Stories

«Στην ομάδα μας δεν χωράνε ρατσιστές, σεξιστές και αστυνομικοί»: Γνωρίστε την CS Lebowski

Η Centro Storico Lebowski πάει against modern football και έχει ξεκάθαρες αντιλήψεις. Το σήμα της είναι ο Dude από το Big Lebowski, ενώ έχει στο ρόστερ της τον ρομαντικό Μπόρχα Βαλέρο!

CS Lebowski: Η ομάδα που πάει against modern football

Λεμπόφσκι... Ακούς αυτό το όνομα. Σου έρχεται κατευθείαν στο μυαλό η γνωστή ταινία Big Lebowski των αδερφών Κοέν. Τίποτε άλλο και μάλλον λογικό! Σκαλίζοντας, όμως, λίγο περισσότερο στο διαδίκτυο θα βρεις και μια ιταλική ομάδα με το ίδιο όνομα. Συγκεκριμένα, την Centro Storico Lebowski. Άγνωστη σε πολλούς ανθρώπους. Και πώς να μην είναι. Ιδρύθηκε προσφάτως, μόλις 12 χρόνια ύπαρξης μετράει αλλά υπάρχουν αρκετοί πιο... ψαγμένοι την γνωρίζουν καλά.

Γιατί όσοι την ακολουθούν, όσοι την ίδρυσαν, όσοι αγωνίζονται σε αυτή υποστηρικτές του... ρομαντικού ποδοσφαίρου. Πάει against modern football, αντίθετα στην εμπορευματοποίηση τού ποδοσφαίρου και πορεύεται με τη δική της, διαφορετική, φιλοσοφία. Μια ομάδα στην οποία δεν χωράνε «ρατσιστές, σεξιστές, αλλά και αστυνομικοί».

Ένας σύλλογος που διοργανώνει φεστιβάλ, όπου προσφέρει δωρεάν φαγητό στον κόσμο της και τα έσοδά της είναι από τις τοπικές επιχειρήσεις, τις οποίες στηρίζει και διαφημίζει διαρκώς. Που σε κάθε της γκολ, οι ποδοσφαιριστές γίνονται ένα κουβάρι με τον κόσμο που τη στηρίζει φανατικά.

Πώς, όμως, ήρθε η ιδέα για την ίδρυσή της; Τα μέλη της διοίκησης αποφάσισαν να ξετυλίξουν μέσα από το sportfm.gr το κουβάρι της ιστορίας ενός διαφορετικού από τα συνηθισμένα συλλόγου...

«Δεν ξεκίνησε από ένα άτομο! Η ιδέα προήλθε από μερικά παιδιά από τους οργανωμένους οπαδούς "Ultimi Rimasti Lebowski ultras". Μεταξύ του 2004 και του 2009, οι συγκεκριμένοι οπαδοί ακολουθούσαν έναν σύλλογο που ονομαζόταν AC Lebowski. Αλλά ο σύνδεσμος μεγάλωνε διαρκώς και οι φιλοδοξίες της ήταν τόσο μεγάλες και διαφορετικές για την AC Lebowski, η οποία ήταν ένα μικρό κλαμπ που δημιουργήθηκε και διοικήθηκε από μια παρέα. Οι ultras είχαν ανακαλύψει το κλαμπ όταν ήταν έφηβοι, το 2004, και ερωτεύτηκαν το όνομα και τα χρώματά του. Ερωτεύτηκαν, όμως, και το γεγονός ότι πάντα έχανε, αλλά είχε την ίδια ώρα ένα... πανκ πνεύμα που άρεσε πολύ στους ultras της Lebowski!

Τελικά, οι ultras αποφάσισαν ότι ήθελαν να πάρουν τα πράγματα στα... χέρια τους, να δημιουργήσουν κάτι δικό τους από την αρχή, για πάρτη τους και μόνο. Έτσι, κατά τη διάρκεια μιας συνέλευσης των Ultimi Rimasti, μερικά παιδιά από την ομάδα πρότειναν να ιδρύσουν ένα νέο κλαμπ. Η απόφαση να προχωρήσουμε πάρθηκε συλλογικά μετά από πολλές συζητήσεις και το 2010 ιδρύθηκε η Centro Storico Lebowski».




Αν αναρωτιέστε γιατί η ομάδα έχει πάρει αυτό το όνομα και ποιος είναι ο κύριος στο σήμα της, αν κάπου πάει το μυαλό σας, μάλλον πολύ σωστά πάει εκεί που πρέπει: «Big Lebowski» από τους αδερφούς Κοέν, κύριοι...

«Το λογότυπό μας είναι ο Dude από την ταινία που έχει δώσει το όνομά της στον σύλλογο μας: Ο Big Lebowski των αδελφών Κοέν. Παρόλο που έχουμε σημειώσει τόση πρόοδο από το 2004 και η Centro Storico Lebowski είναι εξαιρετικά οργανωμένη ομάδα, συνεχίζει να μεγαλώνει και είναι ένας πολύ επιτυχημένος σύλλογος. Εξακολουθούμε, όμως, να νιώθουμε στην καρδιά μας ότι ο Dude αντιπροσωπεύει το πνεύμα της ειρωνείας και της πανκ στάσης, είναι ο τύπος που κρατάει ζεστούς τους οπαδούς μας. Ας είμαστε χαλαροί, φίλε...»

CS Lebowski: Η ομάδα που πάει against modern football



«Η Centro Storico Lebowski υπάρχει προς όφελος της κοινότητας και της περιοχής - Υπάρχει ακόμη ρομαντισμός στην Ιταλία»



Τα τελευταία χρόνια τα ποσά που ξοδεύονται στο ποδόσφαιρο, πάντως, είναι τεράστια. Το ποδόσφαιρο έχει αρχίσει να χάνει το ρομάντζο του, οι παίκτες-σημαίες σπανίζουν και όλα κυνούνται στον βωμό του χρήματος. Μπορεί, όμως, η Centro Storico Lebowski να χαρακτηριστεί ως η απάντηση στο... μοντέρνο ποδόσφαιρο;

«Ναι και όχι. Πιστεύουμε ότι το κύριο πρόβλημα με το σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι ότι οι περισσότεροι σύλλογοι δεν εκπροσωπούν τις κοινότητές τους. Αντιθέτως, είναι εταιρείες που βγάζουν διαρκώς χρήματα, συμμαχικά με τις αποξενωτικές δυνάμεις της αγοράς και τις δυνάμεις καταστολής της αστυνομίας. Εμείς, προάγουμε ένα εναλλακτικό μοντέλο όπου η κοινότητα διευθύνει τον σύλλογο και ο σύλλογος υπάρχει αποκλειστικά προς όφελος της κοινότητας και της περιοχής, συμμετέχοντας στις δραστηριότητές του. Υπάρχει κάτι «ρομαντικό» σε αυτό προφανώς, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η CS Lebowski έχει να κάνει με το τι χρειάζεται μια κοινότητα και πώς μπορεί να παρέχει αυτό που χρειάζεται για τον εαυτό της μέσω της αυτοοργάνωσης, χωρίς τη μεσολάβηση ενός αφεντικού.



Την ίδια ώρα, όμως, βλέπουμε ακόμα πολύ ρομαντισμό στο «μοντέρνο ποδόσφαιρο»: οι ultras της Serie A εξακολουθούν να εμφανίζονται στο στάδιο τρεις ώρες πριν από τον αγώνα, ο κόσμος είναι ακόμα ενθουσιασμένος για το παιχνίδι, ακόμα μαζεύονται για να το παρακολουθήσουν και μιλάνε διαρκώς για αυτό. Αυτό δεν αποτελεί την επιτυχία του «μοντέρνου ποδοσφαίρου», φυσικά, αλλά τη δύναμη των φιλάθλων να κρατούν ζωντανό τον ρομαντισμό της υποστήριξης των χρωμάτων που νιώθουν ότι τους αντιπροσωπεύουν και τη δύναμη του ποδοσφαίρου να προσφέρει στους ανθρώπους διασκέδαση, ενθουσιασμό, και φυσικά ρομαντικές ελπίδες και όνειρα».




Προφανώς, η CS Lebowski λειτουργεί διαφορετικά από κάθε σύλλογο της σύγχρονης εποχής. Γι' αυτό άλλωστε και βρίσκεται στα τοπικά της Ιταλίας και όχι σε κάποια επαγγελματικά κατηγορία. Επειδή επιλέγει να το κάνει με τον δικό της τρόπο, χωρίς να στηριχτεί στις πλάτες κανενός ισχυρού και πρώτο της μέλημα είναι να βοηθήσει την τοπική κοινωνία. Το δικό τους μοντέλο στα μάτια τους είναι αυτό που πρέπει να ακολουθήσουν άπαντες, αφού αυτό στο οποίο στηρίζονται οι ομάδες αυτή τη στιγμή είναι πιθανό να καταρρεύσει. Γι' αυτό και οι άνθρωποι που «διοικούν» την Lebowski δεν θα ήθελαν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τους «μεγάλους» συλλόγους και τα αφεντικά τους...

«Αν βρισκόμασταν στο ίδιο τραπέζι με τους... ισχυρούς; Θα τους λέγαμε ότι πρέπει να σέβονται πολύ περισσότερο το πάθος των φιλάθλων που έρχονται στο γήπεδο. Μακροπρόθεσμα, χωρίς τους οπαδούς, το θέαμα του παιχνιδιού δεν θα διαρκέσει. Αλλά στην πραγματικότητα μάλλον δεν θα θέλαμε καν να καθίσουμε σε ένα τραπέζι μαζί τους. Αντίθετα, μπορεί να προτιμήσουμε απλώς να περιμένουμε το μοντέλο τους να καταρρεύσει και να... καεί. Τότε, εμείς θα είμαστε εκεί για να ξεκινήσουμε κάτι διαφορετικό, έναν αλλιώτικο τρόπο κατανόησης του ποδοσφαίρου, με βάση αυτό που θέλουν οι οπαδοί και όχι με βάση τους υπολογισμούς των αφεντικών και των ιδιοκτητών».



«Oι χορηγοί προέρχονται από τις τοπικές επιχειρήσεις - Διοργανώνουμε φεστιβάλ που μαγειρεύουμε ψάρια για 1500 επισκέπτες»



Με το ποδόσφαιρο να στηρίζεται αποκλειστικά πλέον στα χρήματα, μια ομάδα μικρότερου βεληνεκούς και πιο... ανίσχυρη οικονομικά, δύσκολα θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά. Ακόμη και για τα βασικά, όπως τα ταξίδια για να παίξει παιχνίδια, χρειάζεται να έχει έσοδα. Να βρει χορηγούς, ίσως έναν επενδυτή που θα φροντίζει να τα έχει όλα τακτοποιημένα. Όχι, όμως, και η Centro Storico Lebowski που ξέρει πως να... στέκεται στα πόδια της χωρίς να έχει τη στήριξη ενός μεγιστάνα ή ενός απλά πλούσιου ανθρώπου. Διοργανώνοντας εκδηλώσεις, φεστιβάλ και μαγειρεύοντας για τους περισσότερους από 1500 επισκέπτες τους...

«Πουλάμε προϊόντα του συλλόγου και φυσικά εισιτήρια στα ματς, ενώ έχουμε μια χούφτα χορηγούς. Όλοι οι χορηγοί προέρχονται από τοπικές επιχειρήσεις, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησής μας προέρχεται από τις πρωτοβουλίες συγκέντρωσης χρημάτων που κάνει ο ίδιος ο σύλλογος. Αν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας αυτό ήταν αρκετά πιο δύσκολο, η αλήθεια είναι πως διοργανώνουμε πολλές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του έτους όπου προσκαλούμε την ευρύτερη κοινότητα να φάει το φαγητό που έχουμε ετοιμάσει ή να έρθει σε μια συναυλία που έχουμε στήσει. Η κύρια εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων είναι το «Sagra del fritto misto», ένα τετραήμερο φεστιβάλ σε ένα χωριό λίγο έξω από τη Φλωρεντία, όπου περισσότεροι από 50 εθελοντές από την ομάδα μας ετοιμάζουν τηγανητά ψάρια για περισσότερους από 1500 επισκέπτες».

CS Lebowski: Η ομάδα που πάει against modern football

CS Lebowski: Η ομάδα που πάει against modern football

Τι θα γίνει, όμως, αν έρθει ένας προβιβασμός σε μεγαλύτερη κατηγορία και αρχίσουν τα ταξίδια; Τα έξοδα και οι απαιτήσεις της ομάδας σαφώς και θα αυξηθούν, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει προσπάθεια για να βρεθούν περισσότεροι πόροι και χορηγίες ώστε ο σύλλογος να σταθεί στα πόδια του και να καταφέρει να ανταπεξέλθει.

«Αν καταφέρουμε ποτέ να φτάσουμε σε υψηλότερα επίπεδα στην πυραμίδα του ποδοσφαίρου, αυτό θα είναι χάρη στην ανάπτυξη του έργου μας. Θα χρειαστεί να έχουμε περισσότερα μέλη και περισσότερες συνεισφορές, περισσότερες ευκαιρίες να οργανώσουμε εκδηλώσεις, περισσότερους οπαδούς στους αγώνες κ.λπ. Ίσως χρειαστεί να έχουμε μερικούς ακόμη χορηγούς, πολύ πιθανό, αλλά θέλουμε να διατηρήσουμε το ποιοι είμαστε και το πώς κάνουμε τα πράγματα. Με λίγα λόγια, αν το πρότζεκτ μας μεγαλώσει, τότε θα φέρνει τα χρήματα που χρειάζονται για να καλύψει τα έξοδα του κάθε παιχνιδιού σε υψηλότερο επίπεδο. Αν δεν μεγαλώσει, απλά θα συνεχίσουμε να παίζουμε στην κατηγορία που είμαστε τώρα. Όλα καλά!»



«Οι παίκτες μας δεν πρέπει να είναι ρατσιστές, σεξιστές και αστυνομικοί»



Αν νομίζει κανείς, όμως, πως η CS Lebowski είναι μια ομάδα που απλώς έχει δημιουργηθεί για τον... χαβαλέ και για να περνάει η ώρα, μάλλον κάνει λάθος. Τα μέλη του συλλόγου θέλουν το πρότζεκτ τους να μεγαλώσει, αλλά και να συνεχίσει να ακολουθεί τα «πιστεύω» της. Διότι είναι μια ομάδα με διαφορετικές αντιλήψεις και νοοτροπία που... σπανίζει. Μια ομάδα πρότυπο, παράδειγμα προς μίμηση, ένας αξιοζήλευτος σύλλογος. Ρομαντικός, με σταθερές απόψεις και φυσικά... πανκ νοοτροπία. Και για να μην ξεχάσουμε, έχει και τις δικές της ακαδημίες! Ναι, καλά ακούσατε...

«Δεν έχουμε απαιτήσεις για τα παιδιά που θα ενταχθούν στην ακαδημία μας. Στην πραγματικότητα, το «σχολείο ποδοσφαίρου» μας βασίζεται στην ένταξη και την εκπαίδευση και όχι στον ανταγωνισμό με κάθε κόστος. Δεν μας ενδιαφέρει αν τα παιδιά μας χάσουν μερικά παιχνίδια. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι κάνουν κάτι που είναι καλό για αυτά, κοινωνικά και σωματικά.



Με τις ομάδες ενηλίκων, φυσικά κάνουμε επιλογή βάσει απόδοσης. Σίγουρα θέλουμε να έχουμε καλούς παίκτες. Κατά τα άλλα, μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε, αρκεί να προσυπογράψει τις βασικές αξίες του καταστατικού μας. Οι παίκτες μας δεν πρέπει να είναι ρατσιστές, σεξιστές, να έχουν πίστη στην αυτοοργάνωση και στο να κάνουν πράγματα με και για την κοινότητά μας. Φυσικά, δεν πρέπει να είναι και αστυνομικοί!».


Η προσέλευση του κόσμου, πάντως, είναι μεγάλη για μια ομάδα με μικρή ιστορία που αγωνίζεται σε τοπικό πρωτάθλημα. Οι οπαδοί πηγαίνουν στο γήπεδο, στηρίζουν την CS Lebowski και μάλιστα... φανατικά. Ιδιαίτερα παθιασμένοι, δεν σταματούν να τραγουδούν για την ομάδα τους και μόνο. Ασχολούνται με αυτή και ποτέ με τον αντίπαλο. Γιατί να τους βρίσουν; Η ομάδα τους τους ενδιαφέρει. Παίρνει ο καθένας την παρέα του, βάζει το κασκολάκι του στον λαιμό και πηγαίνει στο γήπεδο.

«Ναι, η προσέλευση του κόσμου και το πάθος που δείχνουν οι οπαδοί στα παιχνίδια, είναι μια ανταμοιβή για την προσπάθεια που έχουμε κάνει από το 2010 και έπειτα», τονίζουν τα μέλη της διοίκησης. Βλέπετε, συνολικά θέλησαν να απαντήσουν, αφού οι αποφάσεις παίρνονται από κοινού και με γνώμονα το καλό του συλλόγου.



Το δέσιμο που υπάρχει ανάμεσα στον κόσμο, στην τοπική κοινότητα και στην CS Lebowski είναι μεγάλο. Ο κόσμος τους γουστάρει, πηγαίνει να τους δει. Πάει να καμαρώσει τον γείτονά του που παίζει στην ομάδα, τον συνάδελφό του στη δουλειά, τον φίλο του, τον ξάδερφό του. Καταλήγοντας να πανηγυρίζουν ΠΑΝΤΑ όλοι μαζί το γκολ...

«Είναι πάντα υπέροχο να το βλέπεις αυτό, είναι μια πραγματικά μεγάλη συγκίνηση το να νιώθεις αυτή την ένωση, το κοινό πάθος και τον ενθουσιασμό μετά από κάθε γκολ»...

«Ο Μπόρχα Βαλέρο μας είπε όταν συναντηθήκαμε πως είχε ήδη αποφασίσει να παίξει στη CS Lebowski»



Στην ομάδα, πάντως, αγωνίζεται και ένας σούπερ σταρ. «Ώπα», θα αναφωνίσει κανείς και θα σκεφτεί που πήγε ο... ρομαντισμός και ο υγιής ανταγωνισμός όταν στην 6η κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος παίζει ένας ποδοσφαιριστής με 583 εμφανίσεις σε επαγγελματικό επίπεδο. Έλα, όμως, που πρόκειται για έναν τύπο αγνό, ρομαντικό, που αγωνίζεται σε λάθος εποχή στο ποδόσφαιρο. Ο Μπόρχα Βαλέρο, περί ου ο λόγος, φοράει αυτή τη στιγμή τη φανέλα της CS Lebowski. Ναι, καλά ακούσατε! Ο παικταράς Μπόρχα Βαλέρο, στην 6η κατηγορία, στα... χωράφια της Ιταλίας. Παρότι είχε ανακοινώσει την απόσυρσή του από το ποδόσφαιρο με δάκρυα στα μάτια, λέγοντας αντίο με τη φανέλα της Φιορεντίνα, ομάδας που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο λίγοι, ο Βαλέρο αποφάσισε τον Αύγουστο του 2021 να ξαναφορέσει τα παπούτσια του. Κατεβαίνοντας πολλά επίπεδα παρακάτω, για να νιώσει ξανά... παιδί.



«Κάναμε επαφή μαζί του μέσω ενός κοινού φίλου. Ξέρετε τι ήταν το πρώτο πράγμα που μας είπε όταν τον συναντήσαμε για πρώτη φορά; "Παιδιά, δεν χρειάζεται να με πείσετε για κάτι, για να παίξω, Έχω ήδη αποφασίσει".

Ο Μπόρχα μας είπε ότι αυτό που τον ελκύει περισσότερο στη Lebowski είναι η αναζήτηση της αίσθησης της κοινότητας. Αυτό λέει πολλά για αυτόν ως άτομο, για κάποιον που επέλεξε να παραμείνει στη Φλωρεντία επειδή είναι μια πόλη που αγαπά ο ίδιος και η οικογένειά του. Θέλησαν να ριζώσουν εδώ, στη Φλωρεντία, αντί να πάνε σε κάποιο άλλο πιο λαμπερό μέρος. Είναι ένας άνθρωπος που καταλαβαίνει πως είναι ωραίο να παίζεις για έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο που εκπροσωπεί και στηρίζει μια κοινότητα, μια περιοχή και όχι απλώς για να βγάλει χρήματα και για να γίνει διάσημο».


CS Lebowski: Η ομάδα που πάει against modern football

Μπορούν, όμως, και άλλοι ποδοσφαιριστές να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Μπόρχα Βαλέρο;

«Ελπίζουμε ότι μπορεί να είναι! Υπάρχουν ήδη και άλλοι σαν αυτόν, που... επενδύουν στο ερασιτεχνικό-τοπικό ποδόσφαιρο μετά το τέλος της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι κάτι καλό και ελπίζουμε πως θα δούμε περισσότερους ποδοσφαιριστές να ακολουθούν αυτόν τον δρόμο και το παράδειγμα του Μπόρχα Βαλέρο», είναι η γνώμη των ανθρώπων της ομάδας.

«Nα γίνει το Coppa Italia σαν το Κύπελλο Αγγλίας, θα αναζωπύρωνε το πάθος σε ολόκληρη τη χώρα»



Επιστρέφοντας εκ νέου στην εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου και στις αρκετές αλλαγές που έχει πλέον αυτό, θελήσαμε να μάθουμε την γνώμη της... CS Lebowski για το Coppa Italia και τον τρόπο διεξαγωγής του. Πλέον, μόνο ομάδες από την πρώτη και δεύτερη κατηγορία συμμετέχουν και ελάχιστες από την τρίτη κατηγορία που θα εξασφαλίσουν την πρόκριση σε επόμενους γύρους. Φανταστείτε, λοιπόν, να έπαιζαν ομάδες από κάθε κατηγορία της Ιταλίας και την CS Lebowski να έπαιζε με την Φιορεντίνα! Όχι, οι «βιόλα» δεν μας ήρθαν τυχαία στο μυαλό, ούτε τους αναφέραμε γιατί εδρεύουν οι δύο σύλλογοι στη Φλωρεντία. Ξεχάσαμε να σας πούμε νωρίτερα πως οι οπαδοί της Centro Storico Lebowski στηρίζουν και τη Φιορεντίνα. Άνθρωποι που αγαπούν συνολικά τη Φλωρεντία και καθετί που υπάρχει σε αυτή...

CS Lebowski: Η ομάδα που πάει against modern football

«Το να παίξουμε εναντίον της Φιορεντίνα θα ήταν δύσκολο για εμάς γιατί οι περισσότεροι από εμάς είμαστε οπαδοί και της Φιορεντίνα. Παρόλα αυτά, έχουμε εκφράσει πολλές φορές τη γνώμη μας για το ότι το Coppa Italia πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να μοιάζει περισσότερο με το Κύπελλο Αγγλίας, ανοίγοντας τον ανταγωνισμό σε μικρότερους συλλόγους. Αυτό θα έδινε τεράστιες οικονομικές ευκαιρίες σε τέτοιους μικρούς συλλόγους, αλλά θα αναζωπύρωνε επίσης το πάθος για το τοπικό ποδόσφαιρο σε ολόκληρη τη χώρα. Φανταστείτε για παράδειγμα η ομάδα ενός χωριού να έπαιρνε διαδοχικές προκρίσεις και να είχε την ευκαιρία να παίξει εναντίον της Ίντερ»...

Άραγε θα καταφέρει η Centro Storico Lebowski να παίξει ποτέ σε κάποια επαγγελματική κατηγορία; Ποιος ξέρει... Όχι ότι τους ενδιαφέρει και πολύ. Ούτως ή άλλως γουστάρουν αυτό που κάνουν, τους γεμίζει και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Ακολουθώντας τα «πιστεύω» τους, με τη δική τους φιλοσοφία. Χάσουν-κερδίσουν, η σημαία με τον Big Lebowski θα συνεχίσει να κυματίζει στην κερκίδα και η τοπική κοινωνία θα είναι περήφανη για το δικό της, ξεχωριστό, δημιούργημα...

CS Lebowski: Η ομάδα που πάει against modern football

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x