιον από τους αντιπάλους του.

Οκάρο Γουάιτ over 0,5 τάπα: 2.50

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x