Stories

Γαλλία για αποκλεισμό και… Καρέλης δαγκωτό: Ένα Euro μόνο με παίκτες από τα εγχώρια πρωταθλήματα!

Το sport-fm.gr βάζει τη φαντασία του να δουλέψει –όπου χρειάζεται- και οραματίζεται ένα Euro όπου κάθε ομάδα θα συμμετείχε με παίκτες του εγχώριου πρωταθλήματος.

Τις ημέρες αυτές διεξάγεται στα γήπεδα της Αλγερίας το Πρωτάθλημα των Εθνών της Αφρικής. Όχι, δεν θυμάστε λάθος, μόλις πέρυσι έγινε το Κύπελλο Εθνών της Αφρικής, το Copa Africa όπως μπορεί να το συναντήσετε.

Η διοργάνωση που γίνεται αυτόν τον καιρό δεν έχει σχέση με την σπουδαιότερη της ηπείρου, καθώς διεξάγεται κάθε διετία και έχει μία ιδιαιτερότητα: Κάθε ομάδα συμμετέχει αποκλειστικά με παίκτες που αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα!

Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι κατά τη διάρκεια του τουρνουά, παίκτες όπως ο Μανέ, ο Μαχρέζ, ο Σαλάχ και ο Ζιγιέκ δεν κάνουν την εμφάνισή τους, καθώς δεν πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής.

Με αφορμή λοιπόν τον θεσμό αυτό, το sport-fm.gr φαντάστηκε πώς θα ήταν ένα... Euro με αντίστοιχους κανονισμούς! Την Αγγλία να συμμετέχει μονάχα με παίκτες της Premier League (ή και παρακάτω), την Ισπανία με παίκτες της La Liga και ούτω καθεξής – βάζοντας στην εξίσωση και την Ελλάδα με ποδοσφαιριστές που βλέπουμε αυτήν την στιγμή στη Super League 1.

Καταπιαστήκαμε λοιπόν με τις οκτώ, θεωρητικά, ισχυρότερες εθνικές ομάδες της Ευρώπης, συν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με τις διαφορές να είναι μεγάλες από ομάδα σε ομάδα – και σχηματισμό 4-3-3 να χρησιμοποιείται σε κάθε περίπτωση για τον καταρτισμό της ενδεκάδας.

Αγγλία: Ακριβώς ίδια!



Από τους παίκτες που απάρτισαν την αποστολή της εθνικής ομάδας της Αγγλίας στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, μονάχα ένας δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει στο τουρνουά.

Ο λόγος για τον Τζουντ Μπέλιγχαμ, που αγωνίζεται στη Γερμανία με τη φανέλα της Ντόρτμουντ και αποτελεί τον μοναδικό... ποδοσφαιρικό μετανάστη των «τριών λιονταριών», που πιθανότατα θα είχαν τον τίτλο ενός εκ των μεγάλων φαβορί για την κούπα με την παρακάτω ενδεκάδα...

Απόντες: Μπέλιγχαμ

Η ενδεκάδα: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο, Χέντερσον, Ράις, Φίλιπς, Ράσφορντ, Σάκα, Κέιν

Euro-Εθνικές: Αν έπαιζαν μόνο παίκτες από τα πρωταθλήματα

Ιταλία: Λίγες οι διαφορές



Και η εθνική ομάδα της Ιταλίας στηρίζεται κυρίως σε ποδοσφαιριστές που βγάζουν το ψωμί του στη Serie A, αν και όχι στον βαθμό που το πράττουν οι Άγγλοι.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι θα έπρεπε να αλλάξει τερματοφύλακα αλλά και μερικές επιλογές στα χαφ, με Τζίτζι Ντοναρούμα, Μάρκο Βεράτι και Ζορζίνιο να αποτελούν τις πιο τρανταχτές απουσίες.

Και πάλι όμως, η «σκουάντρα ατζούρα» θα είχε μία αρκετά δυνατή ενδεκάδα...

Απόντες: Ντοναρούμα, Βεράτι, Ζορζίνιο

Η ενδεκάδα: Μερέτ, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Μαντσίνι, Σπινατσόλα, Τονάλι, Μπαρέλα, Λοκατέλι, Κιέζα, Τζανιόλο, Ιμόμπιλε

Euro-Εθνικές: Αν έπαιζαν μόνο παίκτες από τα πρωταθλήματα

Γαλλία: Ντιντιέ, έχουμε πρόβλημα!



Η εθνική ομάδα της Γαλλίας αποτελεί, πιθανότατα, το πληρέστερο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παγκοσμίως, με τις δύο συνεχόμενες παρουσίες σε τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου να μην είναι τυχαίες.

Ωστόσο, αν ο Ντιντιέ Ντεσάν έπρεπε να στηριχθεί αποκλειστικά σε ποδοσφαιριστές της Ligue 1, πιθανότατα θα είχε θέμα!

Euro-Εθνικές: Αν έπαιζαν μόνο παίκτες από τα πρωταθλήματα

Μονάχα οι Κιλιάν Εμπαπέ, Πρεσνέλ Κιμπεμπέ και Ματέο Γκεντουζί... θυμίζουν Γαλλία, με ολόκληρη σχεδόν την αμυντική γραμμή να απουσιάζει – δίνοντας την ευκαιρία σε παίκτες όπως ο Αξέλ Ντισασί (Μονακό), ο Ζονατάν Κλος (Μαρσέιγ) και ο Αντριάν Τρουφέρ (Ρεν) να διεκδικήσουν θέση βασικού.

Ο Μαξένς Κακρέ της Λιόν θα μπορούσε να μπει στα χαφ, ενώ παρέα στον Εμπαπέ θα έκαναν οι Μαρτέν Τεριέ και Αμίν Γκουιρί της Ρεν...

Απόντες: Αρεολά, Παβάρ, Βαράν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Λ. Ερναντέζ, Τ. Ερναντέζ, Κονατέ, Ραμπιό, Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Γκριεζμάν, Ζιρού, Μπενζεμά, Ντεμπελέ, Κομάν, Τουράμ, Κολό Μουανί, Ενκουνκού

Η ενδεκάδα: Λαφόν, Κλος, Ντισασί, Κιμπεμπέ, Τρουφέρ, Γκεντουζί, Βερτού, Κακρέ, Τεριέ, Εμπαπέ, Γκουιρί

Euro-Εθνικές: Αν έπαιζαν μόνο παίκτες από τα πρωταθλήματα

Γερμανία: Κενά στα χαφ



Η εθνική ομάδα της Γερμανίας στηρίζεται αρκετά σε παίκτες της Bundesliga ωστόσο και πάλι θα υπήρχαν κάποιες χτυπητές απουσίες.

Κυριότερη αυτή του Αντόνιο Ρούντιγκερ στο κέντρο της άμυνας, ενώ και η μεσοεπιθετική γραμμή θα γινόταν λιγότερη ποιοτική δίχως τους Ιλκάι Γκουντογκάν και Κάι Χάβερτς. Επίσης off, βγαίνουν οι Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν και Τίλο Κέρερ.

Βάθος ασφαλώς υπάρχει, ωστόσο αξιόλογες λύσεις, ειδικά στην άμυνα, όχι και τόσες πολλές.

Απόντες: Τερ Στέγκεν, Ρούντιγκερ, Κέρερ, Χάβερτς, Γκουντογκάν

Η ενδεκάδα: Νόιερ, Κλόστερμαν, Γκίντερ, Ζίλε, Ράουμ, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Μουσιάλα, Σανέ, Μίλερ, Γκνάμπρι

Euro-Εθνικές: Αν έπαιζαν μόνο παίκτες από τα πρωταθλήματα

Ισπανία: Κανένα πρόβλημα!



Μαζί με την Αγγλία, η εθνική Ισπανίας αποτελεί μία από τις ομάδες που δεν θα είχαν ιδιαίτερα προβλήματα να κατεβάσουν ενδεκάδα μονάχα με παίκτες της La Liga.

Ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε θα είχε να κάνει φυσικά δίχως τους Θέσαρ Αθπιλικουέτα, Εϊμερίκ Λαπόρτ, Ρόδρι, Κάρλος Σολέρ, Τιάγκο, Σέρχιο Ράμος και Ντάνι Όλμο, όμως όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω, το αρχική σχήμα των «φούριας ρόχας» θα έσφυζε από ταλέντο.

Απόντες: Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Ρόδρι, Κάρλος Σολέρ, Τιάγκο, Ντάνι Όλμο, Σέρχιο Ράμος

Η ενδεκάδα: Σιμόν, Καρβαχάλ, Τόρες, Γκαρσία, Άλμπα, Κόκε, Γιορέντε, Γκάβι, Φάτι, Μοράτα, Φεράν Τόρες

Euro-Εθνικές: Αν έπαιζαν μόνο παίκτες από τα πρωταθλήματα

Πορτογαλία: Ο Κριστιάνο και οι άλλοι



Από την στιγμή που πήγε στο Κατάρ με μόνο επτά παίκτες της Primeira Liga, καταλαβαίνεις κανείς ότι η Πορτογαλία θα δυσκολεύοταν αν έπρεπε να κάνει χωρίς τους ποδοσφαιριστές της που παίζουν εκτός συνόρων.

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο πρώτο και καλύτερο αλλά και τους Ρούι Πατρίσιο, Ρούμπεν Ντίας, Ράφαελ Γκερέιρο, Ντανίλο Περέιρα, Ζοάο Κανσέλο, Μπορούνο Φερνάντες, Μπερνάρντο Σίλβα, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ρούμπεν Νέβες, Αντρέ Σίλβα, Ζοάο Φέλιξ, Ντιόγκο Ζότα και Ράφαελ Λεάο εκτός συναγωνισμού, οι Ίβηρες θα έπρεπε να στηριχθούν σε πιτσιρικάδες όπως ο Ζοάο Μάριο της Πόρτο, οι Αντόνιο Σίλβα και Φλορεντίνο Λουίς της Μπενφίκα αλλά και άλλους, λιγότερο γνωστούς ποδοσφαιριστές όπως ο Φρανσίσκο Μόουρα της Φαμαλικάο και ο Αντρέ Όρτα της Μπράγκα.



Απόντες: Ρονάλντο, Ρούι Πατρίσιο, Ρούμπεν Ντίας, Ράφαελ Γκερέιρο, Ντανίλο Περέιρα, Ζοάο Κανσέλο, Μπρούνο Φερνάντες, Μπερνάρντο Σίλβα, Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ρούμπεν Νέβες, Αντρέ Σίλβα, Ζοάο Φέλιξ, Ντιόγκο Ζότα, Ράφαελ Λεάο

Η ενδεκάδα: Κόστα, Ζοάο Μάριο, Πέπε, Σίλβα, Μόουρα, Ζοάο Μάριο, Φλορεντίνο, A. Όρτα, Ρ. Όρτα, Ράμος, Γκέδες

Euro-Εθνικές: Αν έπαιζαν μόνο παίκτες από τα πρωταθλήματα

Βέλγιο: Αγνώριστο...



Η αλήθεια είναι πως η περιβόητη χρυσή γενιά του Βελγίου δεν κατάφερε τελικά να δικαιώσει τις προσδοκίες. Μήπως τα κατάφερνε καλύτερα η... μικτή Α’ Εθνικής;

Κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει, ωστόσο είναι σαφές πως αγνώριστη είναι και η ενδεκάδα των «κόκκινων διαβόλων» δίχως τους εκτός συνόρων ποδοσφαιριστών τους.

Ποιον να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τον Τιμπό Κουρτουά; Τον Τομάς Μενιέ; Ή... ολόκληρη τη μεσοεπιθετική γραμμή, από την οποία θα απουσίαζαν παίκτες όπως ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο Άξελ Βίτσελ, ο Γιούρι Τίλεμανς, ο Γιανίκ Καράσκο, ο Ρομέλου Λουκάκου, ο Μισί Μπατσουαγί, ο Ντράις Μέρτενς και ο Λεάντρο Τροσάρ;



Κάπως έτσι θα βλέπαμε στα γκολπόστ τον Σιμόν Μινιολέ αλλά και παίκτες όπως ο Ζενό Ντεμπάστ της Άντερλεχτ, ο... Μαξίμ Ντε Κάιπερ της Βέστερλο (!), ο Μπράιαν Χέινεν της Γκενκ, ο Νικολά Ρασκίν της Σταντάρ Λιέγης, ο γερόλυκος Νασέρ Τσαντλί αλλά και ο... Ούγκο Κάιπερς, που με τη σούπερ χρονιά που κάνει στη Γάνδη, έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται το Νο9 της εθνικής!

Απόντες: Κουρτουά, Μενιέ, Ντε Μπρόινε, Βίτσελ, Τίλεμανς, Καράσκο, Λουκάκου, Μπατσουαγί, Μέρτενς, Τροσάρ

Η ενδεκάδα: Μινιολέ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Ντεμπάστ, Ντε Κάιπερ, Χέινεν, Ρασκίν, Βάνακεν, Τσαντλί, Κάιπερς, Αμούζου

Euro-Εθνικές: Αν έπαιζαν μόνο παίκτες από τα πρωταθλήματα

Ολλανδία: Έλλειμμα ποιότητας



Μπορεί οι Ολλανδοί να στηρίζονται αρκετά σε παίκτες –κυρίως- του Άγιαξ αλλά και της Αϊντχόφεν, όμως κακά τα ψέματα, κενά θα υπήρχαν εάν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα απαρτιζόταν μονάχα από παίκτες της Eredivisie.

Πάρα πολλές οι απουσίες στην άμυνα, με Ματάις Ντε Λιχτ, Φίρχιλ Φαν Ντάικ, Στέφαν Ντε Φράι, Ταϊρέλ Μαλάσια, Ντένζελ Ντάμφρις, Νέιθαν Ακέ και Ντάλεϊ Μπλιντ να μένουν εκτός και να δίνουν την ευκαιρία σε παίκτες όπως ο Τζόρνταν Τέζε και ο Όουεν Βάινταλ.

Στα χαφ, Φρένκι Ντε Γιονγκ, Μάρτεν Ντε Ρον και Τόιν Κόπμαϊνερς δεν θα υπολογίζονταν, με Κένεθ Τέιλορ και Ζόρντι Κλάσι να εκμεταλλεύονται τα κενά, ενώ μπροστά, Μέμφις Ντεπάι, Βουτ Βέγκχορστ και Κόντι Γκάκπο δεν θα μπορούσαν να αγωνιστούν.

Ένα κάποιο έλλειμμα ποιότητας υπάρχει, η αλήθεια είναι...

Απόντες: Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Ντε Φράι, Μαλάσια, Ντάμφρις, Ακέ, Μπλιντ, Φρ. Ντε Γιονγκ, Ντε Ρον, Κόπμαϊνερς, Ντεπάι, Βέγκχορστ, Γκάκπο

Η ενδεκάδα: Νόπερτ, Τέζε, Τίμπερ, Μάρτινς Ίντι, Βάινταλ, Κλάσι, Τέιλορ, Κλάασεν, Μπέργκχαους, Μπέργκβαϊν, Ντε Γιονγκ

Euro-Εθνικές: Αν έπαιζαν μόνο παίκτες από τα πρωταθλήματα

Ελλάδα: Με υπηρεσιακή άμυνα, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό


Last but not least, η εθνική μας ομάδα.

ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός θα ήταν οι ομάδες που θα έδιναν παίκτες για τη «Γαλανόλευκη», με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να παίρνει τη θέση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, ενώ με Κώστα Τσιμίκα, Ντίνο Μαυροπάνο, Δημήτρη Γιαννούλη και Τζορτζ Μπάλντοκ εκτός, θα δινόταν η ευκαιρία στον Σταύρο Πήλιο του ΠΑΣ Γιάννινα να εξαργυρώσει την πολύ καλή χρονιά που κάνει παίζοντας αριστερά.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος θα μπορούσε να κάνει comeback παίρνοντας θέση στα στόπερ δίπλα στον φέρελπι Κωνσταντίνο Κουλιεράκη. Στα δε δεξιά, επιλέγεται ο Λάζαρος Ρότα.

Για τα χαφ, ο Γκουστάβο Πογέτ δεν θα μπορούσε να επιλέξει κανέναν εκ των Μανώλη, Σιώπη, Τάσου Μπακασέτα, Δημήτρη Πέλκα και Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου, με Ανδρέα Μπουχαλάκη, Δημήτρη Κουρμπέλη και Πέτρο Μάνταλο να αναλαμβάνουν δράση.

Όσο για την επιθετική τριάδα; Εκτός συζήτησης οι Τάσος Δουβίκας, Ταξιάρχης Φούντας, Γιώργος Γιακουμάκης, Βαγγέλης Παυλίδης, Χρήστος Τζόλης και Ευθύμης Κουλούρης.



Έτσι, οι Γιώργος Μασούρας και Γιάννης Κωνσταντέλιας θα μπορούσαν να μπουν στα άκρα, με εννιάρι... δαγκωτό τον Νίκο Καρέλη των δέκα γκολ στην εφετινή Super League 1!

Απόντες: Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Μαυροπάνος, Γιαννούλης, Μπάλντοκ, Σιώπης, Μπακασέτας, Πέλκας, Αλεξανδρόπουλος, Δουβίκας, Φούντας, Γιακουμάκης, Παυλίδης, Τζόλης, Κουλούρης

Η ενδεκάδα: Πασχαλάκης, Ρότα, Παπασταθόπουλος, Κουλιεράκης, Πήλιος, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Μάνταλος, Μασούρας, Καρέλης, Κωνσταντέλιας

Euro-Εθνικές: Αν έπαιζαν μόνο παίκτες από τα πρωταθλήματα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x