Stories

Αλεξάντερ Κάλενς: Το «Who is Who» του Περουβιανού που θα ενισχύσει την άμυνα της ΑΕΚ

Ποιος είναι ο Αλεξάντερ Κάλενς που έκανε δικό της η ΑΕΚ για την ενίσχυση στη θέση του κεντρικού αμυντικού.

Με μια κίνηση-ματ και κάτω από άκρα μυστικότητα, η ΑΕΚ απέκτησε κεντρικό αμυντικό και έκλεισε την πολύκροτη υπόθεση του φετινού της μεταγραφικού καλοκαιριού.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας ανακοίνωσαν τον Αλεξάντερ Κάλενς με τη μορφή δανεισμού για τη φετινή αγωνιστική περίοδο από την Τζιρόνα, ενώ στη συμφωνία υπάρχει και οψιόν αγοράς. Ο Περουβιανός αμυντικός είναι 31 ετών, διεθνής, αλλά διαθέτει ισπανικό διαβατήριο, κάτι που λύνει τα χέρια του Ματίας Αλμέιδα με τις πολλές θέσεις ξένων που έχει το ρόστερ. Ωστόσο, να θυμίσουμε ότι δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League, καθώς δεν πρόλαβε να τον δηλώσει στη λίστα της UEFA.

Ο αριστεροπόδαρος παίκτης ύψους 1,86μ., μπορεί να αγωνιστεί και στις δυο θέσεις των στόπερ και γεννήθηκε το 1992 στην πόλη Καγιάο του Περού. Έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στον τοπικό σύλλογο, Σπορτς Μπόις και με την ίδια ομάδα πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο τη σεζόν 2010-11 μετρώντας 31 συμμετοχές, με ένα γκολ.

Το καλοκαίρι του 2011 πήρε την απόφαση να περάσει την άλλη άκρη του Ατλαντικού, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο στη Ρεάλ Σοσιεδάδ και αγωνίστηκε, κατά κύριο λόγο, στη Β’ ομάδα σε 86 παιχνίδια με πέντε γκολ και μια ασίστ, και σε αγώνα του Copa Del Rey τον Δεκέμβριο του 2014 κόντρα στη Ρεάλ Οβιέδο πραγματοποίησε τη μοναδική του συμμετοχή με την πρώτη ομάδα, αγωνιζόμενος στο δεύτερο μέρος, σε ένα παιχνίδι που έληξε δίχως τέρματα (0-0).

Τον Αύγουστο του 2015 αποχώρησε, πήρε μεταγραφή στη Νουμάνθια για ένα χρόνο, όπου μέτρησε συνολικά 40 συμμετοχές και τρία γκολ στη La Liga 2 και στο Copa Del Rey, ενώ το 2017 αποκτήθηκε από τη Νιου Γιορκ Σίτι αντί 400 χιλ. ευρώ, κάνοντας στην Αμερική τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του.

Αγωνίστηκε για έξι χρόνια, ήταν βασικό μέλος της ομάδας του μέχρι το 2022, συμμετείχε συνολικά σε 193 παιχνίδια, με 15 γκολ και μια ασίστ σε 17.037' λεπτά συμμετοχής. Μάλιστα, τη σεζόν 2020/21 ήταν καθοριστικός παράγοντας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος MLS, ενώ ένα χρόνο αργότερα σήκωσε και το Campeones Cup, οι δυο τίτλοι που έχει κατακτήσει στην καριέρα του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ματίας Αλμέιδα τον ξέρει από πρώτο χέρι, μιας και την ίδια περίοδο ήταν προπονητής της Σαν Χοσέ, ενώ ο Κάλενς έχει τεθεί αντιμέτωπος και με τον Ροδόλφο Πισάρο, ο οποίος αγωνιζόταν στην Ίντερ Μαϊάμι.

Τον περασμένο Ιανουάριο επέστρεψε στην Ευρώπη και στην Ισπανία για λογαριασμό της Τζιρόνα αντί 2 εκατ. ευρώ με συμβόλαιο έως το 2025, η οποία αγωνίζεται στη La Liga και πέρσι ήταν στις θετικές εκπλήξεις, αφού κατετάγη στη 10η θέση, παλεύοντας μέχρι τέλος για το ευρωπαϊκού εισιτήριο, καθώς η 7η Οσασούνα τερμάτισε με μόλις τέσσερις παραπάνω. Ο Περουβιανός αγωνίστηκε σε έξι αναμετρήσεις και σε τρία εκ των οποίων η ομάδα του κέρδισε, ενώ στα υπόλοιπα τρία είχε δυο ισοπαλίες και μια ήττα.
ΑΕΚ: Το «Who is Who» του Αλεξάντερ Κάλενς
Ο Κάλενς πραγματοποίησε την καλοκαιρινή προετοιμασία και συμμετείχε σε τέσσερα φιλικά, πριν αποχωρήσει για να γίνει παίκτης της ΑΕΚ. Παράλληλα, έχει ενεργό ρόλο στην εθνική Περού, αφού έχει αγωνιστεί σε 37 παιχνίδια, με ένα γκολ, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του τον Απρίλιο του 2013. Σε μεγάλες διοργανώσεις έχει βρεθεί σε τέσσερα Copa America, αλλά μονάχα στη διοργάνωση του 2021 αγωνίστηκε, καταγράφοντας πέντε συμμετοχές, ενώ η ομάδα του κατέκτησε την 4η θέση.
ΑΕΚ: Το «Who is Who» του Αλεξάντερ Κάλενς

Τα στοιχεία του Κάλενς δείχνουν ότι είναι ένας παίκτης με σημαντική εμπειρία, υψηλή τεχνική κατάρτιση, έχει δυναμισμό και ένταση στο παιχνίδι του, ενώ δεν βγάζει τραυματισμούς, γεγονός πολύ σημαντικό σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ που θα αγωνίζεται σε τρεις διοργανώσεις και θα έχει συνεχόμενα παιχνίδια υψηλής ένταση σε Ελλάδα και Ευρώπη. Παράλληλα, έχει σωστές τοποθετήσεις και διαβάζει τις κινήσεις των αντίπαλων επιθετικών, έχοντας πολύ καλή επικοινωνία με τους συμπαίκτες του.

Συνολικά στην καριέρα του έχει 394 εμφανίσεις, με 25 γκολ και μια ασίστ και έρχεται στην ομάδα του Ματίας Αλμέιδα για να δώσει ποιότητα και βάθος στη θέση του στόπερ, μαζί με τους Βίντα, Μουκουντί, Μήτογλου, Ρόκσον και Χρυσόπουλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x