Stoiximan

Μια ομάδα πανέτοιμη να «πετάξει» στον ουρανό του Όρεγκον

Η 19μελης αποστολή της Ελλάδας ταξίδεψε στο Όρεγκον για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που ξεκινάει την Παρασκευή (15/7) με βάσιμες ελπίδες για διακρίσεις και τη Stoiximan σταθερά στο πλευρό της.

Η αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου έχει ξεκινήσει. Την Παρασκευή (15/7) θα ανοίξει η αυλαία της σπουδαίας διοργάνωσης, η οποία θα φιλοξενήσει περισσότερους από 1900 αθλητές κορυφαίου επιπέδου.

Ανάμεσά τους βρίσκονται 19 Έλληνες πρωταθλητές που είναι πανέτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να φτάσουν σε διακρίσεις, έχοντας στο πλευρό τους τη Stoiximan, επίσημο χορηγό του ΣΕΓΑΣ, που στηρίζει σταθερά την προσπάθειά τους.

Το φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα γίνεται με καθυστέρηση ενός χρόνου, καθώς είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας και φιλοξενείται για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, στο 30.000 θέσεων στάδιο του Γιουτζίν στο Όρεγκον.

Αναμφίβολα, τα φώτα πέφτουν στην παρουσία του Μίλτου Τεντόγλου. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους, που αγωνίζεται με τη στήριξη της Stoiximan, έχει αποδείξει πως στοχεύει μόνο στην κορυφή και, αν επιβεβαιώσει τα προγνωστικά, θα σημειώσει ένα απίθανο ρεκόρ, που δεν έχει σημειώσει κανείς ως τώρα.



Αν φύγει με το χρυσό από το Όρεγκον θα είναι κάτοχος και των πέντε μεγάλων τίτλων ταυτόχρονα, (Ολυμπιακοί Αγώνες, Ευρωπαϊκό ανοιχτού και κλειστού στίβου, Παγκόσμιο ανοιχτού και κλειστού στίβου) αφού η μόνη... κορυφή που δεν έχει το όνομά του αυτή τη στιγμή, είναι αυτή που θα διεκδικήσει στον τελικό της Δευτέρας 17/7.

Παρούσα σε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση θα είναι η Κατερίνα Στεφανίδη. Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ και παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2017 θέλει να κλείσει για ακόμα μια φορά θέση στο βάθρο του παγκόσμιου και να επιστρέψει στα μετάλλια μετά την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Παρότι θα πάει στον προκριματικό (Σάββατο 16/7 στις 3:20) έχοντας φετινό ρεκόρ στα 4.65μ. η πρωταθλήτρια της ομάδας της Stoiximan, παραμένει από τα φαβορί για μετάλλιο, αφού έχει αποδείξει ότι είναι ικανή για όλα.



Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα επιστρέψει η πολύπειρη Νικόλ Κυριακοπούλου, ενώ η Ελένη Πόλακ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο. Την παρθενική του συμμετοχή στη διοργάνωση θα πραγματοποιήσει και ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ, με... φόρα από την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με σαφείς ελπίδες για διάκριση, η ασημένια πρωταθλήτρια κόσμου Κ20, Ελίνα Τζένγκο, ταξίδεψε στο Όρεγκον με τη δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση στον ακοντισμό με 65.40μ. και κοιτάζει στα... ψηλά.

Αντίστοιχα και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θα αγωνιστεί στα 35χλμ βάδην με την πέμπτη καλύτερη επίδοση (2:47.48), στοχεύοντας στην υπέρβαση. Μαζί της στη γραμμή της εκκίνησης θα βρίσκονται, επίσης, οι «πρωτάρες» σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, Ευσταθία Κουρκουτσάκη και η Χριστίνα Παπαδοπούλου. Η τελευταία θα αγωνιστεί και στα 20χλμ βάδην, μαζί με την Κυριακή Φιλτισάκου, η οποία συνεχίζει την παρουσία στις μεγάλες διοργανώσεις μετά το Τόκιο.

Όσο για τον Αλέξανδρο Παπαμιχαήλ, στα 35χλμ ανδρών, συνεχίζει να δίνει ανελλιπώς το «παρών» σε μεγάλες διοργανώσεις, μετρώντας την τέταρτη συμμετοχή του σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Διπλή ελληνική εκπροσώπηση θα υπάρχει στην σφυροβολία ανδρών με τον Μιχάλη Αναστασάκη και τον Μιχάλη Φρατζεσκάκη, ο οποίος ταξίδεψε στο Όρεγκον με την ένατη καλύτερη επίδοση από τους 32 συμμετέχοντας.

Με wild card εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στη σφαιροβολία οι Νικόλας Σκαρβέλης και Τάσος Λατιφλάρι, οι οποίοι αποδέχτηκαν την πρόταση της Παγκόσμια Ομοσπονδίας. Η Χρυσή Αναγνωστοπούλου παραμένει συνεπής στην παρουσία της στις μεγάλες διοργανώσεις και για τέταρτη φορά θα βρεθεί στα προκριματικά της σφαιροβολίας σε Παγκόσμιο, ενώ για δεύτερη φορά θα συμμετάσχει η Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος.

Την αποστολή συμπληρώνει η ασημένια πρωταθλήτρια Κ23 στο τριπλούν Σπυριδούλα Καρύδη, η οποία θα συλλέξει τις πρώτες της εμπειρίες από Παγκόσμιο πρωτάθλημα, σε έναν αγώνα που αναμένεται πολύ υψηλού επιπέδου.

Οι αθλητές της Εθνικής μας ομάδας, που βρίσκονται στην αφρόκρεμα του παγκόσμιου στίβου και απολαμβάνουν τη στήριξης της Stoiximan, πραγματοποίησαν το τελικό στάδιο της προετοιμασίας της στις εγκαταστάσεις Husky Track στις ΗΠΑ. Για περίπου δέκα μέρες οι Έλληνες πρωταθλητές προσαρμόστηκαν στις συνθήκες και είναι πανέτοιμοι να τα δώσουν όλα στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x