Stories

Euroleague: Τα 5 rookie διαμαντάκια που τραβούν τα βλέμματα

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τους πέντε rookies της φετινής Ευρωλίγκας που μέχρι στιγμής έχουν τραβήξει τα βλέμματα με τις εμφανίσεις τους και δείχνουν ικανοί να απογειώσουν την καριέρα τους.

Euroleague: Τα 5 rookie διαμαντάκια που τραβούν τα βλέμματα

Μπορεί να έχουν ολοκληρωθεί μόλις οι πρώτες επτά αγωνιστικές της Ευρωλίγκας και η οποιαδήποτε πρόβλεψη σε επίπεδο ομάδων να είναι... ρευστή, ωστόσο με μια ματιά στα στατιστικά αλλά και στο άκουσμα του ντόρου που έχει γίνει γύρω από το όνομά τους, το sport-fm.gr ξεχώρισε πέντε rookies της φετινής διοργάνωσης που βγάζουν μάτια και σας τους παρουσιάζει. Πριν καν σας τους πούμε, το μόνο σίγουρο είναι ότι αν συνεχίσουν έτσι όλη τη χρονιά, το καλοκαίρι οι περισσότεροι είτε θα βρουν για πλάκα καλύτερο συμβόλαιο στην Ευρώπη, είτε θα περάσουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.


Έλι Οκόμπο

Μετά από τρία χρόνια όπου «ανέτρεψε» μπασκετικά στην Ορτέζ, ο ύψους 1,91 πόιντ γκαρντ αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του και να δηλώσει συμμετοχή στα draft του NBA το 2018. Οι Φίνιξ Σάνς του έδωσαν την ευκαιρία στα 21 του και τον επέλεξαν στο νο.31, υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο έναντι 6 εκατομμυρίων δολαρίων. Το πέρασμα του διήρκησε έως τον Νοέμβριο του 2020, ενώ πρόλαβε να γράψει 54 συμμετοχές, 16 ως βασικός, μετρώντας 5,7 πόντους και 2,4 ασίστ σε 18 λεπτά μέσο όρο. Παράλληλα πήρε μέρος στη G-League με τους Northern Arizona Suns, πριν μεταπηδήσει στους Νετς που τον έστειλαν κατευθείαν στους Long Island Nets.

Στα 24 και βλέποντας ότι θα πρέπει να πάρει και πάλι τα… πάνω του, αποδέχθηκε την πρόταση της Βιλερμπάν, με την ομάδα του Πάρκερ να χτυπάει «φλέβα» χρυσού. Μάλιστα ο πρώην star των Σπερς και νυν πρόεδρος των Γάλλων, αποκάλυψε ότι παρακολουθούσαν την περίπτωσή του αρκετό καιρό. Στην Ευρωλίγκα κάνει πραγματικά «όργια», έχοντας σε τρία ματς πάνω από 20 πόντους, ενώ οι 35 κόντρα στον Παναθηναϊκό έδωσε σε όλους να καταλάβουν ότι μιλάμε για έναν παικταρά που δεν σταματιέται.




Ντόντα Χολ

Εύκολα μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι το NBA δεν είναι για όλους. Μπορεί φυσικά να μην «κάτσει» στους παίκτες η στιγμή, για αυτό πολλοί επιλέγουν να… ψηθούν πρώτα στην Ευρώπη πριν δοκιμάσουν στις ΗΠΑ ή προσπαθούν μέσω της Ευρωλίγκας να πείσουν τους Αμερικανούς με τις μεγάλες εμφανίσεις τους, ότι αξίζουν ξανά μια ευκαιρία. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τον Ντόντα Χολ της Μονακό, που μετά από δύο σεζόν χωρίς να στεριώσει σε καμία ομάδα εκ των Πίστονς, Νετς και Μάτζικ, επέλεξε να έρθει στα μέρη μας.

Ο 24χρονος φόργουορντ/σέντερ απόφοιτος του κολλεγίου της Αλαμπάμα, με μπόι 2,08, βγάζει μάτια στο Πριγκιπάτο αφού μπορεί να βοηθήσει σε όλους τους τομείς. Επιθετικά, αμυντικά αλλά και στα ριμπάουντ, o Αμερικανός θέλει να δώσει απαντήσεις, με μοναδικό στόχο χωρίς αμφιβολία την επιστροφή στην πατρίδα. Αν συνεχίσει να κάνει εμφανίσεις όπως στην επική ανατροπή με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, θα τα καταφέρει.





Ντάριλ Μέικον

Ο Παναθηναϊκός τη φετινή σεζόν δεν έχει ξεκινήσει όπως θα ήθελε στην Ευρωλίγκα. Οι «πράσινοι» του Δημήτρη Πρίφτη ψάχνουν ακόμα τα πατήματά τους, όμως μια από τις καλοκαιρινές προσθήκες μπορεί να δίνει ελπίδα για τη συνέχεια. Φυσικά δεν μιλάμε για άλλον εκτός του Ντάριλ Μέικον, με τον 26χρονο Αμερικανό γκαρντ ακόμα και στις κακές βραδιές του «τριφυλλιού», να είναι ένα παίκτης που μπορείς να περιμένεις πολλά. Η περσινή σεζόν με την ΑΕΚ, του έδωσε το εισιτήριο για το υψηλότερο επίπεδο.

Πριν από λίγες ημέρες έκανε το μεγάλο μπαμ με τους 34 πόντους απέναντι στην Εφές, κουβαλώντας μόνος του τον Παναθηναϊκό για μια τεράστια νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ. Ενδεικτικό το πόσο… ανεβασμένος είναι, είναι το γεγονός ότι σε κανένα παιχνίδι φέτος στην Ευρωλίγκα δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από τους 13 πόντους.




Κώστας Αντετοκούνμπο

Μπορεί στο draft του 2018 να καρδιοχτύπησε αφού επιλέχθηκε στο νο.60, όμως η συνέχεια… του πήγε καλά. Πέρασε πρώτα από Ντάλας Μάβερικς και G-League, με τους Λέικερς να του δίνουν μια νέα ευκαιρία και τελικά να καταφέρνει να φτάσει στην κορυφή του κόσμου με την κατάκτηση του NBA! Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν θα μπορούσε να το φανταστεί. Το καλοκαίρι όμως ήρθε η στιγμή να επιστρέψει στην Ευρώπη για να πάρει χρόνο συμμετοχής, με τον Ολυμπιακό να φτάνει κοντά αλλά τη Βιλερμπάν να τον πείθει με τον πλάνο της.

Πραγματικά δεν θα υπήρχε καλύτερη ομάδα, κομμένος και ραμμένος ο τρόπος παιχνιδιού των Γάλλων στο στυλ του. Εκεί μπορεί να δείξει το ταλέντο του και όσο περνάνε οι αγωνιστικές το αποδεικνύει. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό μας έκανε να καταλάβουμε ότι δεν είναι απλά ο αδερφός του Γιάννη και πλέον ξεκινά μια καριέρα με τεράστιες προοπτικές, που θα κριθεί μόνο από αυτόν και την τρελή δουλειά που σίγουρα θα ρίξει.




Φιλίπ Πετρούσεφ

Ο γεννημένος το 2000 Σέρβος ψηλός, μεγάλωσε μπασκετικά στις ΗΠΑ και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Gonzaga. Παρόλα αυτά ο το καλοκαίρι του 2020 αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του για να υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Μέγκα Μπεμαξ. Το πλάνο αυτό πήγε κάτι παραπάνω από εξαιρετικά, αφού αναδείχθηκε MVP της ABA League, έχοντας 23,6 πόντους, 7,6 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ και 1,1 μπλοκ. Οι τρομερές εμφανίσεις του δεν πέρασαν απαρατήρητες από την Εφές, η οποία με ταχύτατες διαδικασίες τον έκανε δικό της.

«Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι δύο από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Μεγάλωσα βλέποντας τες απέναντι στην Παρτιζάν», είχε πει σε μια φιλική παρουσία του στο ΣΕΦ πέρσι. Από τότε δεν έχει σταματήσει την ανοδική πορεία. Ειδικά η πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης με 17 πόντους αλλά και η πιο πρόσφατη εμφάνιση με τους 14 απέναντι στη Ζάλγκιρις, μας δείχνουν ότι δεν έχει ταβάνι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x