Stories

Mπερνάρ: O «μικρόσωμος γίγαντας» που θα… τρελάνει τη Λεωφόρο!

O Μπερνάρ Ντουάρτε είναι επίσημα ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού αποτελώντας την πιο «ηχηρή» μεταγραφή. Διαβάστε περισσότερα για τον «μικρόσωμο γίγαντα»!

Mπερνάρ: O «μικρόσωμος γίγαντας» του Παναθηναϊκού

O Μπερνάρ είναι με κάθε επισημότητα ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού αποτελώντας -βάσει βιογραφικού- την πιο «ηχηρή» μεταγραφική προσθήκη, τόσο για τους Κυπελλούχους όσο και για το ελληνικό πρωτάθλημα το φετινό καλοκαίρι.

Με την άφιξή του στη χώρα μας, ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός αναμένεται να αλλάξει επίπεδο το «τριφύλλι», τονώνοντας τον κόσμο του με το ποδοσφαιρικό του ταλέντο και τη δύναμη της ψυχής του.

Ποια είναι, όμως, η καριέρα, που «κουβαλάει» ο Βραζιλιάνος, που έρχεται να αγωνιστεί στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και τι αναμένεται να προσφέρει στον Παναθηναϊκό;

Το sport-fm.gr διεισδύει στην ιστορία του 30χρονου «μικρόσωμου γίγαντα», που ήρθε στην Ελλάδα, για να κατακτήσει τις καρδιές των «πράσινων» οπαδών!

Βραζιλιάνος «Μέσι»


Όχι, δεν υπάρχει κάποια διάθεση σύγκρισής του με τον σπουδαίο Αργεντινό, ωστόσο ο Μπερνάρ έχει ένα κοινό με αυτόν. Το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με το ύψος του οδήγησε τους γονείς του στην απόφαση να τον παραπέμψουν σε γιατρό, ο οποίος του χορήγησε αυξητικές ορμόνες, ώστε να αναπτυχθεί γρηγορότερα.

Τα αποτελέσματα δεν απέδωσαν κατευθείαν, αφού ο ύψους 1,64μ. ποδοσφαιριστής κόπηκε δις στα δοκιμαστικά, που έκανε στις ακαδημίες της Ατλέτικο Μινέιρο. Παρ' όλα αυτά, δεν παρέδωσε ποτέ «πνεύμα» και προασπίζοντας τη θέληση και το κουράγιο του, διέπρεψε ποδοσφαιρικά, κάνοντας το όνειρο του μπαμπά του, Ντέλιο Ντουάρτε, πραγματικότητα. Ήταν η περίοδος, που από νάνος, μετατράπηκε σε γίγαντα.


Η συνύπαρξη με Ροναλντίνιο και Ζιλμπέρτο Σίλβα


Γεννημένος στις 8 Σεπτεμβρίου 1992 στο Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας, δεν θα μπορούσε να μην αγαπήσει το ποδόσφαιρο.

Πραγματοποιώντας τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στην Ατλέτικο Μινέιρο, ο Μπερνάρ έκανε το ντεμπούτο του στις 23 Μαρτίου 2011 στην αναμέτρηση εναντίον της Ουμπεράμπα, αγωνιζόμενος ως δεξιός μπακ εξαιτίας των πολλών τραυματισμών, που «ταλάνιζαν» την περίοδο εκείνη την Μινέιρο.

Στον βραζιλιάνικο σύλλογο συνυπήρξε με τον «μάγο» Ροναλντίνιο, αλλά και με τον πρώην «πράσινο» Ζιλμπέρτο Σίλβα κατά τη διετία 2011-2013. Οι τρείς τους δημιούργησαν ένα εξαιρετικό σύνολο, που οδήγησε τη Μινέιρο στην κατάκτηση του Copa Libertadores το 2013 για πρώτη φορά στην ιστορία της Ατλέτικο Μινέιρο. Προτού αποχωρήσει από τη γενέτειρά του, πρόλαβε να καταγράψει με τη φανέλα της «Γκάλο» 73 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 16 γκολ και «ταΐζοντας» 19 φορές τους συμπαίκτες του για να σκοράρουν.

Το ευρωπαϊκό όνειρο σε Ουκρανία και Αγγλία

Ήταν Αύγουστος του 2013 όταν η Σαχτάρ Ντόνετσκ του Μιρτσέα Λουτσέσκου έβγαζε από το ταμείο της 25 εκατ. ευρώ για να κάνει δικό της τον βραχύσωμο μεσοεπιθετικό, μεγαλώνοντας έτσι μια αποικία Βραζιλιάνων, που είχε εδραιώσει την ουκρανική ομάδα στην κορυφή.

Με τη Σαχτάρ, ο Μπερνάρ απέδειξε γιατί τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ τον αποκαλούσαν «το χρυσό παιδί». Ντρίμπλες, πείσμα, ασίστ, γκολ, οξυδέρκεια και διορατικότητα ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά, που τον έκαναν βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας του κορυφαίου Ρουμάνου προπονητή. Τα κατορθώματά του ήταν εντυπωσιακά, αφού σε 157 συμμετοχές σκόραρε 28 φορές και έβγαλε 35 ασίστ.

Mπερνάρ: O «συρρικνωμένος γίγαντας» στον Παναθηναϊκό

Η παραμονή του στην Ουκρανία, ωστόσο, κρεμόταν για αρκετό καιρό από μια κλωστή λόγω της επανάστασης του 2014 στη χώρα για τη γη της Κριμαίας. Ήθελε από τότε να φύγει, αλλά, τελικά, αποχώρησε το καλοκαίρι του 2018 ως ελεύθερος με προορισμό την Αγγλία και την Έβερτον. Στο «Γκούντισον Παρκ» πάλεψε για να εδραιωθεί και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των προπονητών του. Έχοντας, κυρίως, «εφεδρικό ρόλο», κατάφερε μέχρι και το καλοκαίρι του 2021, που αποχώρησε, να καταγράψει 84 εμφανίσεις με 8 τέρματα, εκ των οποίων τα μισά ήταν καθοριστικά.

Το πρόωρο τέλος με τη «Σελεσάο»


Δεκατέσσερις συμμετοχές έχει «γράψει» ο Μπερνάρ με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας, με την παρουσία του σε αυτή να προκαλεί ανάμεικτα αν μη τι άλλο συναισθήματα στον ίδιο. Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για αυτόν στη «σελεσάο», αφού λίγους μήνες μετά το ντεμπούτο του κατέκτησε το Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2013 στον τελικό-προάγγελο του Παγκοσμίου Κυπέλλου (Confederations Cup), που θα διεξαγόταν έναν χρόνο αργότερα στη Βραζιλία.

Έναν χρόνο αργότερα, όμως, ο Μπερνάρ αντίκρυσε το σκληρό πρόσωπο του ποδοσφαίρου. Ξεκινώντας ως βασικός στον αλησμόνητο ημιτελικό του Μινεϊράο απέναντι στη Γερμανία, βίωσε μαζί με τους συμπαίκτες του την πιο ταπεινωτική ήττα στην ιστορία της εθνικής. Το 7-1 των «πάντσερ» μπροστά σε 58.000 Βραζιλιάνους οδήγησε σε «ξήλωμα» και «χτίσιμο» από την αρχή της εθνικής Βραζιλίας, με τον Μπερνάρ να βρίσκεται και αυτός εκτός ομάδας.

Η «νέα αρχή» στον Παναθηναϊκό


Μετά από ένα γρήγορο «πέρασμα» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαρίγια, ο Μπερνάρ έρχεται στην Ελλάδα, προκειμένου να αναγεννηθεί και να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Ο 29χρονος Βραζιλιάνος, που σε λίγες ημέρες (8 Σεπτεμβρίου) θα πατήσει τα 30, αποτελεί αδιαμφισβήτητα την κύρια αιτία, που ο κόσμος του «τριφυλλιού» ελπίζει σε μεγάλα πράγματα. Και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, μιας και ο άρτι αφιχθείς Μπερνάρ πρόκειται να ανεβάσει επίπεδο τους Κυπελλούχους Ελλάδας, τόσο με την τεχνική του όσο και με τον ενθουσιασμό που τον διακατέχει.

Γρήγορος, πεισματάρης, άριστος χειριστής της μπάλας και οξυδερκής, ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός αναμένεται να «σηκώσει στο πόδι» τη Λεωφόρο με τις ενέργειες του. Η ικανότητά του να αγωνιστεί και στα δύο άκρα της επίθεσης, αλλά και στο «10», τον θέτουν αυτόματα ως το πολυεργαλείο που έψαχνε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για να συνδέσει τα μετόπισθεν με την αντίπαλη περιοχή, δημιουργώντας μαζί με τον Παλάσιος, τον Αϊτόρ και τον Σπόραρ μια «φονική» τετράδα.




Επιμέλεια: Γιώργος Ζαχαρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x