Stories

«Agueroooo»: Όταν η Σίτι κατακτούσε το πρωτάθλημα στο 94'

Εννέα χρόνια πέρασαν από τη μέρα που ο Αγουέρο έδωσε στη Μάντσεστερ Σίτι τον τίτλο, σε ένα από τα πιο συναρπαστικά φινάλε της Premier League.

Ο Σέρχιο Αγουέρο ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τη Μάντσεστερ Σίτι μετά από μία γεμάτη δεκαετία, όμως η 13η Μαΐου δίνει την αφορμή για να θυμηθεί κανείς μία από τις λαμπρότερες στιγμές της πορείας του με τη γαλάζια φανέλα.

Εννέα χρόνια πριν, η Σίτι υποδέχτηκε την ΚΠΡ για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, ούσα ισόβαθμη με τη συμπολίτισσα, Γιουνάιτεντ και υπερισχύοντας λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Η Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς μαχόταν για τη σωτηρία και είχε μεγάλο κίνητρο, ενώ η Σάντερλαντ, που φιλοξενούσε τους «κόκκινους διαβόλους», ήταν αδιάφορη.

Το γκολ του Σαμπαλέτα στο 39’ επέτρεψε στους φίλους των «πολιτών» να δουν το όνειρο να πλησιάζει, όμως ο Σισέ ισοφάρισε στο 48’. Η αποβολή του Μπάρτον επτά λεπτά αργότερα προϊδέαζε για νέο, εύκολο προβάδισμα υπέρ της ομάδας του Ρομπέρτο Μαντσίνι, όμως ο Μάκι πάγωσε το «Ίτιχαντ» στο 66’, δίνοντάς το στους Ρέιντζερς.

Αγουέρο: Το ιστορικό γκολ που έδωσε τον τίτλο στη Σίτι

Η ώρα περνούσε και το σκηνικό δεν άλλαζε. Η Γιουνάιτεντ, στο μεταξύ, κρατούσε το προβάδισμα (1-0) στο Σάντερλαντ χάρη σε γκολ του Ρούνεϊ από το 20’ και έμοιαζε έτοιμη να δεχτεί το... δωράκι της συμπολίτισσας, κατακτώντας ακόμη ένα πρωτάθλημα.

Το πράγμα άρχισε να αλλάζει στις καθυστερήσεις, όταν οι φίλοι της Σίτι παρακολουθούσαν ακόμα, αρκετοί δακρυσμένοι, την ομάδα τους να πετάει μία ιστορική ευκαιρία για το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια.

Στο δεύτερο λεπτό του επιπλέον χρόνου, ο Τζέκο ισοφάρισε και έβαλε φωτιά στο γήπεδο. Υπήρχε ακόμα χρόνος. Στο μεταξύ, το 2-2 της Μπόλτον στο Στόουκ είχε εξασφαλίσει στην ΚΠΡ τη σωτηρία.

Το ματς της Γιουνάιτεντ στο «Στάδιο του Φωτός» είχε επίσης ολοκληρωθεί και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με τους παίκτες του παρέμεναν στο χορτάρι μαθαίνοντας στο μεταξύ τι συνέβαινε πίσω στο Μάντσεστερ.



Στο τέταρτο –και προτελευταίο- λεπτό των καθυστερήσεων, οι παίκτες της Σίτι επιτίθενται για μία ακόμη φορά, απελπισμένοι αλλά και πεισμωμένοι. Ο Μπαλοτέλι έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της περιοχής και με δυσκολία, πέφτοντας έβγαλε στα δεξιά. Ο Αγουέρο την υποδέχτηκε, απέφυγε έναν αντίπαλο και σούταρε δυνατά. «Aguerooooo» ήχησε η φωνή του θρυλικού Μάρτιν Τάιλερ, που έβγαλε άμεσα την ετυμηγορία πως «ορκίζομαι, δεν θα δείτε ξανά κάτι τέτοιο, ποτέ».



Το ένα λεπτό που απέμενε για την ολοκλήρωση της αναμέτρησης δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει κάτι. Το τελικό 3-2 έφερε τη Σίτι στους 89 βαθμούς, όσους είχε και η Γιουνάιτεντ. Το +64 των «πολιτών» στα γκολ όμως υπερτερούσε του +56 των «κόκκινων διαβόλων» κι έτσι η κούπα πήγε στη γαλάζια μεριά του Μάντσεστερ.

Ήταν το πρώτο πρωτάθλημα μετά το 1968, τρίτο στην ιστορία του συλλόγου και το πρώτο της νέας εποχής. Έκτοτε, άλλα τέσσερα ήρθαν στο «Ίτιχαντ», ενώ η Γιουνάιτεντ, που για δεκαετίες ήταν αφεντικό της πόλης, τα κατάφερε την αμέσως επόμενη χρονιά όμως από τότε έχει μείνει πίσω. Η... ηγεσία έχει περάσει στην άλλη πλευρά. Όμως αν δεν πετύχαινε το γκολ εκείνο ο Αγουέρο, κανείς δεν ξέρει αν θα είχαν γίνει έτσι τα πράγματα στο μέλλον...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x