Stories

Άνταμ Τσέριν: Ο Παναθηναϊκός παίρνει ένα μηχανάκι που δεν ξεμένει από… βενζίνη!

Ο Άνταμ Τσέριν θα αποτελέσει την τρίτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να παίρνει στα χέρια του έναν πολλά υποσχόμενο χαφ που δεν σταματά να τρέχει.

Άνταμ Τσέριν: Ένα μηχανάκι στον άξονα του Παναθηναϊκού

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι ο Άνταμ Τσέριν, με το «τριφύλλι» να προχωράει σε μια σημαντική μεταγραφή, καθώς ο Σλοβένος χαφ διαθέτει μπόλικο ταλέντο. Ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλο potential, από αυτούς που στην Ελλάδα χαρακτηρίζουμε «ταλέντα», αλλά στα 22 του πρόκειται για έτοιμο παίκτη!

Με εξαιρετικά στοιχεία που αν δουλευτούν, μπορούν να αναβαθμιστούν σημαντικά και ο Παναθηναϊκός να έχει στα χέρια του έναν χαφ με μεταπωλητική αξία αλλά και στον οποίο θα μπορεί να βασιστεί και να χτίσει γύρω του έναν ισχυρό άξονα.

Γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου του 1999 στην ιστορική κωμόπολη Ποστόινα της Σλοβενίας. Μια περιοχή που ελκύει αρκετούς τουρίστες λόγω των διάσημων σπηλαίων που έχει και ζει από αυτά, όπως και από τις διάφορες τοπικές καλλιέργειες. Μια κωμόπολη που δεν είναι για… πολύ, ιδιαίτερα για έναν νεαρό και ταλαντούχο άνθρωπο όπως ο Τσέριν που γνώριζε πως για να κυνηγήσει το όνειρό του πρέπει να «μεταναστεύσει».

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στη «γειτονική» Ίντριγια και ύστερα στην Μπράβο, η οποία είναι 92 χιλιόμετρα μακριά. Το ταλέντο του τον έκανε να ξεχωρίσει και να πάει σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας την Ντομζάλε, με την οποία το 2017 έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα σε ηλικία 18 ετών. Ο Σίμον Ρόζμαν ήταν ο προπονητής που του έδωσε αυτή την ευκαιρία και δεν τον ξέχασε, αφού μερικά χρόνια αργότερα τον πήρε στη Ριέκα.

Η Νυρεμβέργη, δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο του, έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον αποκτήσει κι ας έπαιζε τότε στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας. Συγκεκριμένα, ο Τσέριν αποκτήθηκε με το ποσό του 1,1 εκ. ευρώ, μια πώληση η οποία ήταν η τέταρτη ακριβότερη στην ιστορία της Ντομζάλε.

Άνταμ Τσέριν: Ένα μηχανάκι στον άξονα του Παναθηναϊκού

Έχει ύψος 1.80, είναι αριστεροπόδαρος και το νεαρό της ηλικίας του (22 ετών) μπορεί να τον βοηθήσει να εξελιχθεί κι άλλο μέσα από την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και να γίνει ένας πολύ καλός παίκτης. Είναι box-to-box χαφ, που του αρέσει να κάνει κάθετη κίνηση και να πατάει περιοχή, με ορισμένα από τα γκολ του να έχουν έρθει με παρόμοιο τρόπο: Με το μπακ να γυρίζει κοντά στο ύψος του πέναλτι και τον Σλοβένο χαφ να εκτελεί με πλασέ στην κίνηση. Μια κίνηση που ταιριάζει απόλυτα στους σύγχρονους εσωτερικούς μέσους, που τους κάνει να ξεχωρίζουν από τους «παλιάς κοπής» μέσους.

Με την εθνική Σλοβενίας ο Τσέριν μετράει 13 συμμετοχές με 2 γκολ και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην χώρα του. Η παρθενική του εμφάνιση με τη χώρα του ήρθε στις 11 Νοεμβρίου του 2020 σε ένα φιλικό κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν, παίζοντας για ένα ημίχρονο. Την σεζόν που μας πέρασε ο 22χρονος αγωνίστηκε σε 30 παιχνίδια πρωταθλήματος με τη Ριέκα (ως δανεικός), έχοντας σκοράρει δύο φορές και έχοντας δώσει τέσσερις ασίστ. Επίσης, έπαιξε τρεις φορές στο Κύπελλο και άλλες τέσσερις σε ματς για τα προκριματικά του Conference League.

Ένα χρόνο ακριβώς νωρίτερα, στην πρώτη του χρονιά ως δανεικός στην Ριέκα ο Σλοβένος έδειξε πραγματικά το ταλέντο του και τι μπορούσε να προσφέρει μέσα στο γήπεδο. Μέτρησε 36 συμμετοχές σκοράροντας ένα τέρμα και μοιράζοντας 4 ασίστ και έπειτα έγινε ένα σημαντικό κομμάτι της ομάδας.



O Τσέριν μπήκε πέρυσι τέσσερις φορές στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος της Σλοβενίας, ενώ όλοι οι προπονητές του έχουν να πουν έναν καλό λόγο για εκείνον. Προφανώς, κάτι κάνει καλά…



«Τέτοιο παίκτη δεν είχαμε», είχε πει ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα και εξηγούσε: «Τόσο καλό δηλαδή με την μπάλα στα πόδια και με τόσο καλό μάτι, που πάντα αναζητά τη σωστή ποδοσφαιρικά λύση», ανέφερε ο αθλητικός διευθυντής της Ριέκα και πρώην της Νυρεμβέργης, ο οποίος τον είχε πάρει και στις δυο ομάδες. Πρώτα στους Γερμανούς, μετά στους Κροάτες!

Σε ένα παιχνίδι της Ριέκα με την Κοπεγχάγη το 2020, στο οποίο οι Κροάτες επικράτησαν 1-0 μέσα στη Δανία για το Europa League, ο Άνταμ Τσέριν ήταν ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο! Συγκεκριμένα, ο Σλοβένος χαφ έτρεξε 13.811 μέτρα, αφήνοντας πίσω του συμπαίκτες και αντιπάλους. Ήταν ένα ματς που αποθεώθηκε από τα Μέσα της Κροατίας, ενώ πολλά δημοσιεύματα ανέφεραν πως «οι χαφ της Ριέκα έφαγαν τους αντιπάλους τους στο κέντρο». Ακόμα και ο αναλυτής της Ριέκα, Άλεν Όμπρεζ, ήταν εντυπωσιασμένος σε σημείο να υπερβάλει: «Αυτή η εμφάνιση ήταν στο επίπεδο του Κίμιχ».



Πριν τον αποκτήσει ο Παναθηναϊκός, αρκετές ομάδες τον είχαν βάλει στο μάτι όταν έπαιζε στην Ριέκα. Μάλιστα, υπήρχαν ιταλικοί σύλλογοι που είχαν δείξει έντονο ενδιαφέρον. Την ίδια ώρα, υπήρχε ρήτρα αγοράς του και από την ομάδα της Κροατίας, αλλά αδυνατούσε να δώσει τα χρήματα. Ο προπονητής της Νυρεμβέργης, Ρόμπερτ Κλάους, αποφάσισε πως ήθελε να ανανεώσει τον άξονα του και διαμήνυσε στον Τσέριν πως ίσως να μην έχει το χρόνο που επιθυμεί, ενώ άφησε ελεύθερους δύο χαφ του ρόστερ (Τομ Κράους, Τιμ Λατέιερ).

«Φυσικά, κάθε ευρώ που μπαίνω στα ταμεία είναι καλό νέο», ανέφερε προ ημερών ο υπεύθυνος του τμήματος πωλήσεων, Νιλς Ρόσοβ, και συνέχισε: «Η οικονομική μας κατάσταση είναι περίεργη μετά από δύο σεζόν με πανδημία».

Ο Παναθηναϊκός τον έβαλε στο μάτι, ο Άνταμ Τσέριν είδε τις προοπτικές που έχει η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και έτσι δέχθηκε την πρόκληση του «τριφυλλιού». Η μπάλα, πλέον, είναι στα πόδια του…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x