Stories

Οι... Γιόνσον πριν τον Γιόνσον: Οι μεγάλες ευρωπαϊκές ευκαιρίες της ΑΕΚ

Ο Γενς Γιόνσον προστέθηκε στον κύκλο των χαμένων ευρωπαϊκών ευκαιριών από την ΑΕΚ.

ΑΕΚ: Οι μεγάλες ευρωπαϊκές ευκαιρίες

Η ΑΕΚ πάλεψε γενναία απέναντι στον Άγιαξ και χειροκροτήθηκε από τους φίλους της μετά το χθεσινό 1-1 στην Opap Arena. Όλοι όμως έμειναν με το «γαμώτο» για την τεράστια ευκαιρία του Γενς Γιόνσον να κάνει την ολική ανατροπή και να χαρίσει στην ομάδα του μια νίκη-μισή πρόκριση. Αυτό το ανεπανάληπτο τετ-α-τετ ξύπνησε στους απανταχού ΑΕΚτζήδες μνήμες από ανάλογες φάσεις που τους στιγμάτισαν... Από τον Ντέμη και τον Μαλαδένη, μέχρι τον Μασούντ και τον Κλωναρίδη. Με την ευχή να μην αποδειχτεί αυτή η χαμένη ευκαιρία καταδικαστική στην πορεία του ομίλου, το sport-fm.gr σάς θυμίζει τις πέντε μεγαλύτερες χαμένες ευκαιρίες της «Ένωσης» σε ευρωπαϊκά ματς.

Η χρυσή ευκαιρία του Ντέμη για πρόκριση στα ημιτελικά
18 Μαρτίου 1998… Η ΑΕΚ είναι στα προημιτελικά του Κυπελλούχων και μετά το 0-0 στο «Νίκος Γκούμας» καλείται να διεκδικήσει την πρόκριση στην παγωμένη Μόσχα απέναντι στη Λοκομοτίβ. Η «Ένωση» είχε σκορ πρόκρισης, 1-1, με την απάντηση του Κοπιτσή με πέναλτι στο 67’ στο προβάδισμα των γηπεδούχων. Στο 90’ ο Σέμπουε στην αντεπίθεση σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Νικολαΐδη, ωστόσο ο Ντέμης-φοβούμενος όπως εξήγησε αργότερα τον κακό αγωνιστικό χώρο-δεν έβαλε δυνατά το πλασέ και η μπάλα αποκρούστηκε πριν περάσει τη γραμμή της εστίας. Το γκολ που θα «τελείωνε» την πρόκριση χάθηκε και στο 92’ ο Τσουγκαΐνοφ πέτυχε το γκολ της νίκης που έφερε την ομάδα του «σιδηροδρόμου» στην τετράδα.



Το τετ-α-τετ του Μαλαδένη στη Σουηδία
25 Αυγούστου 1999... Η ΑΕΚ παίζει για μια θέση στο Champions League απέναντι στην ΑΪΚ Στοκχόλμης. Μετά το 0-0 στο «Νίκος Γκούμας» αναζητεί το γκολ που θα τη φέρει αγκαλιά με την πρόκριση μέσα στη Σουηδία. Στο 41' ο Νικολαΐδης σπάει την μπάλα στον Μαλαδένη, που σπαταλά το ανεπανάληπτο τετ-α-τετ για το 0-1. Το κακό ολοκληρώνεται στο δεύτερο ημίχρονο, με το μακρινό σουτ του Νοβάκοβιτς να καταλήγει στη γωνία του Ατματσίδη και την «Ένωση» να μένει εκτός ομίλων.



Το πιο άχαστο από τα άχαστα, ο Μασούντ
22 Φεβρουαρίου 2018… Μετά το 1-1 στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ παίζει τα ρέστα της στο Κίεβο απέναντι στη Ντινάμο αναζητώντας τουλάχιστον ένα εκτός έδρας γκολ. Στο 51’ ο Μπακασέτας κάνει σέντρα-ξυραφιά στην καρδιά της ουκρανικής άμυνας, αλλά ο Μασούντ από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνει την μπάλα στα πουλιά. Το 0-0 μένει ως το τέλος και η «Ένωση» αποκλείεται στους «32» του Europa League.



Δώσ’ τη, ρε Κλωναρίδη!
2 Οκτωβρίου 2018… Η Μπενφίκα αιφνιδιάζει πλήρως την ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League προηγούμενη με 0-2 στο 15’ στο ΟΑΚΑ. Ο Κλωναρίδης φέρνει το ματς στα ίσα με προβολές σε γυρίσματα του Χουλτ στο 53’ και του Οικονόμου στο 63’. Στο 73’ η «Ένωση» έχει την τεράστια ευκαιρία για την ολική ανατροπή, αλλά ο σκόρερ της πάει για το χατ-τρικ και δεν σερβίρει στον ολομόναχο Γιακουμάκη για να μπει με την μπάλα στα δίχτυα. Ο Άλφα Σεμέντο ολοκληρώνει το δράμα της βραδιάς χαρίζοντας στους «αετούς» τη νίκη στο επόμενο λεπτό.



Το «κρίμα» για τον Γιόνσον
5 Οκτωβρίου 2023… Η είσοδος του Γιόνσον ανεβάζει την απόδοση της ΑΕΚ, που ισοφαρίζει τον Άγιαξ στην Opap Arena. Ο Δανός έχει την ευκαιρία να γίνει ο ήρωας της βραδιάς, όταν στο 90’ κλέβει και αφού συνδυάζεται άψογα με τον Μάνταλο, βγαίνει τετ-α-τετ. Ωστόσο αδυνατεί να τελειώσει τη φάση και να στείλει στα ουράνια τους φίλους της «Ένωσης».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x