Stories

Flat Earth FC: Μια ομάδα αποκλειστικά για συνωμοσιολόγους

Η γη είναι άραγε επίπεδη; Αυτό υποστηρίζει μια ομάδα της Ισπανίας που βρίσκεται στην τέταρτη κατηγορία.

Flat Earth FC! Μια ομάδα που έχει δημιουργηθεί για να μεταδώσει την ιδέα ότι η γη είναι… επίπεδη.

«Είμαστε επαγγελματικός ποδοσφαιρικός σύλλογος που αγωνίζεται στο Εθνικό Πρωτάθλημα της τέταρτης κατηγορίας της Ισπανίας. Δημιουργηθήκαμε για να ενώσουμε τις φωνές εκατομμυρίων ανθρώπων που συμφωνούν ότι η γη είναι επίπεδη και όλων εκείνων που αναζητούν απαντήσεις ...».

Παγκοσμίως το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που είναι ικανό να επηρεάσει αρκετό κόσμο, είτε με θετικό αντίκτυπο, είτε με αρνητικό.

Πάμε να ξεκινήσουμε την ιστορία μας από τον άνθρωπο που σκέφτηκε αυτή την ιδέα. Το όνομά του είναι Τσάβι Πόβες. Αγωνίστηκε μόνο σε ένα παιχνίδι της Χιχόν, δε δέχτηκε το δωρεάν αυτοκίνητο που του παρεχόταν και δεν άνοιγε ούτε τραπεζικό λογαριασμό για να παίρνει τα χρήματα από την ομάδα και προτιμούσε χέρι με χέρι.



Έκανε το πέρασμά του στις ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Ράγιο Βαγιεκάνο και το 2011 αποφάσισε να βάλει τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα σε ηλικία 23 ετών.

«Αρκετά. Βαρέθηκα. Σας σιχάθηκα όλους! Από αυτά που έζησα από μέσα, κατάλαβα ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνο λεφτά και διαφθορά. Είναι καπιταλισμός και ο καπιταλισμός έχει πεθάνει. Δεν θέλω να είμαι μέρος ενός συστήματος που βασίζεται σε κάποιους που βγάζουν χρήματα εις βάρος κόσμου που πεθαίνει στην Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Ασία. Η συνείδηση μου δεν με αφήνει να συνεχίσω να κάνω κάτι τέτοιο».

Μετά από ένα χρόνο βρήκε το… λιμάνι του στο Μόστολες, σε μια κωμόπολη 15 χλμ νότια από τη Μαδρίτη. Εκεί αποφάσισε να ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο, αυτή την φορά όχι ως παίκτης, αλλά ως πρόεδρος της τοπικής ομάδας και αφού κατάφερε να την ανεβάσει στην τέταρτη κατηγορία της έδωσε το όνομα που θα έφερνε πολλές συζητήσεις στην συνέχεια. Flat earth FC.



Οι φανατικοί… συνωμοσιολόγοι βρήκαν την χαρά τους, καθώς επίσης και ομάδα να υποστηρίζουν με όλο τους το είναι.



«Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο, έχει την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως. Δημιουργώντας μία ομάδα που αφιερώνεται στην θεωρία της επίπεδης γης είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε μία διαρκή παρουσία στα Mέσα. Η Flat Earth F.C. είναι η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα, οι οπαδοί της οποίας ενώνονται από το πιο σημαντικό πράγμα, που είναι μία κοινή ιδεολογία. Ήρθαμε για να ενώσουμε τις εκατομμύρια φωνές όσων πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη και όσων ψάχνουν απαντήσεις. Είναι η πρώτη ομάδα που ιδρύεται για ένα σκοπό, για μία ιδέα, χωρίς να έχει μία συγκεκριμένη τοποθεσία. Ένα νέο μοντέλο αποκέντρωσης στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Όλες οι επαγγελματικές ομάδες ανήκουν σε μία πόλη, σε μία χώρα. Η Flat Earth F.C. είναι μία ιδέα. Ανήκει σε όλο τον πλανήτη».



Η Flat Earth F.C δεν πιστεύει μόνο ότι η γη είναι επίπεδη, αλλά θεωρεί ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, ούτε φυσικά και εμβόλιο. Πάει κόντρα στην νέα τάξη πραγμάτων, στον καπιταλισμό και την παγκοσμιοποίηση.

Τέλος, υποστηρίζουν ότι έρχονται να ταράξουν τα νερά του ποδοσφαίρου και εμείς μένει να δούμε τι θα γίνει στην συνέχεια και αν θα καταφέρουν να αποδείξουν με κάποιο τρόπο εάν τελικά η γη είναι… επίπεδη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x