Stoiximan

Τζόκοβιτς-Ναδάλ: Πρόωρος Τελικός με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις!

Το Roland Garros παίρνει φωτιά απόψε (21:45) με την τιτανομαχία ανάμεσα σε Τζόκοβιτς και Ναδάλ. Aνάλυση & προγνωστικά για τον προημιτελικό.

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αγώνων της Τρίτης στο κεντρικό τερέν του Ρολάν Γκαρός, το θρυλικό Cout Philippe-Chatrier και τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί, καθώς ο αποψινός προημιτελικός μοιάζει περίπου σαν προφητεία του γέροντα: “θα λένε ότι είναι απλά ένας από τους τέσσερεις προημιτελικούς, αλλά στην πραγματικότητα θα είναι ο τελικός.

Γιατί τι άλλο θα μπορούσε να είναι μια αναμέτρηση του Τζόκοβιτς στα καλύτερα του εναντίον του Ναδάλ στο χώμα του Παρισιού; Ο απόλυτος τελικός!

Η μέρα με τη νύχτα!


Για το τι ώρα θα γίνει η αναμέτρηση, υπήρξε μια ολόκληρη φιλολογία και παρασκήνιο που θα ζήλευαν ταινίες κατασκόπων. Γιατί ήδη από πέρυσι, τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του Ρολάν Γκαρός τα έχει αγοράσει η συνδρομητική πλατφόρμα του Amazon Prime και τα “παραχωρεί” στα υπόλοιπα κανάλια, αλλά τα νούμερα τηλεθέασης της Amazon υποχωρούν στα “night sessions” λόγω κυρίως της διαφοράς ώρας με τις ΗΠΑ που είναι ο κύριος όγκος των συνδρομητών της.

Super Ενισχυμένες Αποδόσεις: Συνολικά Games (Σετ 1): Over 9.5 & Συνολικά Games (Σετ 2): Over 9.5 στο 3.95 από 3.05 στη Stoiximan

Στον αντίποδα, η γαλλική τηλεόραση (και όλα τα αντίστοιχα δίκτυα στην Ευρωπαϊκή χρονική ζώνη) θέλει τα πιο εμπορικά παιχνίδια της ημέρας να γίνονται στη βραδινή ζώνη – πόσο μάλλον ένα Τζόκοβιτς – Ναδάλ στο Ρολάν Γκαρός (live streaming* στη Stoiximan) που είναι με διαφορά το νούμερο ένα αθλητικό (και όχι μόνο) γεγονός αυτή την εβδομάδα στην πόλη του Φωτός.

“Προφανώς και σαν τοπ παίκτες, έχουμε και εμείς τις απαιτήσεις μας, αλλά δεν γίνονται πάντα αποδεκτές”, εξηγεί με στωικότητα ο Νόβακ Τζόκοβιτς. “Στην τελική ανάλυση υπάρχουν οι διοργανωτές και τα τηλεοπτικά δικαιώματα που τελικά καθορίζουν το πρόγραμμα και τη σειρά των αγώνων. Εγώ το μόνο που μπορώ  να κάνω είναι να προσαρμοστώ στις εκάστοτε συνθήκες και στο πως θα επηρεάσουν εμένα και τον αντίπαλο μου.

Σε άλλες περιπτώσεις είναι καλύτερα να παίζεις τη νύχτα και άλλοτε καλύτερα μέρα. Δεν υπάρχει κάτι στάνταρ ή μια συνταγή που δουλεύει πάντα και κόντρα σε όλους. Παρότι αν το δεις ιστορικά, τα καλύτερα παιχνίδια μου τα έχω κάνει κάτω από το φως των προβολέων και έχω κερδίσει πολλά αντίστοιχα νυχτερινά παιχνίδια στα γκραν σλαμ, ειδικά στην Αυστραλία…”

Ενισχυμένες Αποδόσεις: Νικητής και Συνολικά Games – Νόβακ Τζόκοβιτς και Over 37 στο 3.20 από 2.95 στη Stoiximan

Από την πλευρά του ο Ράφα Ναδάλ, δεν έκρυψε ποτέ του το ότι προτιμάει να αγωνίζεται κάτω από το φως της ημέρας. “Δεν μου αρέσουν οι νυχτερινές sessions, είναι ξεκάθαρο, ειδικά όταν πρόκειται για νυχτερινά παιχνίδια σε χωμάτινη επιφάνεια. Η υγρασία σε περονιάζει, οι μπάλες πηγαίνουν πιο αργά και οι συνθήκες γίνονται πολύ βαριές όταν κάνει και κρύο. Νομίζω ότι ειδικά στο χώμα, η διαφορά στο τένις που παίζεται ανάλογα με την ώρα, μπορεί να είναι η… μέρα με τη νύχτα!”

Η αλήθεια κρύβεται στο χώμα


Η αλήθεια είναι ότι για τους πουριτανούς του ευγενούς αθλήματος της Αντισφαίρισης, η αλήθεια ανέκαθεν αποκαλυπτόταν πλήρως στο χώμα και μόνο στο χώμα. Γιατί το χώμα είναι η μακράν η πιο “δίκαιη” επιφάνεια που δεν μπορεί ένα μέτριος παίκτης που σερβίρει απλά με “υπερηχητική” ταχύτητα να καμουφλάρει τις αδυναμίες του και να κερδίσει, όσο συχνά θα μπορούσε σε μια σκληρή επιφάνεια.

Και στο Ρολάν Γκαρός, που κρατάει δύο εβδομάδες, είναι πραγματικά δύσκολο να μην κερδίσει τελικά ο πραγματικά καλύτερος. Γιατί στο χώμα, δεν αρκεί μόνο η δύναμη, το σερβίς και το να έχεις φυσική κατάσταση μαραθωνοδρόμου – η τεχνική, τα “dropshots”, τα ανάποδα φάλτσα, το “footwork” (η ικανότητα να γλιστράς στο χώμα σαν… σκιέρ) και η ποικιλία των χτυπημάτων που έχεις στη φαρέτρα σου μαζί με το άνοιγμα του γηπέδου, παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο, ή μάλλον είναι το άλφα και το ωμέγα.

Ενισχυμένες Αποδόσεις: Νικητής και Συνολικά Games – Ραφαέλ Ναδάλ και Over 37.5 στο 4.35 από 4.05 στη Stoiximan

Το φετινό Ρολάν Γκαρός έχει όλες τις προδιαγραφές να μείνει στην ιστορία σαν ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών και ας μην τα κατάφεραν ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη τις υψηλές προσδοκίες που έχουν νομοτελειακά καλλιεργήσει με την συνολική τους παρουσία τα τελευταία χρόνια. Το ότι θα έχουμε στα προημιτελικά τη σύγκρουση του αειθαλή Τζόκοβιτς με τον Ναδάλ που στα 36 του μπορεί να τελειώνει αγώνες ακόμη και με σπασμένα πλευρά και να επανέρχεται σε τοπ φόρμα σε χρόνο ρεκόρ τα λέει όλα.

Ο διάδοχος του Ναδάλ


Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δεν δικαιούσαι να “ξεγράψεις” κανέναν από τους υπόλοιπους έξι μνηστήρες του τίτλου που έχουν απομείνει. Αυτή τη στιγμή παίζουν όλοι τους εκπληκτικό τένις και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει την νίκη κανενός. Αν και όπως ο υποφαινόμενος έχει γράψει ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου (όταν στο Outright πλήρωνε ακόμη τριψήφια απόδοση), ο διάδοχος του Ναδάλ, βρισκόταν ήδη ανάμεσα μας και δεν ήταν κανείς από τους γνωστούς μνηστήρες.

Μόλις είχε κλείσει τα 18 και έχει ακόμη ακμή, αλλά ο Carlos Alcaraz Garfia ξεδιπλώνει από τότε ένα πολύ επιθετικό παιχνίδι με θαυμαστή ακρίβεια και πρωτόγνωρο τενιστικό θράσος που δεν παραπέμπει σε “άγνοια κινδύνου” ή την εφηβική ορμή, αλλά σε σοφά υπολογισμένο ρίσκο από ένα φυσικό ταλέντο και την λιακάδα ενός πεντακάθαρου μυαλού. Αν βέβαια δεχθούμε ότι είναι άνθρωπος και όχι κάποιος δαίμονας που αποφάσισε να “στοιχειώσει” τα επόμενα δέκα Ρολάν Γκαρός, σε μια (ήδη) βελτιωμένη εκδοχή του Ράφα Ναδάλ…

Maestro για το Stoiximan Blog

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. Iσχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x