Stories

Ο Αϊτόρ πίστεψε στον εαυτό του, όταν κανένας δεν το έκανε

Εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή του Παναθηναϊκού. Ο Αϊτόρ πίστεψε στον... Κανταλαπιέδρα και στο χορτάρι εμφανίζει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

Η αλλαγή ενός προπονητή μπορεί να αναγεννήσει, αλλά και να... θάψει έναν ποδοσφαιριστή. Όπως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που έβγαλε τον καλύτερο εαυτό του Αϊτόρ, τον οποίο είχε κρύψει «βαθιά» ο Λάζλο Μπόλονι.

Δεν έφτανε, όμως, μόνο αυτό για να εμφανιστεί ο Αϊτόρ στο χορτάρι. Έπρεπε ο ίδιος να εφαρμόσει ένα από τα αγαπημένα του ρητά, που τον συνοδεύει σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του και δείχνει τη νοοτροπία που έχει: «Για να είσαι ο καλύτερος, πρέπει να πιστέψεις σε σένα όταν κανείς δεν το κάνει». Ήξερε πως η αμφισβήτηση είναι μέρος της δουλειάς του. Γνώριζε όμως ότι μέσα από την προπόνηση, θα γινόταν καλύτερος στο χορτάρι, έχοντας πίστη στις ικανότητές του.

Το ποδόσφαιρο και η αγωνιστική εικόνα κάθε ομάδας, μπορεί κάλλιστα να παρομοιαστεί με ένα… σχολικό τετράδιο. Αυτό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ενός συνεπή μαθητή που διαρκώς βελτιώνεται, καθαρογράφει τις σκέψεις του και προσπαθεί να αποφύγει τα λάθη. Εκείνο του Λάζλο Μπόλονι ήταν με άσχημα γράμματα και μουτζούρες. Κακογραμμένες σελίδες, γεμάτες λάθη. Ενός μαθητή που δεν… έπαιρνε τα γράμματα και έμοιαζε ταυτόχρονα και αδιάβαστος.

«Η εμπιστοσύνη που μου έδινε ανά πάσα στιγμή ο προπονητής ήταν πολύ σημαντική»…

Ο Αϊτόρ είχε αρχίσει από την περασμένη χρονιά να γράφει στο ημερολόγιό του. Πολλές «σκοτεινές» σελίδες, με ζωγραφιές ενός «παιδιού» που δεν περνούσε καλά και πάλευε με τους… δαίμονές του. Μιλούσε με ψυχολόγο για να καταφέρει να αφήσει πίσω του τις άσχημες στιγμές, προσπαθώντας να βγει πιο δυνατός. Μόχθησε, πάλεψε, προπονήθηκε τόσο σκληρά στο γήπεδο αλλά και έξω από αυτό.

«Δουλεύω με ψυχολόγο από την αρχή της σεζόν και αυτό με άλλαξε. Ήμουν σε μια δύσκολη στιγμή ψυχολογικά και η επαφή με τον ψυχολόγο με βοήθησε στο να αλλάξω. Με έχει πληγώσει που έβλεπα τα λάθη μου και μου ήταν δύσκολο να αλλάξω, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος με την αλλαγή που έχω κάνει χάρη στον ψυχολόγο μου».

Ο Γιοβάνοβιτς γύρισε τον διακόπτη του Αϊτόρ. Αυτόν που είχε κατεβάσει ο Μπόλονι. «Αχρηστεύοντάς τον», όπως και αρκετούς ακόμη ποδοσφαιριστές του «πράσινου» ρόστερ. Ο Ρουμάνος ήθελε παίκτες που θα υπηρετούσαν πιστά το πλάνο του. Αυτό το κακοφτιαγμένο πλάνο, με αποκρουστικό θέαμα που έκανε ολοένα και χειρότερο το πρόσωπο του Παναθηναϊκού και εν τέλει δεν οδήγησε σε κάποια επιτυχία, αλλά ουσιαστικά σε αποτυχία.

Ο Αϊτόρ δεν τροφοδοτούνταν, δεν είχε τις κατάλληλες συνθήκες για να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό. Έπαιζε μακριά από την αντίπαλη εστία, ο χώρος δράσης του ήταν περιορισμένος και τα στατιστικά του το έδειχναν: 3 γκολ και 2 ασίστ σε 24 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα, playoffs και Κύπελλο συνολικά! Φέτος, είχε 3 γκολ ως τις 22 Ιανουαρίου, τα οποία μετέτρεψε σε… 9 στη συνέχεια. Φέτος, είχε 2 ασίστ ως τις 11 Δεκεμβρίου, τις οποίες μετέτρεψε σε 10 ως το φινάλε! Συνολικά 9 γκολ και 10 ασίστ σε 37 εμφανίσεις! Όντας ένας εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της καλοδουλεμένης μηχανής του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ένας… σημαιοφόρος παρέα με τον Παλάσιος στο άλλο «φτερό».

Ο Ισπανός νιώθει καλά, είναι χαρούμενος. Απολαμβάνει ξανά το ποδόσφαιρο, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να τον έχει εμπνεύσει και πάλι. «Είναι χαρά μου να παίζω για αυτή την ομάδα και γι αυτόν τον προπονητή. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο που παίζουμε με τον Γιοβάνοβιτς και με τους συμπαίκτες μου»…

Ο καλύτερος εαυτός του Αϊτόρ Κανταλαπιέρδα έχει βγει στο χορτάρι και πλέον μοιάζει ασταμάτητος!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x